Uppdatering om Z.

Hon tar dag för dag.. Men något som inte är bra att hon de senaste veckorna gått ner 10kg. Väldigt kritiskt i hennes läge. Hon har en tid hos en läkare i Durban den 18 dec angående hennes hjärtoperation.
Vi har fortfarande pengar kvar som jag vill använda på bästa möjliga sätt. Vi har hjälp Z mycket med mediciner, krämer, mycket mat, hyra, kläder och airtime. Hon är så tacksam för all hjälp!

From Z;
"U are my gurdian angel. I thank god to have u and your husband in my life
God bless u and your entire family! The love u showed me! Thankx
God is going to bless your family abodantely for doing this for me. I really don't know what to do right now!! Only to give thanks to god for having a loving family like yours"


Love & blessings
to you all.

Hebrews 6:19

"We have this as a sure and steadfast anchor of the soul, a hope that enters into the inner place behind the curtain."

Utbränd.

Utbränd? Fun, no!
Efter all bröllopsstress (och ja, vi hade dubbelt upp) gick jag in i väggen. Ganska komiskt att allt berodde på bröllop. Det har varit några jobbiga månader.. Att gå från att träna var och varannan dag till att knappt orka gå runt i lägenheten.. I början kunde jag knappt läsa en sida i en bok, var helt utmattad.
Jag blir sakta med säkert återställd, läste nyligen ut tre hela böcker. Yay. Orkar fortfarande inte träna, vilket jag så gärna vill. Tar lite lugna promenader de dagar då jag har lite mer energi. Jag har inte orkar vara så öppen med det här i bloggen innan. För mig kändes det som ett misslyckande, jag kunde inte jobba, inte träna, allt jag behövde var att vila, sova. Jag vill bara vara lyckligt nygift!

Så tips till alla er vänner som gifter er nästa sommar; Låt inte alla små saker stressa er, njut, för planeringen är KUL. (Och detta händer inte alla brudar! Kanske blev lite extra stress när vi slog ihop två kulturer?)

Tack för allt stöd vänner.
Jag lääängtar tills dagen då jag orkar börja träna riktigt igen och när vi får lite struktur i livet. 🙏

Love!

Spännande framtid.

För alla er som inte vet så flyttar jag och min man till Sverige om en månad. Woho. Jag längtar! Jag gillar inte att leva för framtiden och inte i nuet. Men i nuläget känns allt som en väntan, väntan på att få starta vårt liv som Herr och Fru. Vi har fått en lägenhet i Jönköping. Ni måste hälsa på oss! Papsen är även på jakt efter en bil för oss.. Det ser ljust ut för Ryan med jobb. Nu håller vi tummarna för att jag ska kunna börja plugga. Om två veckor vet vi.
Allt är så spännande!!! Men det kommer inte bli lätt att säga hejdå till Ryans familj, min andra familj. Nackdelen med att komma från olika kontinenter är att man är alltid ifrån nära och kära. Alltid någon att sakna. Men tack för dagens teknologi, vi kan a kontakt med alla varje dag vilket underlättar.
Vi kommer att ta vara på vår sista månad i Afrika, vi ser fram emot en varm jul med Bahlmanns.

Love
Maja

Saturday at Mac Bananas.

Ett ord; svett!

Någon jag måste vänja mig vid... Att alltid vara sådär lite små svettig eller jätte svettig..
Idag var jag på ett event i Masakhane, det var så varmt i hallen där vi var, benen glider mot varandra och det börjar rinna från pannan. Då frågar jag mig själv, varför i hela friden sminkade jag mig? Jag vill bara torka svetten...
Sen inser jag att en svart kvinna som hjälper mig med översättning torkar rinnande svett på min rygg. Haha.
Ingen idé att försöka klä upp sig längre...

Life in Africa

Love

Today's frustration

Det finns ofta inga lås på offentliga toaletter.

(Varför?)

Dagens frustration.

Använder jag inte mina sandaler på någon vecka så täcks de av ett lager mögel. När jag vill använda min lila kjol inser jag att den har mögel fläckar. När jag vill byta skal till telefonen är alla andra mögliga...

Lätt att torka av eller tvätta. Men frustration! Man kan inte låta saker ligga i en låda för länge. Inte ens låta sandalerna stå i ett öppet rum..
TIA - This is Africa

Gud är god.

"Our God is a a God who saves"

Tack för allt stöd och alla böner för papsen.

Love

Mr and Mrs

Beeach!

Äntligen strålar solen igen efter veckor av regn. Spenderat en lång dag på stranden med Linnéa. Vattnet var så varmt och solen så stark. Använde somskyddsfaktor 30, ändå är jag helt röd? Märkliga afrikanska sol...

Love

Mycket blommor blir det...

Jag älskar denna blomma!
Utanför vår gate och tar bilder på den var och varannan dag. Ett stort träd!

Blommor från min man.

Happy Saturday

a f r i c a

Har börjat göra lite volontärarbete för en organisation kallas Masakhane. Kommer ta bilder, skriva historier, bygga FB sida och websida. Här kommer en bild från när jag var där häromdagen.
 
Love
 

Visit at "Z''s house.

Hon vill inte att jag ska lägga upp någon bild på henne, och det får jag respektera. Ni som vill ha en bild på henne, er kan jag maila. Men här är några bilder på omgivningen.
 
Love
Maja
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0