Tiden går.

Tiden går och det har blivit mer eller mindre en vardag att ha Ry här. Njuter av vintern och av att ha min kärlek här. Det har inte blivit så mycket tid till bloggen, men det kommer mera i vår.. Den stora nyheten är att jag flyttar tillbaka till Afrika, och som jag saknar Afrika. Men samtidigt njuter jag av vintern hemma, som jag sagt innan, två hem på gott och ont. Åker den 24e jan och har en biljett hem den 8e juli. Har ännu ingenstans att bo där nere, men jag är inte orolig, det är spännande och lite nervöst på samma gång. Jag ska plugga engelska på distans vilket gör det hela mer nervöst, men jag är laddad, jag vill förbättra min engelska och känna mig bekväm med det! Kanske får börja skriva på engelska här i vår? Till mormor, det blir ett sätt för dig att träna din engelska, och för alla andra också för den delen. Just nu stressar jag med visum och allt vad det innebär, jag kan av hela mitt hjärta säga att jag starkt ogillar visum. Jag vill kunna åka vart jag vill när jag vill och stanna hur länge jag vill. Det är så mycket mer än distansen som gör ett förhållande över olika länder och kulturer svårt, t.ex visum. Men vem har sagt att det är den lätta vägen som är den rätta. Jag ber om mer tålamod och mindre stress, för jag vet att det kommer lösa sig på bästa sätt, för i slutändan är det inte jag som har kontrollen, och det vill jag inte heller ha för jag vet att han vet mycket bättre än mig. 

Imorgon är det nyårsafton och ännu ett helt år har passerat. Så mycket som hänt och det har varit ett lärorik år på många sätt, ett tufft år som fått mig att växa som person. Varje dag är en utmaning, varje dag lär jag mig något nytt, om mig själv eller hur det är att vara i en förhållande. Vissa insikter och lärdomar är jobbiga men nyttga på samma gång. Jag är tacksam för allt jag får lära mig och allt jag får uppleva, jag kan även vara tacksam över tuffa saker jag fått gå igenom för allting formar mig och får mig att se saker i annat ljus. 

Molnen ligger tjocka över himlen och det är en grå dag. Jag har huvudvärk och känner mig inte alls fylld av energi. Utanför står Ryan och hugger ved och jag har nog bestämt mig för att trots detta förskylning ta en promenad. 

Var rädda om er.
Love M.     

Vinterkul

Skridskor igår, träningsvärk i rumpan idag. Andra gången för Ryan, men han gjorde bra ifrån sig ändå, lite bambi men det får vara okej för en sydafrikan. Idag är jag lite av en hemmafru, tvättar, betalar räkningar, bokar biljett till sydafrika och senare laga mat. Men det finns även tid för att äta knäck och en skype dejt! Bra dag.

Love M.

Tisdag

Vinter

Stora flingor faller, lägger sig på marken och skapar ett vackert vinterland som vi får njuta av. Solen skiner inte idag och inte heller mycket vind. Åh vad jag gillar vintern! Tummen upp också för varma kläder, för att frysa är bland det värsta.

Idag är det 18 dec vilket innebär 6 dagar till julafton, lördag men framförallt, pappas födelsedag! Hurra! Grattis grattis grattis på din 59 års dag. Det ska vi fira senare! Just nu har jag tvättat lakan, tagit en promenad med Nalle och städat lägenheten. Rent och fräscht ska det va! 

Var rädda om er. 
Love M.  

Slippa distansen, tillfälligt.

Han är här, i Sverige, med mig. Det känns bra, och jag är så glad att slippa distansen för ett tag. Han är nu hemma och hjälper mamma och pappa att fixa deras trappa och jag kommer på mig själv med att tänka "när kan vi ha nästa skype dejt?" Så skönt att inse att han är faktiskt här, hur lång tid ska det ta innan man vänjer sig? Det är fint vinter väder och jag njuter, så gör även Ryan som inte sett snö innan, han är som ett litet barn! Det är dock ren is på vägarna och imorse på väg till jobbet hamnade jag på rumpan men som tur var så kunde Ryan hjälpa mig upp. Sånt blir det inte mycket av när han oftast befinner sig på andra sidan jorden.

Jag har också fått en ny vän, fyran. Den är en allt-i-allo och hjälper mig med det mesta. Visst, kalla mig nörd och jag erkänner, det stämmer. Men ibland får man vara en nörd, jag är glad att Ryan också blivit en nörd. Då kan vi vara upptagna av våra nya telefoner tillsammans, för visst är det bättre att vara två nördar än en!

Idag är det fredag, vilket nog senare blir till en mys fredag. Ska hem till blåsippevägen för lite fredagsmat och i helgen är vi även hundvakt för allas våran bästa Nalle. Han kom nyss och hälsade på mig här uppe, så en liten promenad med honom snart!

"for we walk by faith, not by sight."
- 2 korintiebrevet 5:7    


Var rädda om er och akta er för att inte halka på isen.
Love M.

.

10 december, vilket innebär 4 dagar kvar.

Aftonbön.

Gud som haver barnen kär,
 
se till mig som liten är.

Vart jag mig i världen vänder,

står min lycka i Guds händer.

Lyckan kommer lyckan går, du förbliver fader vår.

Amen.

Hej mitt vinterland

Vilken fantastisk dag!! Åååh, härliga snö och fina sol, snälla stanna ett tag!










Ett besked och fem dagar

Ett besked, inte som jag ville, blev andra handsvalet. Känns okej, såklart jag ville bli antagen på första, men är inte direkt besviken. Tankarna snurrar dock om hur jag ska få allt att gå ihop, men jag vet att han där uppe haren plan med detta även om jag för stunden inte kan se den. Fick även ett annat kul besked igår, kommer snart ha en ny fin pryl i mina händer. Med andra ord, mina två julklappar kommer på tisdag. (ryan och prylen) Can't wait!

Det är också bara 5 dagar kvar. Det är konstigt, men det blir jobbigare ju kortare tid det är kvar.. Mycket jobb innan tisdag.. Har idag fått storstädat och även börjat göra julgodis, igår blev det även storhandling. Mycket som ska fixas inför ett stort besök, frys och skåp ska fyllas, det ska vara rent och snyggt och lakan ska vara nytvättade. Det är strålande sol och snön har fallit under natten, lycka. Jag älskar vintern, speciellt en sån här dag. Snälla, låt snön få ligga kvar!! Jag tror bestämt att jag ska ge mig ut för att fota, det var ett tag sedan och idag finns det mycket vackert att fota! 

Njut av dagen och av den vackra naturen!
Love M.   

RSS 2.0