Zulu

"Ngokuba uNkulunkulu wahlithanda izwe kangaka,
waze wanikela ngeNdodoma yakhe ezelwe yodwa
ukuba yilowo nakowo ukholwa yiyo angabhubhi,
kodwa abe-nokuphila okuphakade"


- Joh 3:16



"Du ar alskad pa distans"

Att ga in pa bloggen och se nya kommentarer gor en glad, och vissa varmer riktigt gott.
"Innan jag ger mig iväg läser jag givetvis din blogg, du är älskad på distans!" Tack TT!

Jag tanker ofta pa alla er dar hemma, familj, vanner, slakt, forsamlingen, jobbarkompisar och alla andra som pa nagot satt gor mig till den jag ar som finns dar for mig hemma. Sa tacksam for allt er stod, tankar och boner. Ni ar ocksa alskade pa distans och ofta sa saknar jag er. Men det ar ingen hemlangtan for hem till Sverige vill jag inte, inte an pa ett tag. Det ar mer att jag vill visa er Sydafrika och mitt liv har, fa visa alla fantastiska barn och detta vackra land! Det ar svart att skriva ge en ratt bild, bilder och text kan inte nog beskriva min upplevelse har. Nar jag kommer hem och ni ser bilder pa sota barn ar det just bara sota barn men for mig ar de sa mycket mer! Ibland blir vi som mammor har i huset, vi kan prata pa kvallarna om ett barn som tog sina forsta steg eller som om ett annat som sa sitt forsta ord.

Sa min onskan ar, ta hand om varandra, ge varandra uppskattning och visa varandra karlek. Jag skickar lite gladje och karlek over bloggen!

Love M.

Hostrusk? Varregn?

Konserten i lordags blev riktigt lyckad! Vi fick ansvar for var sitt barn, jag fick en kille som heter Spiho, jatte mysig kille men tyvarr inte bra pa engelska. Det var mycket folk och alla var glada! Bandet var bra och det blev mycket dans och sang. Det blir en kvall som barnen kommer minnas lange! Aven vi volontarer kommer minnas kvallen lange. Det ar sa kul att lara kanna barnen i en annan miljo.

Igar var det sondag och jobb. Jobb mellan 06.00-11.00 sen har man nagra timmar ledig da det blev en loptur med den nya rebecka. Fortsatte med traning har hemma. Skont att rora pa sig da det blir mycket tid har inne pa omradet. Sen skulle det bli jobb mellan 16.00-20.00 men jag fick ga 19.30 da vi planderade att ga pa bio. Att ga pa bio har i Sydafrika ar som Sverige men mycket billigare, en bio kostar R27 vilket ar 27 svenska kronor. Vi sag "Imagine that", en mysig film!

Idag har jag en ledig dag vilket ar valbehovligt efter 7 dagars jobb. Det regnar och det ar kallt. Det sags att det ska vara varen men det kanns mest som svenskt hostrusk. Den som vantar pa nagot gott... Vi fortsatter att vana pa sommaren!

Jag borjar lara mig mer och mer Zulu ord vilekt underlattar, och framforallt ar det kul och personale tycker det ar minst lika kul. Efter tva manaders ovning kan jag nu gora det som for mig varit det omojliga klickljudet! Men jag har fortfarande mycket ovning framfor mig, men att kunna klicka och kunna fler ord an vad det finns fingrar skulle jag saga ar en bra borjan. Ocksa en borjan att komma in helt i kulturen och att lara kanna landet och manniskorna.

Tills vi hors igen
Love M.

Working 6-6

Idag ar det lordag och jag har redan varit uppe flera timmar. Klockan ringde 05.25 da det var dags att ga upp, ingen hit nar det var kallt utanfor sangen. Blev en och en halvtimme pa nursery 2 och sedan blev det till att kora en tjej till sin fosterfamilj, kul att fa se nar barn moter sina kommande familjer och det verkade som en jatte bra familj. Nu sitter jag har och har tva och en halv timmes rast. Ikvall blir det konsert med de aldst barnen, vi kommer att ha ansvar for var sitt barn och det ar totalt 8 st som ska folja med. De som ska spela heter Planetshakers och kommer fran Australien, de ar ett Hillsong inspirerat band som ar kanda over hela varlden. Konserten kommer vara i en kyrka har i narheten och det beraknas bli runt 1.000 personer. Det ser jag fram emot!!

Igar var dagen da jag varit har 8 veckor. Speciellt. Det var en bra dag. Fick gora Ozon terapi med de funktionshindrade barnen. Ozon terapi ar en slags vatten terapi som ar muskelavslappnande och okar blodcirkulationen. De barn som far ozon terapi ar de funktionshindrade och de som ar HIV positiva. Kvallen blev en favorit i repris, "Supper in the volunteerhouse" denna gang med killarna, det blev pizza bakning mycket prat och charader. Efter hade vi mys har i huset, vi har fatt en ny familjemedlem, Rebecka fran Sverige som anlande igar. Efter vara onskningar hade hon med sig, vanlijsocker, te och losgodis! Vilken fest det blev, till det hade vi ocksa gjrt en stor fruktsallad.

Att fa uppskattning ar viktigt, att kanna sig behovd och veta att man gor ett bra jobb. Zilungile ar en keyworker som jag funkar bra ihop med, vi har interna skamt och hon brukar kalla mig for "sugar in my tea" och jag henne for "my lolipop". Igar sa hon till mig
- When you are going home I'm not going to drink tea anymore"
- Why?
- Then I don't have sugar in my tea!!

Tills vi hors igen
Love M.

Torsdag

Idag ar det torsdag, solen lyser utanfor fonstret och det ar public holiday. Barnen har nu lov en och en halv vecka framover vilket innebar ett speciellt lov program. Mycket kul saker kommer handa och det ser vi fram emot!

"Ask, and it will be given to you; seek,
and you will find; knock, and it will be opened to you.
For everyone who asks receives,
and he who seeks finds,
and him who knocks it will be opened."

- Matthew 7:7-8


Onskar er en go torsdag!
Tills vi hors igen
Love M.

Bilder.


Bild fran stranden i sondags.

En bild fran nar jag flatade mitt har hos en lokal frisor. Fick kanna pa att vara de enda vita i omradet da det var en svart frisor och bara svarta som vanligtvis gar dit. Det var nu nagra veckor sedan och flatorna har jag for lange sedan tagit ut. Men det kommer goras igen, bekvamt och billigt!

Barnen aker "hem"

Det ar fantastiskt att fa vara med, se och uppleva barnens gladje och uppspelthet den dagen da de ska aka "hem". Vissa till biologiska foraldrar eller till fosterforaldrar. Igar akte fyra syskon som varit har en langre tid, den yngst ar kanske tre ar och den aldsta ar 14, vilken imponerande fosterfamilj som tar fyra soskon i de aldrarna! Aven idag akte en liten kille pa 3 ar hem. Det innebar att det kommer nya barn, sa fort en sang blir ledig kommer det ett nytt barn.. Idag kom en ny liten tjej pa bara nagra veckor! Sa sot!

Jag har glomt beratta om vara tva "supper in the volunteer house" med flickorna som ar mellan 6-12. Att fa mer tid mer farre av barnen ar jatte vardefullt och det marks tydligt att det ar en jatte stor grej for barnen. Manga kort blev det da kameran akte fram. En harlig kommentar fran en tjej som heter Sisi efter att hon fatt se en bild pa sig sjalv, "Iam so beautiful". Jag blev helt varm i hjartat, "yes YOU are!!". Nar vi till sist bad for och med dem var det manga som sa "I wanna thank God that we could come here to the volunteer house". Det har pratas mycket om kvallen/arna har. Pa fredag ar det killarnas tur. Det blir kul, killarna ar sa roliga!!

For er som ar intresserade sa har vi en ny ratta eller kanske till och med rattor. En vet vi sakert bor i koket, mer gift behovs!! Aven sett tva moss har i huset. Lite intressant info for er hemma i Sverige kanske, eller kanske inte...

Ta hand om er och om varandra
Guds valsignelse.
Love M.

Vi hyllar skype!

Igar fick jag och Kristin mojlighet att ha hand om toddler school (4-5ar). Vi pratade om frukt, vi pratade farg, form, vart de vaxer osv. Vi pratade ocksa om att det ar viktigt att ata mycket frukt for att halla sig frisk! De fick farglagga fukter som vi malat och sist men inte minst gjorde vi "fruktsallad", det blev en hit. Det blev ofta fruktsallad da vissa barn fick for sig att de var alla frukter samtidigt. en kul stund!
  Efter jobbet akte vi alla fyra till Mac Bananas som ar en bananodling 2 mil harifran. Vi tog en fika och blickade ut over en vacker utsikt! Kvallen avslutades med scones, te och en film.

Dagen idag har varit upp och ner! Barnen har varit helt ur fas och ingenting och fungerat. Nar ett barn inte ar pa humor sa smittar det av sig och ingen av dem uppfor sig, vilket blir pafrestande for oss andra!! Mycket skrik, mycket tarar, stulen frukt och stulen smorgas. Skont att fa sluta och fa en ledig eftermiddag!

Jag har lange sagt att jag gillar skype, idag sager jag att jag hyllar skype! Jag har namligen laddat pa penger, och man kan da ringa till hemtelefoner och mobiler. Vilken grej, och dyrt ar det inte! Att ringa och overrraska familj och vanner hemma i Sverige var dagens grej. For vem vantar sig att jag ringer fran Sydafrika en tisdag eftermiddag? Nej, just det, inte en enda! Manga goa skratt! Tack mormor, tanya, bella och majsan for harliga samtal det gjorde min dag efter en jobbig dag med barnen!

Tack ocksa mormor for nytt brev igar, sa sot ar du som skickar med "Bjorko nytt", och "Livet" (tidningen fran var forsamling.)

Sa fort man blir nagot frisk smittas man av en ny forskylning, nasan rinner, halsen gor ont och hostan kommer och gar. Det blir battre och manga av barnen ar ocksa sjuka. Detta ar nagot overkomligt, jag jobbar och ar glad anda!

Ta hand om er och om varandra!
Tills vi hors igen
Love M.

YEBO, solen lyser!

Idag ar en bra dag, idag lyser solen. Ett snabbt beslut tog om att aka till stranden med en picnic av fruktsallad. Det ar som en varm svensk sommardag och alldeles lagom for en dag pa stranden. Vatten temperaturen var dock itne jatte varm sa vi vantar lite med bad. (kanske tills imorgon da de ska bli 27grader). Jag och Kristin hade en go stund i solen tills vattnet kom allt narmare. Till slut blev vi eller mer vara saker overskoljda medans vi hann springa at sidan! Hogvattnet gjorde att vi till slut lamnade stranden.
Vadret skiftar minst sagt, idag sa prognosen 19 imorgon sager den 27 och pa mandag blir det 11 igen. Inte konstigt att man blir sjuk! En klimatshock?

Tills vi hors igen
Love M.

"Shaya me!"

Inlagget skrivet fredag 18sep.

Igar fick jag mojlighet att aka med socialarbetare Kirsty och sjukskoterskan Caroline pa en utflyckt. Har pa POR har vi just nu tre barn med funktionshinder och vi skulle aka till en man som skulle visa oss olika ovningar och liknande som vi ska gora med barnen. Det var alltsa jag, Kirsty, Caroline, tre barn och tva keyworkers och vi akte mot ett mal som lag tva och en halv timme bort. Vi akte inat landet och in mot bergen, Sydafrika ar verkligen jatte vackert och har ett skiftande landskap! Vi kom till en mycket litet stalle och till en Primary school dar dom hade en liten oppen klinik eller liknande och just igar var det en dag for mammor som hade barn med funktionshinder. Det var kul att fa aka med och fa se hur allt fungerar och speciellt se hur socialarbetarna jobbar. Vi var ocksa dar for att traffa en kvinna som ar mer specialiserad pa placering av barn med funktionshinder. POR ar ett "place of saftey" och en plats dar barnen ska vara under tiden processen om placering ar igang, antingen med fosterfamilj eller biologisk familj. Med de har tre barnen har varit har lange, de tva aldsta ar runt 6-7 ar och har varit har sedan de var nagot ar och den yngst har varit har nagot eller nagra ar. Det ar svart att fa placering i fosterfamilj for dessa barn och nagra biologiska slaktingar finns inte. De gr det annu svarare da det inte finns mangra bra stallen att placera barn med funktionshinder. Men det varen intressant dag med mycket bilakande!

Det ar fredag och alla barnen har varit uppspelta hela dagen! Leken i toddlerschool blev en timme av mycket skratt da en av barnen skrattade sa han kiknade nar jag putte honom lite latt, eller putte mer petade. "Shaya me!!" vilket betyder, "sla mig!"
   Idag har ocksa tva syskon akt harifran, den yngsta var en favorit inne pa nurseryt. Det har akt 9 barn sedan jag kom hit for sju veckor sedan. Det ar kul att se att arbetet fungerar och barnen ar sa glada nar de far "aka hem". Det galler bara for oss att inte fasta oss vid barnen for mycket. 

Nu ikvall har vi bjudit in de yngsta av de aldsta barnen for en kvall i volontarhuset. Nar det berattades vilka barn som skulle fa komma var barnen spanda. Nar namnen ropades upp sag de ut som om e vunnit hogsta vinsten pa lotto! Ikvall blir det 6 tjejer i aldrarna 6-12, vi ska baka pizza och ha en go kvall. Ska bli kul att lara kanna de battre.

Tills vi hors igen
Love M.

Brev fran Sverige...

Tillbaka till arbetet, med gladje! Det ar verkligen trakigt att vara sjuk och jag har saknat att bara fa umgas med barnen! Borjade jobba igar igen. Det ar kul men samtidigt har det hant mycket pa den en och en halv veckan jag varit hemma, nagot barn har akt och flera barn har kommit, vilket innebar flera nya namn och fler barn som inte kan engelska. Flera nya spadbarn ocksa, sa grymt sota ar de! Nyttigt for mig att lara mig ta hand om en tre veckors baby. Det ar sa kul at fa folja barnen, forsta stegen, forsta orden osv... Ibland onskar man att man hade en egen, eller att man i alla fall kunde ta med nagon eller nagra hem. For saklart har man favoriter, och inte en favorit utan alla ar favoriter pa sitt satt!!

Ibland kan jag bara sitta och le eller till och med skratta hogt for mig sjalv for att barnen ar sa roliga. Saker de gor eller kommentarer de sager kommer jag ta med mig hem. En favorit ar "Please, I want push me", nar de vill ha fart pa gungan. Eller "Shoot me!!", nar man har kameran framme och de vill vara med pa kort, da kommer ocksa strax efter "please can I see?".
  Vi/jag borjar ocksa lara mig lite Zulu, lite enkla ord sasom sitt ner, slass, tack, godnatt, OJ, okej osv.. Vi jobbar pa att lara oss mer och vart mal nu ar att lara oss rakna till tio. Det ar kul nar man kan snappa upp ord och da ocksa gora en kompling till vad de pratar om.
 
Igar kom brevet fran Sverige, vem kan det vara fran? Oppnar brevet och ser mormors handstil, vilken gladje! det gjorde min dag. Tack mormor! Sa harligt att fa ett handskrivet brev, det ar annat an mail och sms. Hon hade aven skickat med ett tidningsurklipp som handlade om mig och Ebba och simskolan vi hade i juni/juli. Det var kul att fa lasa! Sa alla ni som inte skickat ivag nagot brev men har tankt tanken till er sager jag, det uppskattas verkligen! 

Fatt manga mycket olika besked hemifran de senaste dagarna, nagra bra och nagra mer sorgliga. Till det glada vill jag saga grattis, det ar inte varje dag man far mail om en forlovning! Jag vill inte namna nagra namn annu for jag vet inte hur officiellt det ar hemma. De andra beskeden handlar mer om livets slutskeden, en bortgang och ett besked om sjukhus. Tunga och sorgliga besked. Ni alla det beror finns i boner! 

Sobona!
Love M. 

6 veckor

Idag har det gatt 6 veckor sedan jag kom hit till Margate och Sydafrika, det ar galet vad tiden gar fort. Jag kan borja med att skriva att jag mar battre, jag jobbar inte och ar ganska trott pa att vara sjuk. Men det kanns i hela kroppen att medicinen ar stark och att det hjalper.
  En ny kallfront har natt oss, och jag lovar er, det ar kallt. Det ar igen minusgrader in over bergen och har hos oss har vi regn och blast. Hur manga grader vet jag inte, men tank er en kall och ruggig hostdag. Det ska ju vara var har nu, vart ar den afrikanska solen och varmen? Jag langtar efter er!
  Det ar verkligen en provning att vara sjuk sa langt hemifran. Men anda kanner jag att jag skulle inte vilja vara pa nagn annan plats. Det skulle kunna vara skrammande att inte veta nar man ska aka hem igen, men konstigt nog kanns det bra, lite spannande. Jag ar i Afrika och det ar sa mycket som ligger framfor, sa mycket mer jag kommer uppleva!

Bilden ar fran i sondags. Det var Dorothees fodelsedag och vi hade ett litet kalas har! En familjebild. Tyvarr ska Dorothee aka vidare och lamna oss redan nu till helgen. Det kommer blir tomt utan en tysk i vart hus! Bara svenska tjejer blir vi kvar. Men vi ska nog klara det ocksa!

Tills vi hors igen
Love M.

Jag forundras...

Jag forundras av alla fina manniskor och av hur manga bra forebilder det finns har. Att var vaktmastare Manie, som knappt har tid att fixa allt han ska tar sig tid att prata om Gud med mig och Rebecka. Att han delar saker fran sitt egna liv och ger starkande ord. Samtal som ger sa mycket och sitter kvar i evigheter.

Om jag inte visste vad bibelstudiumet skulle handla om hade jag nog inte akt med. Men att hora Ross prata om begynnelsen ville jag for allt i varlden inte missa, det skulle inte min huvudvark, halsont, hosta och snuva satta stopp for. Nagon extra tablett sa foljde jag med. Det ar jag glad for. Det ar haftigt att prata med an man som kan sa mycket, som ar palast fran bada sidor och kan argument fran alla synviklar. Evolutionsteorin ar full av hal och den haller inte. De manniskor som skapat teorin tror inte ens pa den sjalva for det ar sa ohallbart. Att jorden ar flera miljoner ar gammal stammer inte heller, "we can't arguee time because no one was there". De metoder man anvant for att berakna jordens alder haller inte. Det finns sa mycket som kommer fram och som talar om en jord som har aldern upp emot 10.000 - 20.000 ar. Jag har allt han sa pa papper och jag vill att alla ska fa ta del av det. Tyvarr ar jag ganska dalig pa att aterberatta, men jag ska lasa in mig mer sa kanske det kommer fler ord om begynnelsen nagon dag.
Det var vad jag hade pa hjartat fortillfallet.

Tills vi hors igen
Love M.

Ibland vill man inte vara stor nog att klara sig sjalv.

Allt upprepar sig, och jag ar sjukt igen. Har sedan helgen varit sjukt, haft bl.a feber igen. Denna gangen har jag inte kant att jag vill aka hem, utan snarare ha mamma och pappa pa dena sidan jorden. Tyvarr gar det inte att losa. Jag inser att jag ar vuxen och maste lara mig att klara mig utan mamma och pappa, men ibland ar det svart det maste jag erkanna, speciellt nar man ar riktigt sjukt i Afrika. Eftersom jag for ungefar en manad sedan var i ett malaria omrade och sedan dess haft feber i tre omganger har flera i prsonalen trott att jag kan vara smittad av malaria. Imorse hade jag en tid hos lakare, samma som sist. Jag kanner mig ibland som ett litet barn som inte klarar sig sjalv, att bli avslappt hos doktorn och sedan allt pa engelska, da vill man ha nagon med sig. Ibland vill man inte vara stor nog att klara sig sjalv. Jag fick fyra nya mediciner (de ar givmilda nar det kommer till mediciner, for allt!) skickades sedan till ett storre privatsjukhus narmare dar vi bor for att ta blodprov. Nagon timme efter ringer doktorn och sager att testet var negativt. Tack Gud. Nu ar det bara att ha hopp och be om att denna medicin ska verka och att jag ska snart vara pa benen igen for en langre tid. Det ar svart med arbetet nar man ar sjuk mycket, det kanns som om jag maste borja om pa nytt varje gang jag blir frisk. Jag vill bara fa vara frisk, fa verkligen komma in i arbetet och fa lara kanna barn och personal pa riktigt! Gud ar stor, storre an vad vi anar, och han ar pa min sida. 

Dagens uppdatering.. 
Ta hand om varandra
Tills vi hors igen
Love M.  

Hej sager jag fran Sydafrika

Varma halsningar fran Sydafrika sager jag i min nya hatt! (Som jag kommer fa anvandning for senare!) Vill skicka mycket karlek och gladje till er alla nara och kara. Jag tanker pa er mycket och jag hoppas att ni tar hand om er och om varandra!

Love M. 

Varen firas i Margate

Idag lordag firas varen i Margate. Mycket som hander runt om i stan och en stor varparad nere i centrum, vi var saklart dar och kollade! Kul och mycket folk fanns pa plats! De aldsta av vara barn fran POR var med i paraden och tydligen var det en tavling och vi vann! De vann R2.000  (vilket ar ungefar 2.000 kr)  Sa kul, och de var sa glada!
  Efter paraden blev det lite shopping pa Mr. price som numera ar min favorit affar. Billigt och fina klader! Blev ocksa en svang ner till stranden. En ljuvlig var dag, eller  mer som en varm svensk sommardag!

For mer infor sa har vi annu en dod ratta. Den fjarde i ordningen. Denna gang  ligger den i taket och det finns inget att gora. Lukten kanns och vi har nu lagt lukt saker for toaletten i skapet under taket dar rattan ligger. Det kommer lukta i nagra dagar innan rattan borjar torka av giftet och da ar den inte nagot problem langre..  Vi hoppas innerligt att detta ar den sista!!

Blir en lugn lordag vilket ar skont.
Tills vi hors igen
Love M.

Children from POR.


"En dod ratta...."

"Det ar en dod ratta!!! Jag skojar inte, det ar verkligen en dod ratta!!"
Gardagens citat fran Kristin. Vi hade under dagen bestamt att vi skulle stada nagra skap eller snarare garderob under kvallen. Vi har haft en hemsk lukt har i huset nagra dagar och vi visste att rattan bott i skapen under trappan da vi funnit bajs dar. Vi gor en stor insats, alla fem volontarer ar pa plats. Vi rensar och fejar men vi vantar oss inte riktigt att verkligen hitta en dod ratta men en lang lang svans. Inte undra pa att det luktar i huset!! Vi ar nasta sakra pa att detta var var (o)van squorf. Vi har nu fatt ut tre rattor ur vart hus, en blev fangad, en smet ut och en hittades dod. Om jag vetat innan att vi haft tre rattor i huset vet jag inte vad jag hade gjort!! Folk som nu kommer in i huset sager "vad har hant har?", da de andra grupperna innan oss inte har stadat marks det verkligen nar vi tar tag i saken. Vi har mer skap att resna och mer skrot att slanga, vi jobbar pa! For att fira lite att rattorna ar borta bakade vi en sticky cake (kladdkaka). De blir goda men kommer aldrig smaka som en klassisk svensk kladdkaka!

Gardagens historia.
Tills vi hors igen
Love M.

Skypesamtal som ger gladje.

Att ett skype samtal kan bringa sa mycket gladje! Underbart att hora din rost igen Fia. Sa skont att veta attjag ahr dig dar hemma. Du finns alltid med i tankar och boner. Sa skont att ocksa prata med nagon som har varit har nere i Sydafrika och pa POR. Nagn som forstar allt man berattar! Jag tackar Gud att jag har dig som van!

Allt blir sa patagligt nar historier om barnens bakgrund kommer fram. Det ar forst da man verkligen fattar vad vissa av barnen har varit med om. Eller forstar, jag tror aldrig vi kommer forst helt och fullt men det ger i alla fall en hint. Igar fick vi en ny pojke hit till POR, en livfull sot kille pa 3 ar. Han hittades vid en vagkant strosandes for sig sjalv, ingen i omgivningen visste vem pojken var. Man tog honom da till POR. Idag kunde vi lasa i tidgningen om en kvinna sm mordats infor sitt barn och barnet som lamnats ensam, storsta sannolikhet att historien ar om pojken som kom hit igar. Vi kan bara forestalla oss hur omvalvande det maste vara for ett bar natt komma hit med allt bagage. Helt plotsligt finns det massvis av manniskor som bryr sig, man far mat, varma klader och en sang att sova i. Man far leka och man far bara vara ett barn, pa formiddagarna far man ga till skolan. En helt helt ny vardag for barnen och det maste vara en omstallning utan dess like.

Vill lugna er ocksa om att min devotion imorse gick jatte bra. Fick sagt det jag ville saga och jag tror det kom fram. Fick ocksa be for alla, pa engelska vilket ar en nyttig traning. Men jag kanner mig mer och mer bekvam med att be hogt och med att prata engelska. Tummen upp for det!
 Vi fortsatter ocksa har i huset med var storstadning. Vi har hittat nytt bajs vilket inte ar rattbajs, jag vill inte ens forestalla mig vilket djur det kan vara!! Det luktar ackligt i gaderober har dar rattan (rattorna) har bott sa ikvall ska det stadas och rojas. Vi ska bli av med alla djur!

Tills vi hors igen
Love M.

Vi ropar HURRA far varen ar har idag!

Antligen antligen, som vi har vantat, vantat pa varmen! Igar var 1 september och dagen da varen anlander till Sydafrika. Idag fick vi kanna pa detta da det varit varmt. Att vara i solen och leka med barnen fungerar i nagra minuter innan skuggan lockar igen. Vi kan nu ga i huset i kortarmat vilket det inte varit tal om innan, skont! Tanken slar mig da att detta ar bara borjan, det kommer bli flera ganger varre och fuktigare kommer luften att bli. Det kommer bli som man tanker sig Afrika. Nar det blir varmare i luften blir arbetsgangen langsammare, allt gar langsamt vilket ar ganska skont ibland och mer frustrerande ibland. Men vi hurrar och ar glada, varen ar har!

Denna morgon var en spannande morgon, tyvarr missade jag och Kristin detta drama som utspelade sig da vi var och jobbade. De andra volontarerna fangade en ratta! Da inte varan (o)van Squorf utan en NY ratta. Han satt pa banken i koket och var inte helt med pa noterna. Formodligen hade aven han sa som Squorf atit av giftet som numera ligger i hela huset. De blev en latt match och han ar nu ute ur huset. Jag vill inte ens tanka pa hur mycket djur vi formodligen har i detta hus. Foljden av detta blev att jag och Kristin pa varan lediga tid tog stadningen i vara hander. (Da bilen inte var ledig och stranden var langt bort.) En storstadning av koket vilket minst sagt behovdes. Bankar skrubbades, lador torkades, disk diskades och saker slangdes. Nu maste vi halla det rent, och var motivation ar, rattor! Om det ar skitigt kommer fler djur...

Nu sitter jag har, nyss hemkommen fran en handlingsrunda av mat. Med en morot i handen och en dricka nast intill vantar jag pa supper och pa att fa aka ivag pa cell grupp. Imorgon ar det min tur att ha devotion, vilket ar en morgonsamling for all personal och alla barn pa POR. De ska garna lasas en snutt fran bibeln, sagas nagra val valda ord och be for och tillsammans med alla. Ni som kanner mig val vet hur mycket jag bavar infor sadana uppgifter, och nu nar det varre, jag maste prata engelska!! Be en extra bon for mig ikvall. Jag kommer overleva. Herren ar med mig!!

Ta hand om er och om varandra!
Tills vi hors igen
Love M.

Put it into action

"Jesus replied,
"But even more blessed are
all who hear the word of God
and put it into practice."

LUKE 11:28

"If you want your deeds to be blessed, if you want to se supernatural results in your life, you'll have to do more than simply read the word of God....
...Keep on reading and studying the bible. Listen to teaching tapes. Go to curch and hear the word preached. But don't stop there. Go one crucial step further by taking the wod you've heard and put it into ACTION."
- From Faith to Faith

Dagens tanke. 
Tils vi hors igen
Love M.
 


RSS 2.0