Knäppt på ett bra sätt

Så sant, svensk sommar när den är som bäst, då är det holmarna som gäller. Första turen iår gick till Lindholmen, äntligen, som jag väntat!!! Dock lite kallt i vindarna, så håller tummarna för varmare väder.

Trots detta varma väder bar det idag iväg mot Ullared och Gekås. Åkte med med favoriterna, Ryan, Ebba & Sofia. Ni ligger mig varmt om hjärtat vänner. Härlig dag med mycket som hände på Gekås, vi kan kalla det en "happening"-dag. Vi blev intervjuade av tv, morgon signerade (för er som sett tv-serien). Men framförallt, vi alla gjorde av med pengar, som alltid på Gekås, det är liksom så det ska vara! Ryan fick nu se detta svenska fenomen som lockar tusentals svenskar trots att solen lyser en varm sommardag. Svenskar som ställer in allt för att ta tillvara på solen när den visar sig, men att åka till Ullared och Gekås är något man kan göra när som, och inget man ställer in sådär plötsligt.

Det är så skönt att ha Ryan här. Men ändå knäppt, att ta en del av livet i Sydafrika och plötsligt ha den delen i Sverige. Knäppt på ett bra sätt. Skönt att han får se mitt liv i Sverige, och träffa alla mina när och kära.

Ayoba vänner!
Love M.   

Pussgurka



Midsommar

Vi firade det svenska fenomenet; midsommar. Det blev en härlig dag, solen lyste och himlen var bra. Plockade blommor, gjorde kransar, dansade kring midsommarstången, tog kort och hade en mysig kväll!! Det bästa i bilder!!

 Love M.





Oh happy day

Han är på väg, han är nämare än han någonsin varit, han sitter i Amsterdam. Allt går enligt planerna och om lite mer än en timme åker jag för att hämta min man! Hurra! Happy happy day!

En stor tumme ner för alla moln. Vad hände med solen som skulle lysa varmt idag? Kom igen Sverige, visa dig från din bästa sida nu när vi får besök från Afrika!! Kom igen!!

Love M. 

 

Illa bra dag

En illa bra dag på Öckerö men den bästaste Fia du kan tänka dig. Så fin, inifrån och ut! Hade i tankarna att bada och sola, men vi pratar Sverige och vädret blir aldrig som väntat, alltså blev det molnigt och kallt. En mysig inne dag! Som avslutning körde vi lite afrodans, daller daller! Tack!







21 juni

"Vilken fräck frisyr du har!" -man på dialysen där jag jobbat idag. (vad säger man, jag gjorde flätor mest för att jag inte orkade duscha imorse. men tack! haha)

Varit en bra dag, solen har lyst och det blir så långsamt varmare och varmare! Jag gillar't! Jag hoppas på många dagar med sol och bad ligger framför. Jobbat hela dagen, kom hem och gick ut och sprang. Plötsligt får jag energi från ingenstans och städar hela huset också! Det ska vara rent och fint när man får besök och när föräldrarna kommer hem efter resa. Känns härligt och rent runtomkring. Det börjar också bli lite smått nervöst, för imorgon lämnar Ryan Sydafrika för en låång resa mot Sverige, vårt fina land! På onsdagmorgon landar han på landvetter. Hur kommer det bli att ses igen? Håll tummarna. Jag hoppas att ni alla får träffa honom!!

Slänger med en bild från Mozambique.
Love M.

Blyde river

När vi var ute och reste i slutet av min vistelse i Sydafrika var vi i Blyde river canyon nature reserve. Bland det vackraste jag sett! Här kommer lite bilder därifrån, bättre sent än aldrig! Titta och njut!!















sol och regn

Solen lyste, jag låg på altanen och solade. Plötsligt blev molnen allt mörkar och kom allt närmare, sedan öste regnet ner. Lite solning blev det allt. Tack för det. 

Just nu, gifter sig kronprinsessan Victoria med Daniel, som numera då är prins Daniel. Jag ser att flaggor är hissade i husen runt omkring och tv4 som började sända 08.00 imorse och till 00:30 ikväll. Stort evenemang? Grattis till Victoria och Daniel.

A few days left, then I have my goodie here with me! 
Love M.  

                                                 Saknar er, goa tjejer. Bilden från Sydafrika.

  

Sunny friday

Sunny sunny friday! (friday is the english day, thanks to  you kev-in!) I had to work the hole day, but it was fun and it went very well. People was nice and said alot of nice things to me. I just nod and smile. Days like that makes me happy. Im also relived, cause Ryans visa is finished!! yea! It's now only 5 days left, but I can't wait. I don't like to wait, Im not god at waiting.. But if you're waiting for something good then you can't wait to long, right?

It's a special day today, today it's innocents birthday! Grattis på födelsedag as we say in sweden! Mini mmandi kuwe as you say in zulu, and happy birthday! I wish you the best and hope you have had an amazing day. God bless!


"Always be full of joy in the Lord.
I say it again - rejoice!"
  
Philippians 4:4   


Love M.

Missing South Africa

Dricker rooibos te,
äter litchis och saknar Sydafrika.
Dofter och smaker ger många minnen!

Ta hand om er och om varandra. 
Vill idag ge er Psalm 139.

Love M.   

smäärta!

Ett ord, smärta! (one word, pain!) Flera olika sorter på en gång.
Halsen, huvudet, magen.
Tabletter hjälper inte mot allt.
Vila vila vila. 
Lite halstabletter, värktabletter och vetekudde.

Nu spelar snart Sydafrika mot Uruguay, en match att se! 

Love M.  
  

Kvällspromenad

Gårdagens kvällspromenad på vår vackra ö.
Visst saknar jag Afrika, jag längtar tillbaka varje dag. Men jag gillar även Sverige. Jag gillar att det är ljust till sent sent på kvällarna, jag gillar vårsolen och framförallt gillar jag friheten, att kunna gå vart man vill när man vill. Frihet. Tack för friheten! Framöver kommer det bli måånga låånga kvällspromenader, tummen upp för det!

love M.



Handbok för livet.





Fredag

Äntligen fredag! Men en låång fredag, faktiskt också en händelserik fredag. Jag har jobbat mellan 8-18.30, har lärt mig göra dialys (när man renar blodet på en person.), varit nära på att svimma, köpt nya byxor, ropat hurra när bafana bafana spelade lika i öppningsmatchen av VM! Nu är jag helt slut och det är dags för fredagsmys!!

Jag saknar Ryan, Sydafrika och barnen!

Love M.

Sushi

Dagens special;
Sushi. Inget jag tyckt varit en hit innan, men jag gillar det mer och mer för var gång jag äter.

 

 

   

Kärt återseende och folkskygg tjej?

Det är så härligt att träffa vänner, vänner som man inte träffat på ett tag och som liksom saknats. Men när man ses så är det precis som det var när man sa hejdå sist. Igår hade jag och Rebecka bestämt dejt! Sist jag och Rebecka sågs var i Sydafrika, och igår när vi sågs igen var det som att vara tillbaka i Afrika. Minnen, fint! Och så mycket nytt som hänt sedan sist! Blev en fika och mycket prat. Även fast jag inte mådde bra fick jag energi, (sen hamnade jag dock på soffan när jag kom hem! Men det hör inte riktigt till.) Tack för dig Becka, vi ses snart igen!   

Jag har varit hemma under några veckor nu och insett att jag har nog blivit lite folkskygg, inte för att jag inte gillar människor, men jag behöver egen tid, tid att bara vara. Så vänner, tro inte att jag inte vill träffa er! Jag har levt nära andra människor under en så lång tid så nu strejkar hela jag. Att få mycket ensam tid hemma de närmsta veckorna kommer göra mig gott! Jag har träffat mina närmsta vilket varit oerhört viktigt för mig och varit det jag längtat efter. Men det är så många mera jag längtar efter att träffa, men nu ligger en hel sommar framför, lycka! Jag ser fram emot mycket häng, sol, bad, grillning, hönökonferensen, segling, bröllop osv. Vänner, vi har en härlig sommar att se fram emot! Just nu håller jag tummarna så hårt jag kan att solen ska lysa så mycket den bara kan hela sommaren igen. Kom igen, håll tummarna ni också!!  
Välkommen; Sommar 2010. 
Love M.


Goa Rebecka
Bilden är tagen i Sydafrika.

Ovärt.Oflyt.Ogilla.

Jag gillar inte strul, när allt skiter sig och ingenting går som det ska. (eller kanske snarare som man vill?) Fixa och trixa för att hitta en lösning när plötsligt allt strular till sig på nytt. Jag ställer mig frågan, kommer det överhuvudtaget bli bra i slutändan? Jag känner mig maktlös! Himlans visum!! Kommer han någonsin komma till Sverige? Det är ont om tid vilket skapar en enorm stress när strulet slår till, en stress jag just nu inte kan hantera. Det finns bara ett ord, oflyt, vilket oflyt vi har.
Jag gillar inte detta, det gör mig irriterad, och jag gillar inte att vara irriterad! Det gör mig stressad som får min mage som redan är i stor obalans må ännu sämre. 
Ovärt.Oflyt.Ogilla.    

Love M.

Mera firande

Att fylla 50 är något stort, vilket såklart innebär mycket fest. Det var dags igen! Vi packade in oss i bilar och gav oss iväg, mot en heldag på Smögen! (Smögen, denna ljuvliga plats i Svenska Bohuslän.) Dagen bjöd på sol, kalla vindar, härlig promenad på Smögenbryggan och mycket god mat! En härlig dag! Det blev även liten shopping där nere på bryggan och vi alla var nöjda när vi återigen satt i bilarna för att åka hem.
Vi frågar oss alla, blir det mera firande? Finns bara en som kan svara på den frågan, 50åringen själv såklart!

Fick också träffa fiina Kajsa. (som bor på Smögen.) Så underbart att träffa dig igen, tack för dig. Vi ses snart igen!

Love M.  



Pappa


Morfarn (Valter)

Spex

Bror Joel med flickvän Matilda

Hon som fyllde 50år!
Mamma Kicki

Kusin Amanda

mormor Anita

Lillebror tar studenten

3 juni 2010, och lillebror Joel tar studenten. Vilken fest! (såklart!) Här är lite bilder!















Onsdag

Onsdag.
Jag saknar barnen, är sjuk och försöker samtidigt njuta av solen och värmen. Vila vila vila. Men samtidigt också fixa fixa fixa inför morgondagen då lillebror Joel tar studenten. Gosh, med andra ord, det var två år sedan jag själv tog studenten.

I helgen flyttar älskade Ebba hem igen, ååh vad det gör mig glad!!  

Love M.  

Vad är fel?

Min mage gör ont, min mage är svullen, så fort jag äter mår jag jätte dåligt. Jag är matt i hela kroppen och det räcker att gå ner för trappan för att mina ben ska darra. Vad är det för fel? Prover har tagits, väntan på resultat är alltid lika lååång. Mer prover kommer att tas, bara det hittar vad som är fel! Frustrerande att inte orka, jag vill jobba, träna och äta riktigt. Varit hemma idag och vi får se hur det blir med morgondagen.

Tack för solen som muntrar upp!! 

Love M.  

Holy


"Holy holy holy is the Lord God almighty
who was and is and is to come.
With all creation I sing, praise to the king of kings,
you are my everything and I will adore you."

RSS 2.0