Dagens

Dagens bästa: LONDON 17-20 sep med familjen.

Dagens tumme ner:
 huvudvärk, förskylning. jag är hemma och kryar på mig.

Love M.   

psalm


"Hjälpen kommer från Herren som skapat himmel och jord.
Han låter inte din fot slinta,
han vakar ständigt över dina steg.

Han sover aldrig, han vakar ständigt,
han som beskyddar Israel.
Herren bevarar dig
i hans skugga får du vandra,
han går vid din sida.
Solen ska inte skada dig om dagen,
inte månen om  natten.
Herren bevarar dig från allt ont,
från allt som hotar ditt liv.
Herren skall bevara dig i livets alla skiften, nu och förevigt."

- psalm 121:2-8

danska och fina vänner

Att förstå danska är något man borde, eller i alla fall känns det som om man borde förstå danska. För hur svårt ska det vara? Men jag kan inte ljuga, men jag förstår dem inte!! Det händer att det kommer in danskar på jobbet som till exempel idag, och det känns pinsamt att få fråga fler än en gång vad de menar. Jag skulle förstå bättre om de pratade engelska, det är faktiskt sant. Vi är grannar, men ändå har jag svårt att förstå. 

Guldkorn till vänner får en att orka med vardagen, att orka med saker när de är jobbiga. Tack Rakhi, ditt sms kom i precis rätt stund, och tack för fint samtal. Jag har saknat dig och jag längtar efter att träffa dig på lördag! Du är ett guldkorn i högen av sand. Man måste leta noga och väl för att hitta dem, men när man ser att de glimmar behåller man dem nära hjärtat. 

Min näsa är täppt, min hals gör ont, hostan sitter långt ner i bröstet och jag är världens huvudvärk, jag är kort och gott jätte förskyld. Det blir segt, jag vill bara ligga i min säng och krya på mig!! Jag hoppas på en god natts sömn så jag blir lite piggare. det är ju tänkt att jag ska jobba imorgon. Och Sthlm på lördag morgon! 

Ta hand om er fina människor!
Love M.   

visa ord


"Det är inte problemet som är problemet,
det är din attityd till problemet som är problemet."


-okänd.

fika fika fika

Fika, detta svenska fenomen som världen häpnar över. Men åh vad trevligt är. Att fika, ett socialt fenomen, det är lite så man umgås här i sverige. Människor som kommer från andra länder till Sverige måste lära sig att fika. Så är det bara. Jag har lärt mig att uppskatta fika mer och mer, och man kan faktiskt fika nyttigt. Vem har sagt att fika ska vara onyttigt? Men idag har jag frågat mig, hur mycket kan man fika? Kan man fika för mycket? Idag har jag fikat i massor, det blir lätt så när man jobbar med lite äldre människor. Frukost, halv tolv fika, halv ett fika med bulle och senare mat vid tre. Min mage trivs, jag som bör äta var tredje timme!
Att fika eller inte är inte frågan, det är hur mycket man fikar som avgör. Rätt?  



Love M.

kaos

Kaos i mitt huvud, känslorna är snurriga och livet känns upp och ner. Jag vet varken ut eller inte. Vad vill jag, men framförallt vad vill Gud? Denna kaos påverkar hela mig och allting, just nu känns det som om allting flyter omkring, den enda fasta punkten är Gud, han är alltid trofast. Jag har ingen frid, inte frid om någonting. Jag vill bara landa i mig själv, få känna frid där jag är, där jag är i livet och där jag är i världen. Vill kunna känna frid i relationer och vad jag gör, jobbar med. Varför denna röra? 

Love M.   

Kärleken är evig

Kajsa + Elias = sant!
21 sep gifte sig Kajsa och Elias i Hållö kapell utanför Smögen. En vacker vigsel och en jätte rolig fest. Festen pågick i dagarna tre, fest med mycket mat, skratt och gott sällskap! Tack alla för helgen och inte minst Kajsa och Elias, ni var så otroligt vackra. Jag är så glad att ni kommer vara i göteborg i höst så vi får mycket kvalitétstid!!





 

Fullt upp.

Det är fullt upp! För det första har jag fått jobb hela hösten, tummen upp för det. Nästan 100% också, beror lite på. Jag tror också att jag helt bestämt mig för att flytta. Men jag ska bo kvar på Björkö, det blir flytt på 5 min, men skönt att ha en egen lägenhet. (På övervåningen hos min moster och kusiner.)

I helgen blir det festligheter, de startar redan ikväll. Fest i dagarna tre på Smögen. Fina Kajsa ska bli fru och Elias ska bli hennes man. Då blir det fest! Åker upp mot Smögen idag för grillning ikväll, och imorgon blir det vigsel ute på Hållö och sedan fest på Smögen. Återkommer hem någon gångunder söndagen. Det är packat och klart, eller nästan i alla fall. 

Skönt om er!
Love M.   

amanda













saker som påminner om afrika

Äntligen tillbaka.

Jag sitter på cykeln, musiken är hög och jag börjar svettas och lyckan smyger sig på. Jag är äntligen tillbaka på New Body, det gym jag tränar på. Fullt ös och efter tio minuter tror jag att jag ska falla av cykeln, men säger till mig själv "rör på hullet, gullet." Jag vill ge allt men känner hur otränad jag är, men ett är säkert, jag mår bra av att vara där och det är där jag kommer spendera mycket tid framöver, övrig tid spenderas på jobb och försök att hitta tid för vänner! Nu är jag sådär gott trött i kroppen och jag hoppas kunna sova gott inatt och imorgon blir det jobb och ännu ett besök på New Body, jag betalar en summa och får träna hur mycket jag vill, det måste jag utnyttja till max!! :)

Jag vill hinna träffa er alla, speciellt er jag inte hunnit träffa. Så nästa sikte, hufvudstaden, Stockholm! Förmodligen nästa helg. Annars består mitt liv av mycket jobb och imorgon får jag lite mer info om hur höstens jobb kommer att se ut.

Love M.

MÖHIPPA!!

Igår var dagen då det small, det var dags för Kajsas möhippa!! Första möhippan att planera och första möhippan att vara med på, men oj vad bra det blev! Hoppas alla hade en bra dag och jag kan lova att vi fick oss några goa skratt! Det var te.x blockflöjt på kungsgatan, autografjakt, ta kort på turister som pussas, få 5 personer på mc donalds att göra 10 armhävningar, samla in 50kr och ge det till någon som behöver dem osv osv. Senare blev det bollywood-dans och Kajsa blev förvandlad till en indisk prinsessa! Vi alla hade kul, som läraren sa "vissa av er gör lite andra tolkningar" (finare sätt att säga att vi inte riktigt hänge med kanske? haha) avslutningen blev hemma hos Kajsa i Mölndal med hemmagjord pizza, kladdkaka och godis. Mysigt. Tack alla för dagen! (bilder kanske kommer upp här senare!!) På lördag är det den riktigt stora dagen, åh vad jag kommer lipa, ska nog skaffa mig vattenfast mascara! 


Dagen idag har bestått av jobb, och hjälp vad trött jag varit! Har mest bara velat sova hela dagen. Gick och köpte mig en bok som var mycket bra, nästan halva utläst. Nu sitter jag och lyssnar hur regnet slår mot rutorna, jag sitter med mysbyxorna i soffan, framför tvn och väntar att klockan ska gå så att jag kan få lägga mig! För, imorgon blir det jobb igen, så också onsdag, sedan på torsdag lite lugn förhoppningsvis men lite saker som ska hinnas. Och på fredagen åker vi upp till Smögen för fest i dagarna 3. 

Love M.  

Friday

A few people told me today that I looked good, and that those small thing that makes your day! Isn't it? Things that are like small lights during a day of work. Or when a kid comes in with here dad and they gonna buy ice cream and the dad says "are you gonna have a "adult ice cream"", the girl that is around 4 years answers "But I AM big!" :)

I just have africa in mind, good or bad? Both I think, but I really look forward to the visit in september. The 23 am I there! People, it's gonna be party!! Now my aunt and her family is coming over for crabs and shrimps, love it! A relaxed evening, cause tomorrow it's work again!

Take care lovely people!!
Love M.

drakensberg, några guldkorn





sommarkväll i augusti

Jag var trött och hängig, allt jag ville var att lägga mig. Men istället tog jag en promenad i rask takt, så härligt! Går mot färjan, solen börjar gå ner och det blåser inte en vindpust, vad blir jag sugen på? BADA, såklart!! Där gick jag i mina träningskläder, men inget stoppar! Gick ut till en udde där ingen såg, tog av mig kläderna och hoppade i. Såå värt det! Detta sågs konstigt när jag berättade det för Ryan, tydligen badar man inte naken bara sådär i Sydafrika. Jag ställer mig återigen frågan, är vi svenskar konstiga? Kanske det, men jag gillart! När jag fortsatte hemåt såg jag regnbågen över himlen, vackert. Te, fil med musli och en predikan fick avsluta!
Godnatt vänner!

Love M.

I miss you.

Émilie

Så härligt att träffa dig igen goa Émilie! Så konstigt att ses i Sverige, fast samtidigt känns det helt naturligt. Hon och hennes vänner hade tagit bilen och åkt på semester i södra Sverige. Tummen upp för det!! Åt god mat, sushi kina och thai buffé. Jag åt för flera personer, men är det buffé så måste man äta så att man tjänar på det, right? Kvällen spenderades på Björkö, min vackra ö, med promenad, kvällsmat och spel. Tummen upp för det också. Norrland nästa för mig kanske?

Love M.


Émilie äter sushi.


Palla äpplen på Lilla Varholmen.

Kristin

Fin sommarkväll med promenad och mycket prat med fiina Kristin! :)



Kaos i mitt inre

Förvirring och kaos, kaos i mitt inre. Allting är bara en enda stor röra. Det har gått mer än tre månader sedan jag kom hem men det känns som några få veckor. Jag trodde jag hade landat, men inte, inte alls faktiskt. Det är tufft, jag vet inte hur jag ska hantera allt. Det känns inte som om jag passar in i Sverige, känns inte som om jag är här, men inte heller känns det som om jag är kvar i Sydafrika. Jag tror jag hamnade någonstans mitt emellan, och vad gör man åt det? Det är svårt att sätta känslor i ord, men jag försöker, tänker att någonstans kanske det hjälper mig att förstå mig själv och försöka jobba på det. Att ha pyskiskt kaos gör också att kroppen mår fysiskt dåligt, en enda dålig cirkel. Och hur bryter man den? Jag har faktiskt ingen aning, någon som har ett tips? Hur lång tid kommer det ta att landa? Att landa i mig själv, vart jag hör hemma och vad jag ska göra med framtiden?

Love M.

amen.


"You can read your experience into the bible,
or you can read the bible and change your experience."

- Kris Vallotton 

Love M.  

say what?

Vad hände där? min bror, joel, ringer mig och säger "du kan väl ha mat klar när jag kommer hem, kommer med tjugo i fyra färjan." say what! Det var rena rama turen att jag hade fått för mig att göra lasange, (förövrigt för första gången, så får se hur den smakar!) men, hallå, jag är ingen hemmafru, så är det. En engångsförteelse där lillebror!!!

Love M.  

favorit

english saturday

Missed my english friday yesterday, sorry kevin, thats why the english daturday!
Woke up at 10 and I'm still soo tired! Weird? Mabey not, it feels like everything I do nowdays is woorking. But when I think about Africa everything goes easy. Mabey it's good to work, to not have time to think that much, cause it's still though to be in Sweden, and I ask myself what I'm doing here? Honestly, I don't know... I pray that God will show me. Mabey he can give me some answers in an email, that would be cool! "you got one new mail in your inbox. From: God." Wow. But, he's not that concrete and he hasn't the same time perspective as we have. He is who he is and he know what's best for us. We just think we know. 
  I would love to stay in bed the whoole day today, and I will, untill my friend, Kristin is coming. (I hope she's still coming!) if not, then pyjamas all day long! :) 

The scripture of the day from bibeln.se (in swedish I know, but fetch your bible and read it!)

Be, så skall ni få.
Sök, så skall ni finna.
Bulta, så skall dörren öppnas.

- Matt 7:7
  

Miss all my sa family!! Wish I was there, but will be there again, soon!
Take care untill we meet again!
Love M.

Hur lång tid

Hur lång tid ska det ta? Hur lång tid ska det ta att verkligen landa i Sverige? Hur lång tid ska det ta innan man bearbetat allting man varit med om under året som gått? Bra frågor, frågor som jag inte har svar på, men som jag gärna skulle vilja ha svar på. Jag som trodde jag började landa, men tydligen inte. Försöker sätta tankar och käsnlor i ord, men det är svårt. Vet knappt vart jag ska börja. Så jag tror jag struntar i att försöka, i alla fall för stunden. Vill kunna leva här och nu och kunna använda alla nya perspektiv på livet här hemma.

Love M.

Jag är glaaad!

Haft helgoa dagar med guldkornen från Afrika, Kristin & Rebecka. Kristin kom hit för en natt och sedan drog vi till metropolen Uddevalla för att besöka Rebecka denna vackra tjej. Blev en heldag med allt vad Uddevalla kunde erbjuda, strandpromenaden, fika, plocka blåbär, och däremellan en massa massa prat. kvällsen avslutades på rödön med räkor, kräftor, vitlöksbröd och cider. Livet är allt bra härligt. Goa samtal. Efter det stod blåbärspaj på schemat framför en galen men dolig bollywoodfilm, såg dock inte klart då jag gick och soov! Dagen efter blev det utflyckt till Fiskebäckskil, en pärla i Bohuslän. Solen sken och vi bara njöt! Tack för härliga dagar tjejer!!

Ikväll blev det mys, lite godis, gott och ett fiint lååångt samtal med Ry. Dumt att han bor så långt borta, men inte mycket att göra åt. Men.... Jag har bokat biljett till Sydafrika!!! JAG ÄR SÅ GLAD!! Jag längtar tillbaka! Ni som inte varit i Afrika, någon gång måste ni besöka denna fantastiska plats. Men som sagt, jag är glad, bokat och klart. Den 22 september åker jag iväg för tre veckor i Sydafrika.

Lite bilder från senaste dagarna,
Love M. 

 











 
RSS 2.0