Heja "hajarna"

Go Sharks!!!
Jag kan väl egentligen inte säga att jag är den störst supportern, men jag gör mitt bästa. Har varit på en rugby match men jag jag hejar på "hajarna". Såklart. Jag undrar vartifrån jag fått mitt nyvunna rugby intresse?! Någon som vet? haha! Jag har i alla fall haft på mig min SHARKS t-shirt hela dagen, dagen till ära! Fick precis reda på att de vann finalen, yay!!

M.




En glädjespridare.

En glädjespridare, en tjej som var nöjd med livet så som det såg ut för oss runtomkring. En tjej som påverkat så många människor i sin närhet. En tjej i Sydafrika på place of restoration som bara blev sju år gammal. Hennes tid här på jorden är över och enda frågan man kan ställa är; varför? Som jag och Émilie pratade om, synd att hon aldrig fick någon fosterfamilj men samtidigt var hon nog en av dem som hade den största familjen. Mammor, systrar och bröder i mängder och över hela världen. Jag tror absolut att hon var nöjd med livet. Det var vad vi runomkring upplevde, eller i alla fall jag. Det är svårt att tänka att hon bara är borta, och jag som träffade henne för några få veckor sedan, hennes skratt gjorde mig så glad! Det var så härligt att träffa henne igen. Jag spenderade mycket tid med denna tjej som heter Akhona i slutet av min tid på POR, kom vi nära varandra? Kanske inte, en funktionshindrad tjej som levde lite i sin egna lilla värld, men hon fick mig att se i lite nya perspektiv och tårarna rann när beskedet nådde mig, och även nu i skrivandets stund kommer det några tårar.. Alla barn nere på Place Of Restoration har förändrat mitt liv och jag älskar dem alla, alla är speciella och ligger nära mitt hjärta. Det är då tungt att få reda på att någon gått bort. Jag tror att Akhona har det bra, bättre än aldrig förr, hos vår Far i himlen. Men jag tror och vet att jag har många med mig när jag säger att vi saknar henne! Vila i frid.

M.


Skratt.

Efter mitt första zumba pass kan jag inte gör mycket annat än att skratta. Orörlig är väl rätt ord som förklarar hela passet. Jag trodde jag kunde röra lite på höfterna men när jag såg mig själv i spegeln så var det inte synen som mötte mig. Visst var det kul och trösten var att alla såg lika dumma ut och alla fokuserade på sig själva och tittade på sig själva i spegeln. Magdans delen, var nog den del som kändes mest skum. Svetten rann och det var kul att testa något nytt!

M.   

Gårdagskvällen

Gårdagskvällen blev fin. Den grå och regniga dagen slutade med en av de bästa. Så skönt att bara kunna vara sig själv, tack för allt stöd fina fia. Du betyder så mycket! Vi gick och såg "himlen är oskyldigt blå" och när filmen var slut blev det snabba steg till bilen, men vi hann med färjan! Kul att vi gick på en sen bio när ingen av oss är kvällsmänniskor. Men tack för en fin kväll, ibland behöver man tänka på annat och träffa manniskor som får en att må bra. Älskar dig Fia!

M.

En kall morgon.

En morgon för några dagar sedan. Det är så härligt att vakna till en strålande kall, solig och vit morgon. Det vita var tyvärr inte snö men frost. Flera minusgrader och jag log. En fin morgon.

M.




Jag känner så mycket

Jag känner så mycket, men samtidigt känns det helt tomt. Alla tankar och känslor, jag kan inte sätta ord på dem. Och visst blir det för mycket ibland, för mycket saker som går fel och som får bägaren att rinna över. Jag gillar inte att framtiden är oviss, jag vill veta vad som ska hända, kunna planera och förbreda mig. Jag vet inte ens hur det ser ut fram till jul. Eller, mycket vet jag och saker som jag ser fram emot kommer hända, men på andra fronter är det värre, det ser nu ut att inte bli så mycket jobb. Jag som hade sett fram emot mycket jobb och behöver också mycket jobb. Att vilja veta, att alltid vilja kunna planera, är det detta som kallas kontrollbehov? Jag får nog erkänna att jag har lite av den varan, men jag gör mitt bästa för att släppa taget, släppa taget och låta någon som vet bättre ta hand om allt. För han vet mitt bästa och kommer lösa saker till det bästa. Men visst är det lite läskigt att släppa kontrollen, det erkänner jag!

Jag ska erkänna, jag sitter fortfarande i pyjamas. Men ibland behöver jag dagar som denna, dagar när jag bara får vara, dagar där inga måsten finns, dagar där jag får va trött och bara titta på tv och dricka te. Tack för dessa dagar. Det känns också mer ok att sitta inne en dag som denna då regnet öser ner på utsidan. Men faktum är att jag inte kommer sitta här hela kvällen också, ska in till stan för en bio med finaste fia. Ett bra avslut på denna dag. Jag är ju faktiskt ledig imorgon också! Sovmorgon?! Ja. Jag vet inte men sover dåligt numera, drömmer mycket och kan inte slappna av, de är bara på mornarna som jag kan sova så jag är oerhört tacksam för en extra sovmorgon!!

Jag längtar efter mycket, men framförallt min kärlek. Varför måste han vara på andra sidan jorden? Värdelöst, jag vill ha honom här, jag behöver honom här. Jag vet att han kommer inom en snar framtid, och det känns som om han ska komma nästa vecka, men det gör han ju inte, hela november måste passera först och ännu lite mera tid. Ibland går tiden extremt långsamt och man kan inte göra något som helst åt det.



                                      "Ingen som du Gud kan ge min frid och mening med mitt liv,
                                     det enda som betyder något är att söka dig och se dig som du är.
                                  Bara du kan möta all min längtan, bara du, kan andas liv i mig.
                                  Bara du ger glädjen som är evig, bara du hör mig när jag ber.
                         Fader jag älskar dig, kom rör vid mig jag längtar efter dig, din härlighet förvandlar mig.
                                                         Låt din kärlek gemonströmma mig.
                                Bara du kan möta all min längtan, bara du kan andas liv i mig,
                                Bara du ger glädjen som är evig, bara du hör mig när jag ber.
                 


Var rädda om er vänner.
M.

"

Oh happy day!

I'm so happy right now, just boked the flight for Ryan, he's coming to Sweden!! Vi tar det på svenska också, Ryan kommer till Sverige. Han åker den 14 dec så är i Göteborg den 15 dec och kommer vara här tills den 18 jan. Så härligt att få fira jul tillsammans. Så familjen, vi blir en extra på julafton, ladda med mat och annat gott! Billigare än vi trodde, 5.774 kr

M.

Lyckodag?

För första gången i mitt liv fick jag vinna något, vinna något på ett lotteri. Jag fattade inte att det var jag när det ropade mitt namn och sa att jag hade vunnit den största fruktkorgen. Lycka. Går och sätter mig och då ropar de mitt namn igen, vann även den andra. Haha. Men den fick de dra om, vad skulle jag göra med två gigantiska fruktkorgar, bara en var mer än bra!! En lyckad höstmarknad, vi fick in mycket pengar, rekord! Efter höstmarknaden åkte jag hem till Ebba och Markus för att äta tacos, spela Björköpol (monopol om björkö, så kul) och äta vad vi orkade av den frukt och vunnit!! Tack för en mysig kväll!


M.







Aj, vilken smärta.

Jag kan knappt röra mig, mina armar är längre inte till någon nytta!! Jag kan inte sträcka ut dem ordentligt och att lyfta tunga saker är inte att tänka på. All denna smärta pga träning men det gör det också till en bra smärta! Även om jag inte fungerar normalt så är jag glad att jag har ont, det visar att jag verkligen har tränat och att musklerna har fått jobba! Gott. Det är så skönt att komma igång igen och denna veckan har det varit tre tuffa pass, tummen upp för det! All smärtan gjorde dock att ställde in dagens pass... Lite måste jag ju vila!! Nästa vecka kör vi igen, det ska kännas!! Tack Viktor för gårdagens pass!

Det regnar ute och är riktig höst, jag vill bara sitta inne och dricka te. Det är dock höstmarknad i kyrkan, så alla björköbor, ta er dit! Det blir bra! Annars är det en lugn dag. 


                                                          "Din trofasta kärlek aldrig mig lämnar. 
                                                         Din barmhärtighet den kan aldrig ta slut,
                                                      den är ny varje morgon, ny varje morgon.
                                                 Stor är din trofasthet min Gud, stor är din trofasthet."

M.






Fika med "afrikaner"

Afrikaner tänker ni, i Sverige. Nja, jag kallar dem afrikaner, fast egentligen är de alla helt vanliga svenskar. Eller vanliga svenskar kanske inte var rätt, vi alla har nog fått perspektiv på livet här hemma efter många månader i det fantastiska Afrika! Anne Mieke kom från Holland för att hälsa på, vi alla möttes upp i goa Göteborg för en fika. Mys. Många tittade på oss med konstiga blickar, ett gäng som pratar engelska, konstigt. Det var skönt att prata engelska igen och jag saknar det här hemma! Efter ett tag var det som om vi inte ens var i Sverige längre. Skönt att träffa människor som delar en så stor del och som förstår vad man sett och gått igenom. Det var en go kväll igår, jag hoppas vi alla kan ses snart igen, eller jag vet att vi kommer ses snart igen!!

M.



I need you here by my side.

Bad day.

En lång dag, en kall dag, en trött dag och en dålig dag. What to say. Inte mycket, allt har mest känts fel, känts som om jag gjort allting fel. Åkte mot ett träningspass för att få ur mig lite, vilket alltid hjälper. Tack träning. Det är bara att bryta ihop och komma igen, alla dagar kan inte vara fantastiska dagar. Om de vore de vore det svårt att uppskattat något som är riktigt riktigt bra. Eller hur? 


                                                      "We must go, live to feed the hungry
                                                       stand beside the broken, we must go. 
                                                  Stepping forward, keep us from just singing
                                                         moving in to action, we must go."
  


Nu, titta på tv, dricka te och bara mysa.
Sen sängen, en dag imorgon också!
M.

Jag minns...


En otroligt gammal bild, men så skönt. Pappa, dotter, son.
Ett gott skratt förlänger livet!

M.  

vi är vänner.



Bästa någonsin?


Benen går, musiken är hög och svetten rinner. Återigen sitter jag på cykeln, spinningcykeln och det är så härligt! Efter tre veckor av noll motion var det dags, jag var lite nervöst innan passet som skulle hålla på i 60 min. Efter passet frågar jag mig själv, kan det ha varit bästa spinningpasset någonsin? Svaret är nog ja. Vilken energi, vilket motstånd och så mycket svett! Brukar ha en liten dipp i mitten av ett så långt pass men idag fanns energin och viljan där rakt igenom hela passet. Åh vad jag är nöjd! Jag älskar att vara trött i kroppen, jag kommer sova gott inatt, men hur mår jag imorgon? Smärta? Jag är nog inte sugen på att ta en cykeltur...

Det har varit en låång dag, äntligen kommit hem och ska inte gå ut igen. Ska alldeles snart hoppa i säng, och imorgon blir det sovmorgon för jag är ledig. Men senare imorgon in till stan för lite ärenden, har en ny ägodel som jag behöver fixa med. I love it. Kanske berättar mer någon annan dag!

Godnatt fina människor,
var rädda om er!
M.  

Söndag i oktober

Vilken glad dag, Fia kom till Björkö. Solen lyste, det var kyla i luften och vi tog en promenad med Nalle, (bamse som fia kallar honom.) Några kort blev tagna på vägen och Fia och Nalle blev vänner, eller i alla fall bättre vänner än förut, nästa gång kanske det blir bästisar? Klockan gick och vi var ute länge, skönt. Sen gick vi hem och drack te för att återfå värmen. Tittade på filmen yesterday och åt ahlgrens bilar, mer te och knäckermacka! Mums. Tack fin fina du.  













Date

Had a date yesterday with my love, he had a flower for me. Ahw. I love flowers!
Thanks Ry!


M.

Jag behövde en dos av Afrika.


Jag behövde en dos av Afrika! Jag behövde komma tillbaka för att kunna landa mer här hemma men även i mig själv. Det är konstigt att efter att jag kommit hem första gången har jag på något sätt romantiserat allt som hände i Afrika, vilket var fel. Det var mycket som var tufft och inte alls en dans på röda rosor. Tror det har blivit ett sätt att skydda mig själv, att se tillbaka och bara se det fina, det positiva. Men jag behövde komma ner igen, på många sätt, men framförallt för att få ett avslut, ett avslut för mig själv. Det var nervöst att besöka barnen och por men känslan jag fick när jag kom dit var extremt skön, visst älskar jag barnen av hela mitt hjärta och det värme i själen att träffa dem igen. Men samtidigt kom känslan att jag inte alls tillbaka till det som var, det var då och nu är det nu. Volontärlivet är inget jag saknar, visst hade vi en härlig tid tillsammans och det var en tid då jag fick växa. 

"Blev du något visare?" En fråga jag fick ute på ön idag när vi pratade om mina tre veckor tillbaka i Sydafrika. När jag tänker efter är svaret ja. Jag lär känna mig själv bättre och bättre och genom att komma ner och försöka hantera saker som var och är jobbiga gör en visare. Det är sant att vi blir visare med åren, träffar människor som vet mer och kan mer om livet och de delar med sig. Nya lärdommar, tankesätt och perspektiv får oss att växa, att bli visare, allt i takt med att vi blir äldre och förhoppningsvis blir vi tillslut människor som får hjälpa andra människor att växa.

Visst är det konstigt att komma hem. Länderna är som natt och dag. Det finns mycket positivt med Sverige och också många fördelar, men även Sydafrika har mycket bra som jag nu saknar mycket när jag är tillbaka på nordligare breddgrader. Efter att bara varit hemma några dagar har jag redan reagerat på hur medvetna alla här hemma är. Min första tanke är; jag orkar inte! Jag orkar inte tänka på hur man ska se ut, hur man ska va eller alla prylar man ska ha. Jag orkar inte bry mig hur andra klär sig eller vad andra har för prylar. Jag vill bara kunna vara, ta på mig saker som jag tycker om, bekväma kläder och bara köpa saker när jag behöver och inte lyssna på "ha begäret" som finns mer här i västvärlden. Jag vill att folk ska se bortom ytan, bortom allt det materiella. Vi blir påverkade vare sig vi vill eller inte, jag vill inte bry mig, jag vill inte bli påverkad, men det går inte att undvika. Jag gör mitt bästa, och jag vet att jag inte klarar det själv, därför tar jag hjälp av min bästa vän. En bästa vän som ser det som finns inuti en bästa vän som älskar mig för den jag är. Han finns alltid där, i vått och torrt. Tack Gud för att du finns i mitt liv, jag fokuserar helt på dig! 


M.

Aldrig ensam.

En ängel hänger kring min hals, en ängel jag fick av en bästa vän. Ängeln påminner mig om att jag aldrig är ensam, något vi behöver bli påminnda om. På halsbandet står "du är aldrig ensam, alltid älskad och skapad för stora ting." TACK älskade Sofia!!

M.

Älskling!

From one home to another.

Lämnat mitt andra hem för att komma hem till mitt första hem. Det är lättare att komma hem denna gången, jag har fått en dos av Afrika och en stor dos av kärlek vilket har gjort att jag mår bättre. Jag saknar redan Afrika och framförallt Ryan, men samtidigt är jag glad att vara i Sverige denna årstid, luften är frisk och träden gula. Resan hem var låång, minst sagt. Över 30 timmar, och jag är fortfarande trött. Men allt gick bra, blev till och med bjuden på ost och kex på ett av planen, av en man från Etiopien. Jag försökte hela tiden säga att jag var upptagen, till slut ville jag bara skrika, JAG HAR POJKVÄN, men inte lyssnade han för det. Men vadå, osten var jätte god! Väl framme på landvetter så springer Emelie, Ebba och mamma för att välkomna mig, så oväntat men så härligt. Tack fina tjejer!! En knäckermacka med kaviar hade de med sig också, perfekt! Åkte vidare hem till Emelie där vi åt mat och satt och pratade länge. Sedan hem... Min väska hade inte samma tur som jag, den missade nämligen sista planet från Landvetter, väskan landade ett antal timmar senare och mamma var snäll och hämtade den!

Idag blir en lugn dag, en återhämtningsdag! Förhoppningsvis lite träning, det blir tacos med familjen och film mys med Fia och co. En bra dag. Sedan jobb hela helgen, för pengar är nu ett måste. Det är inte gratis att åka till Afrika!!

Ta hand om er fina!
M.

En sondag pa stranden.

Antligen en dag da himlen var klar bla och solen lyste stark och varm. Efter lakarbesok for ryans del och lite andra arenden akte vi mot stranden, Uvongo beach. Harligt! Vattnet var harligt och vagorna stora, 18-19 grader och jag tyckte det var alldeles perfekt bra. Det var lite sol som behovdes for min bleka hud. Senare nar vi tyckte att vi fatt nog akte vi hem och for att bada i poolen som var annu varmare, runt 22 grader! Gott. Kvallen blev film; Hotell Rwanda, en film som gjorde att jag bara ville grata!! Men anda en fin och mysig kvall med Ryan och Pearl. Vi pratade om varen och fina planer gjordes, jag haller tummarna att det kan ga!! :)

Idag ar sista dagen i SA for denna gangen, det regnar och ar kallt! Vill bara sitta inne. Jag vill bara vara, vara i lugnet och vara med Ryan. Jag gillar inte avsked och ser inte fram emot imorgon, det ar dock lattare an forra gangen. Det som gor det lattare ar att jag ser sa mycket fram emot svensk vinter och lite kyla, men jag vill ta med mig Ryan.. Det har med distans ar nagot jag inte rekomenderar till nagon, om jag ska vara arlig sa ar det helt vardelost. Men vi har haft tre fina veckor!!
Vi ses pa torsdag igen, kommer till landvetter och gbg 12.25!

M.

"Trusting God compeletly means having faith that he know what is best for your life"



Chocolate fondue

Sockerkick? Socker for en vecka, eller mer. Jordgubbar, bananer, applen, marshmallows med kokos, och egenplockade macademiennotter. For att smaka pa notterna fick vi anvanda en hammare, haha, harda som sten. Men oj sa gott. Favoritnotter, latt!! Vilken sondags eftermiddag, solen gjorde oss sallskap och jag fick en aning morkare nyans, kanske ar det bara jag som ser att nyansen har blivit morkare, det ar val inne med magtrojor och shorts hemma nu? Jag vill visa min bruna mage och ben, for de ar bruna, men ansiktet ar bleekt. Synd.
Men TACK Maria och A-K for denna eftermiddag och tack for allt socker. Tror och fick en sockerdown istallet for en sockerkick!! Lite bilder kommer har!!

M.












The purpose driven life.

The purpose driven life. - What on earth am I here for?

Fick tipset av mamma maria att lasa denna bok. Ett kapitel om dagen i 40 dagar. Idag ar det nummer 7. En bok jag vill kopa hem till alla. Startar mycket tankar och staller fragor, en bok som ocksa far saker att falla pa ratt plats, saker som jag tankt pa och undrat over far svar och betydelse i mitt liv. Dagens kapitel "the reasong for everything", mycket bra! "God made ants to be ants, and he made you to be you." 

"'For everything comes from God alone.
Everything lives by his power, and everything is for his glory."

Romans 11:36

Har inte skrivit pa ett tag ta jag inte haft mojlighet till dator, Ryan har varit i skolan men ar nu tillbaka. Det ar nastan varre att ha honom nara fast inte kunna ses an att vara i Sverige. Nar han ar har och jag i Sverige, da ar det bara att gilla laget, men nu var han bara tva timmar bort!! Jag saknar ocksa solen som forsvunnit, vill fa lite farg innan jag aker hem. Men det ar var har vilket innebar mycet regn och aska. Haller tummarna att solen tittar fram de narmsta dagarna. Tre veckor ar ingenting och jag sitter snart pa ett plan pavag hem igen, fran ett hem till ett annat. Tva hem pa gott och ont. Men jag kommer snart tillbaka hit och forhoppningsvis kommer Ryan till Sverige innan det.. Vi haller tummarna!!!

M.

4 oktober

pedikyr. fransk manikyr. overraskning.

pizza. sallad. film. matt. present. kramar.

fruktsallad. te. skratt. djupt samtal. 

valar. delfiner. kyla. gladje. nallebjorn. 

sushi. ansokan. lovsang. kram. saknad.


Haft en fantastisk dag. Antligen fatt se valar och delfiner, pa langt hall, stod pa en ballkong och tittade ut over havet och det var fullt av liv i havet. Haftigt. Fina djupa samtal, gladje, tarar och manga kramar. Nu har vi en lugn stund med lite bra lovsang, hillsong. Imorgon aker Ryan tillbaka till skolan, saknad? Ja, saklart. Men vi har planer infor senare i host, kommer allt kan ga, vore fantastiskt!! 

Stor kram till er alla!
M.  


 

Rugby










Back at POR.





Favoriter




Sharks - Leopards

Min forsta rugby match, check.
Innan vi akte mot Durban dar matchen spelades akte vi till Mr. Price for att kopa oss varsin shark t-shirt. Maste ju ha nagot som visar att jag numera ar en shark supporter. Det blev en intressant match, forstod det mesta, nagra dumma fragor fran min sida kanske. Forsta try kom efter nagra sekunder, och det var da sharks som gjorde det. (jag har sagt touch down hela tiden men det heter try, varfor har ingen rattat mig? men nu vet jag!) Det borjade bra och fortsatte sa hela matchen, den slutade 63-6 till sharks.
 Kom hem vid 23:30 och somnade direkt jag la huvudet pa kudden och vi sov lange imorse, sa skont. Idag akte vi en svang till Uvongo flea market men hittade inget av intresse. Akte vidare mot Shelly center och CUM, den kristna bokhandeln. Jag har lange tankt pa saker jag vill kopa men aldig kopt sa idag tanke jag, nu aker vi och koper det jag vill ha, det kommer liksom inte bli billigare ju langre tiden gar. Nar vi kommer in i bokhandeln kommer en kille fram till oss, "jag vet inte om ni vet, men vi har 25% pa allt i affaren". What a blessing!! Det slutade med att jag spenderade R400. Men som jag brukar saga, om man ska spendera pengar man egentligen inet har sa ska det vara pa bra saker, saker som bygger upp och far en att vaxa. Sa nu ar det dags att se en Louie Gigglio dvd, definitivt predikningar som bygger upp!!

Ta hand om er vanner. 
Hamba Kahle
M.  

Everyday

Everyday it's you I live for,

everyday I follow after you,

everyday I walk with you my Lord.
RSS 2.0