God works in mysterious ways.

Jag tackar Gud att han använder mig! Använder mig till att hjälpa någon annan.
Inte genom att själv kanske stötta ekonomiskt, men det finns så mycket mer man kan göra.
Det viktigaste är att visa att man bryr sig, visa kärlek.
 
Idag har jag fått mycket goda nyheter från Zilungile. Hon fick imorse ett telefonsamtal från 'department of labour' där de nu har fått iordning på allt och att Zilungile inte jobbar. Problemet har nämligen att sjukhusen trott att hon jobbat och då behövt betala. Jobbar man inte ska all sjukvård vara gratis. I och med detta är hon itne längre skyldig sjukhuset pengar, och den kommande operationen blir gratis.
Även en annan svensk tjej som varit nere på Place of Restoration och är var/är nära vän med Zilungile, har på något sätt hittat min blogg, idag ringde hon Zilungile och hon och hennes familj och församling vill hjälpa henne att fixa upp deras hus. Ekonomiskt stöd för detta.
Är det inte fantastiskt hur Gud använder människor!
 
Min tanke nu är att hjälpa till med mat och hyra. 
Idag fick Zilungile's man beskedet att också han är HIV positiv. Tråkiga nyheter som skapar oro och ångest. I och med detta ska de båda ändra kosten, vilket inte är lätt utan pengar. Det är också han som står för all inkomst. Vi ber även för detta. Det är viktigt för mig att använda era pengar rätt, att vara säker att det går till rätt sak. Innan vi åkte till Sverige köpte jag därför presentkort på Pic n Pay (typ Ica maxi), detta är något jag vill göra än en gång. Mestadels finns där mat, men även andra saker som är välbehövliga. Man vet att pengarna går till braoch behövliga saker. Har ni andra tips på hur man kan ge pengar eller olika sätt att hjälpa så får ni gärna maila mig eller på något annat sätt kontakta mig.
 
God's heart is to love his children,
he want's our best and wants to help us.  
He works in mysterious ways and he is using other people to make
his will be done here on earth.
 
Kärlek till er vänner.

Faith

 

"Faith is a knowledge within the heart,

 beyond the reach of proof."

Ord från Zilungile.

"My name is Zi. I am HIV+.I was diagnose in 2010 January.My life changed in an instant,everything happens so fast like a blink of an eye.After being diagnose positive,i was in and out changing hospital,becouse i was Anemic.And again i was diagnose with,Kidney failure,Liver problem,Blood pressure and my heart was not functioning as it suppose to be,as from now.In such away that i need a heart surgery.The doctors are going to operate it ,put new valves.I'm scared but i do trust God all in all.I know that God will be with me all the way ,He will never leave me nor forsake me.The help that i would love to get is the money,to pay for my hospital bill since i'm not working.,and the treatment that i am going to need after my surgery to help me to recover quickly.My heart surgery is on the 11 of Febr 2013.At Inkosi albert Luthuli Hospital in Durban."


Love

Zilungile

Afrika känns just nu väldigt långt bort när jag tittar ut och ser all snö och känner kylan. Men Afrika ligger nära hjärtat och jag smsar med "Afrika" varje dag.
Framförallt smsar jag med min vän Zilungile, eller Z som vi kallat henne här innan.
(Ni kan läsa hennes historia här; http://majaisadora.blogg.se/2012/october/ nästan längst ner på sidan!)
 
Ibland känner jag mig ännu mera maktlös att vara så långt bort, jag vet att jag inte kunde göra mycket innan, men jag kunde i alla fall ge henne en kram. Men jag vet att hon känner mitt och alla era andras stöd, vilket hon är tacksam för!
 Hon har nu ett datum för den hjärtoperation hon måste gå igenom, den 11:e februari, vilket är väldigt snart. Z är rädd, jag försöker stötta även om jag själv får tårar i ögonen när jag ber och tänker på det. Jag inser mer och mer vilken riskfylld operation det är, med flera större organ som inte längre fungerar som de ska och med ett jätte högt blodtryck. Jag ber Gud att din vilja ska ske.
Mitt i allt detta så smsar hon häromdagen och är orolig över sin man som nu har blivit väldigt sjuk. Den första tanken som slår mig är HIV. Han testade sig över tre år sedan, då var det negativt, men efter det har han inte velat testa sig igen. Men nu har han nog kommit fram till att på måndag ska han gå till sjukhuset och testa sig.
Hur mycket ska två människor behöva gå igenom?
Som ni säkert förstår är det svårt att få någon inkomst och livet blir då ännu tuffare. Z är skyldig sjukhuset lite pengar sedan tidigare som de vill att hon ska betala av nu. Operationen är gratis men hon kommer behöva betala en del den tid hon ska ligga på sjukhuset efter operationen, en 6 veckors period. Hon har pratat med sjukhuset men de kan inte svara på nu hur mycket det kommer att handla om. Kan vi igen hjälpas åt?
Zilungile sa till mig igår "we really believe in your prayers", då svarade jag att våra böner är inte 'bättre' än deras eller någon annans. Men såklart är fler böner bättre än några få.
 
Innan har jag vägrat acceptera att Z ska gå bort.. För tre år sedan sa läkarna att hon hade två månader kvar att leva, men hon lever än idag. Gud vet varför. Men nu när operationen kommer närmre är det så mycket känslor även för mig, jag vet inte hur jag ska hantera allt.
 
Tack för allt ert stöd vänner, det betyder mycket för mig men mest för Zilungile.
 
Love
 

GUD är ...

Tillbaka i skolbänken.

Första två föreläsningarna, check!
Skrivkramp? Ja en aning. Mitt huvud är inte heller vant att sitta och lyssna så många timmar!
Jag har anmält mig till en kvällsföreläsning om studieteknik, känns bra och välbehövligt!

Love each other!

Lördag hos familjen Jansson.

Igår tid vi en tur till Ölmstad för att hälsa på äldsta kusinen och hennes familj. Blev en så bra dag som började med pulka-åkning i kyrkbacken!! Tror barnen Hilma 11 och Agnes 7 och såklart Ryan också hade roligast!
God mat och trevligt sällskap och vi spelade 'sverige spelet' där Ryan lärde sig mycket!!
Tack vänner för dagen!

Love

Me.

Officiellt är jag nu student!

Vinter-torsdag!

Sawubona.

Måste berätta dagens bästa.
Högskolan i Jönköping har en internationell profil vilket delvis innebär att det var mycket studenter från andra länder. Idag hade vi en grupp i vårt lag. Anade att två svarta personer var från SA, men var inte säker.. Frågade dem, och det var rätt. Hälsade direkt då på Zulu, och frågade hur de mådde.
- Sawubona. Unjani?
De blev chockade, och det förstår väl jag, en blond blåögd svensk tjej börjar prata Zulu i Sverige. Weird?
Kul. Nu måste Ryan få träffa dem så han får prata lite Zulu/Xhosa.
 
Love

Id-number

Nu har vi äntligen fått Ryans svenska personnummer. Vi har bara gått och väntat på detta i dagar nu... Nu kan vi äntligen registrera honom överallt, han ska imorgon börja på SFI (Svenska För Invandrare), ska i em på en jobbintervju på Bratteborgsgård. Håll alla era tummar.
Vi är glada att allt faller på plats. Men ber för Ryans jobb, att han ska få en lön som täcker alla utgifter vi har. Men Gud har lett oss hit, han har löst allt annat och löser detta också.
We have faith!


Love

Det luktar nytt.

Nya sängar, kuddar, täcken.. Det tar tid att vänja sig när allt luktar sådär nytt. Vi har nu sovit två nätter i vår nya lägenhet, och vi kommer så sakta men säkert iordning. Känns kul!!

Välkomna!
Love

Hejdå Björkö.

Idag är sista dagen på ön, sista dagen vid havet.
Men Björköbo kommer jag alltid vara även om vi nu flyttar in till skogen. Jag tänker, hur ska vi klara oss utan havet? Kommer det inte kännas instängt att bo i inlandet? Vi får se, men för några år ska det nog gå bra. Göteborg och Björkö är ju ändå nära om vi börjar sakna havet för mycket.
Vi vill gärna ha besök. Så välkomna!!

Spända på allt som händer de närmasta veckorna!

Love

My husband

.

Nyår.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1195394/images/2013/pic_50e7040f9606ee4c288d28c1.jpg" class="image">

Den stora flytten!

Vi tog vårt pick och pack, hela våra liv, och flyttade in till skogarna i Småland. Vi har fått en lägenhet i Hovslätt som ligger några km utanför Jkpg. Efter en lång dag igår har vi redan kommit iordning bra! Det saknas småsaker, gardiner, lampor, mattor osv.
Men det känns bra! Spännande att flytta till en helt ny stad där vi inte känner många. Nu vill vi såklart ha gäster! (När vi fyllt skåpen med något att bjuda på.)
Kör till Björkö några dagar, men sen blir vi permanent smålänningar!


Love

RSS 2.0