löördag - saturday

Har precis bytt om från pyjamas, jag gillar lördagar! (just changed from my pyjamas, I like saturdays.)

sovmorgon.

En ledig dag, en ledig morgon då man kan sova. Vaknade när klockan passerat elva, såå skönt! jag behövde få sova ut och det är härligt att känna sig pigg när man vaknar. Det blir en lugn dag idag, försöka bli frisk från förskylningen. I eftermiddag ska jag passa älsklingarna Vera och Alexander, favorit barn!

Dagarna går och jag har blicken fäst på Sydafrika. Jag saknar Afrika, jag saknar alla barn, vännerna och allt annat som hör Afrika till. Jag jobbar mycket men det går lättare när målet är, Afrika. Snart kan jag boka min biljett, jag längtar tills September. Den del av mitt hjärta jag lämnade i Afrika, kommer jag ta med det hem eller kommer det stanna när jag lämnar afrika en andra gång? 

Njut av dagen vänner.
Love M.  

Tack för regnet, välkommen hösten.

Jag tror jag går emot strömme när jag tackar för regnet. Men jag tycker det är skönt!! Att slippa stressen när solen är ute att man ska ta tillvara på solen varje minut. När det regnar är det okej att sitta inne i myskläder och bara titta på tv. Nu har jagi för sig jobbat idag, men också skönt att jobba när det inte är jätte varmt. Om jag ska vara ärlig längar jag efter höst och vinter. Jag vill se snöö! Antar att mer än ett år av vår och sommar har gjort mig trött på det, så välkommen hösten! Att få mysa i varma kläder när det blåser kallt ute, att få dricka massvis med te. Så återigen, välkommen hösten. Konstigt nog känns det som den redan är här? Är den?

Love M.

Sommar och sol





Moder Teresa


"Vi kan inte göra stora saker,
bara små saker med stor kärlek.
Det handlar inte om hur mycket du gör utan
om hur mycket kärlek du lägger i det."

- Moder Teresa 

Love never fails

Lyssnat till en fantastisk bra predikan av Kris Vallotton. Liten återberättning, mycket på engelska.

You can sacrifice and not love, but you can't love and not sacrifice. You can't have love and no pain. Vi är i relation med människor, vi öppnar oss, älskar människor. Ju mer vi älskar ju mer delar vi varandras smärta. "The door that opens for love, create the opportunity for pain".

"I can give you something expensive but only if I sacrifice I give you something valuable"

När vi är i mörker behöver vi hjälp. Kris Vallotton berättar om en situation när han känner mycket smärta och går för att prata med en vän. 
  
- Im in so much pain.
- Ofcourse you're in pain!
- Ofcourse?
- Yes, why?
- Cause you love much
Then he told me the worst, "It's normal."  

"If you love much then you will suffer much. If you never suffered then you've never loved." Det är när vi befinner oss i mörker som vi ser vilka våra riktiga vänner är. Hur får jag vänner som finns där, som bryr sig, riktiga vänner? Var en sådan vän.  

"Kärleken är tålmodig och god.
Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst.
Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont.
Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen.
Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den."
1 kor 13:4-8


Love never fails, Gods love never fails.
Tills vi hörs igen,
Love M.

Pearls for girls

Jobb jobb jobb, massor av jobb.

Jag är int etypen som kan jobba massor och samtidigt ha ett liv. Nu när jag plötsligt börjat jobba mycket, vilket jag behöver och gillar i nuläget, har jag inte så mycket till liv. Stupar i säng på kvällarna och redan när jag kommer hem från jobbet så hamnar jag på soffan. Denna veckan har nog varit lite extra trött pga. förskylning. Men jag jobbar ändå, jag har Afrika som mål vilket gör allt mycket mycket enklare. Jag håller tummarna för hösten, att det ska fortsätta såhär och att jag ska ha gott om jobb!!!

Nu har jag två dagars ledighet så jag sticker till Smögen och umgås med härliga vänner! Hoppas på att solen lyser och värmen stannar kvar, nu vill jag njuta av sommaren, igen.

Tills vi hörs igen
Love M.

I miss Africa.

Made pancakes after a run today, was swetting and it felt like when we made pancakes in Africa! When I drove into town I took my shoes off and drove barefoot, gosh I miss Africa!

Love M.

favorit affär och bra ha saker, men jag är nöjd.

Vad hände där? Plötsligt verkar det som om apoteket är min nya favorit affär. Sen när då? Om jag tänker efter hur mycket jag varit på apoteket det senaste året så vinner det lätt "affären jag besök flest gånger under det gångna året". Ibland går jag för att jag måste och ibland för att behöver "bra ha" saker eller ibland bara för att se om jag hittar något användbart. Det är ju nästan löjligt när jag tänker efter hur mycket pengar jag har lagt på apoteket. Enligt mig finns det ändå sämre affärer att gå till, sämre saker att lägga pengarna. Apoteket går ju öndå ut på att ta hand om sig själv. Jag är glad att jag kom hem med en del bra ha saker idag ändå, jag är nöjd.

Förövrigt sitter jag och letar biljetter till Sydafrika, och billiga sådana. Vart hittar man billigast möjliga? Jag letar, jag är sugen, jag längtar, jag saknar, jag vill dit, NU! Men som det heter, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Jag håller tummarna för att finna ett biljett och att jag snart har pengar så att jag kan boka den! 

En mysig måndagkväll till er!
Love M.   

The word off the day

Ju mer vi ber, desto säkrare blir vi på en sak:

Bönen handlar inte så mycket om att övertala Gud
att göra det vi vill att Gud ska göra,
som att övertala oss själva om att göra det Gud vill att vi ska göra.

- Bli det du ber. av. Shane Claiborne  

Aftonbön

Gud som haver barnen kär,
se till mig som liten är.
Vart jag mig i världen vänder,
står min lycka i Guds händer.
Lyckan kommer, lyckan går.
DU förbliver Fader vår.

Amen.

T O M T ! (empty)

Just nu finns det ett ord; tomt!

När man haft någon okring sig 24/7 i mer än tre veckor, så är det väl klart det blir tomt. Allt går plötsligt tillbaka till det normala. Just nu är det ganska skönt, skönt att få lite egen tid, skönt att rummet ser ut som vanligt, skönt att bara behöva tänka på sig själv. Men det är tomt utan någon att dela allt med, det är tomt helt enkelt. Men tror jag fattar det först om några dagar. Jag sitter i en känslomässig bergochdalbana och där har jag suttit ett tag, snarare sedan jag kom hem från Afrika, och det verkar inte som den har sitt slut inom det närmaste, jag åker genom dalar och över toppar. Ibland är det bara njutning, ibland är det läskigt och magen knyter ihop sig. Hela livet kanske jag fortsätter att åka fast skillnad mellan topp och dal blir kanske inte lika stor? 

Jag är ganska tacksam att jag inte hinner med alla tankar just nu, skönt att få tänka på annat och inte hela tiden tänka, för oj vad mycket det blir då! Nytt jobb som tar upp det mesta av min kraft just nu, men kul är det! Skeppshandeln på Björkö, där håller jag till en del det närmste. Gott att ha ett jobb, gott att spara på hög, högen som jag vet vart den ska gå, till sydafrika. (såklart?) 

Framtiden är oviss. Vilket gör att bergochdalbanan blir ännu svängigare. Jag ber och håller tummarna att allt ska gå vägen. Håller på en en ansökan, bara ansökan är ett projekt, men jag hoppas blir klar snart och håller tummarna att det ska gå hela vägen. Jag hoppas och ber för jobb i höst. Mycket som skapar stress, vilket jag gör mitt bästa för att försöka hantera!! Tips på att hantera stress? 

Im happy, thank you Ryan for who you are!
Miss you, älskling! See you soon again!

Bjuder på några härliga sommarbilder!
Tills vi hörs igen
Love M.



RSS 2.0