Vatskebrist & Nytt ar

Jag hinner nog uppleva allt innan jag aker hem, just nu har jag vatskebrist. Solen ar stark, huden ar rod och for lite vatten leder till vatske brist. Nu sitter jag har och hinkar vatten. Jag ar inte van vid varmen och jag maste lara mig att dricka mer, och aven bli duktigare pa att anvanda solkram!! Imorgon borjar min semester och vi flyger da till Port Elisabeth, tillgangen till natet kommer formodligen bli begransad men avr inte oroliga, vi ska njuta av var semester!!

Idag ar det nyarsafton, en konstig kansla. Det var nyss det var nyarsafton och jag blickade fram emot allt som skulle handa under 2009. Nu ar det plotsligt slut. Det har varit ett minst sagt spannade ar, flera nya aventyr, nya bekantskaper och nya lardomar. Det har var 2 mander i Sigtuna dar kameran var min basta van, en resa till Budapest och en fotoutstallning. Det var Maja & Ebbas simskola pa Bjorko som gav manga skratt, det var manga fina minnen under sommaren jag kommer bara med mig. Men det storsta aventyret av alla ar de aventyr jag ar mitt upp i, mitt liv i Afrika. Jag var nervos jag var forvantansfull. Aven om jag har fatt uppleva manga motgangar har jag inte tappat modet, jag trivs har och jag ar glad att jag har kampat mig igenom allt! Som jag kanner nu ar jag halvvags genom mitt liv har och jag har sa mycket mer att uppleva!! Jag ser fram emot ett nytt ar med nya aventyr. For nar man val fatt smaka pa aventyr och pa varlden sa vill man bara ha mer! Jag ser fram emot ett ar med nara och kara, att fa vaxa som person och att fa vaxa i alla relationer! Idag ar det nyarsafton och jag kommer mota 2010 en timme innan er dar hemma. Vill ni veta hur det ar, sa hor med mig! Allt gott och Guds rika valsignelse.

Innan jag slutar vill jag saga TACK till alla halsningar som familjen hade med sig hemifran. Det gjorde mig rord att folk tanker sa mycket pa mig och att folk vill stotta mig ekonomiskt. Jag kan inte nog saga hur tacksam jag ar och jag tackar Gud for er!! De pengar jag fck gor att jag kan stanna lite langre vilket ar min onskan! Sa tack, ni ar sa vardefulla och det ni gor ar en god garning for mig som jobbar med utsatta barn. An en gang, Tack!

Vi ser fram emot ett gemensamt 2010
Tills vi hors igen
Love M.

Bilder!!


Bilder!!











Uppdatering

En liten uppdatering. Det händer mycket nu och det är svårt att hinna med bloggen. Men ett försök. Familjen anlände som sagt och är här, känns konstigt att de är här men så kul. Kul att de får träffa barnen och inte bara ser dem på kort! Vi ska vara här i Margate tills fredag då jag får semester och vi åker till Port Elisabeth och Kapstaden.

Härliga dagar med barnen! Idag blev det en dag på stranden vilket barnen älskar!! Solen tog även om det inte var full sol och jag är lätt röd. Lägger upp lite bilder från de senaste dagarna! Kort blev det denna gång. Men det viktigaste; jag mår bra! 

Tills vi hörs igen
Love M.  

Fullt ös

Allt går i ett, det händer saker hela tiden och vi hinner knappt andas. Men det är kul! Det har varit julafton, juldagen med outreach och idag bröllop och snart anländer mina föräldrar! Vart ska jag börja?

Julafton. Vi inledde dagen med en stor frukost där vi hade fruktsallad, scones, pepparkakor och skumtomtar, detta avnjöts framför det sista avsnittet av Sunes jul. Vid halv ett åkte vi iväg till familjen Woodhouse (de som startat POR) där vi firade svensk jul. Julkänslan infann sig när vi åt svensk mat, tittade på kalle och öppnade paket. Vi är så tacksamma för att vi fick fira tillsammans och till slut ändå få lite julkänsla. På kvällen samlades vi alla volontärer plus besök för att fortsätta fira med julgodis med allt vad det innebär. Vi bytte paket och hade en mysig kväll!! God Jul på er vänner!

Juldagen. Började med jobb 06.00-08.00, därefter frukost och kyrkan med barnen. Här i Sydafrika firas julen den 25 så idag var den stora dagen. Därefter åkte vi till en by, Kwa Nositha för att göra en outreach. Våra, volontärernas församlingar har tillsammans samlat in pengar till detta och vi är så tacksamma för allt vi fått in. Alla pengar gjorde det möjligt för oss att köpa 500 julklappar till barn i Nositha. Det blev en härlig stund, och det blev så mycket mer än att bara dela ut. Vi sjöng tillsammans, på Zulu, de pratades om den största gåvan vi fått, nämligen Jesus. De blev även några framträdanden i sång och dans. Man kan säga att det var så organiserat det någonsin kan bli här i Afrika vilket vi alla var glada för! Efter detta åkte  vi tillbaka till POR där vi åt jullunch med barnen och senare fick de öppna paket och vi dansade tillsammans runt granen. De ger sån glädje och jag tycker så mycket om dem!!

Annandag jul. Idag stod Bröllop på schemat. En auntie, en jobbarkompis, Zilungile skulle gifta sig. Vi var laddade och vi ville vara i tid. (som alla svenskar!!) Men, vi är som sagt i Afrika, så även om vi var där i tid så fick vi vänta i två timmar på brudparet, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Jätte kul att få uppleva ett afrikanskt bröllop med afrikanska toner och härlig dans. Vi hälsades välkomna som "de vita" och fick en applåd. Många av de andra i personalen var där och de drog upp oss i mittgången på dans i omgångar. Galna med så roliga. Så vacker hon var Zilungile! Wow!! Vi lämnade dock bröllopet efter maten då vi insåg att detta kommer aldrig att ta slut. Vi, jag, Rebecka, Kristin och Kristins syster Lisa åkte till Lepard rock för att njuta av utsikt och ta lite bilder. En go stund med skratt!

Nu sitter jag och väntar på min familj som sitter i en bil några mil ifrån mig. Det är snart fem månader sedan jag såg dem sist jag ser fram emot deras besök!!! Det blir en lugn kväll där vi bara umgås, och inatt ska de sova här hos mig på POR.

Allt gott vänner. Det kommer även lite bilder från dagen!
Tills vi hörs igen
Love M.

Julbild

Arets julbild. En regnig och sa bra julafton!

GOD JUL

GOD JUL KÄRA VÄNNER
VILL JAG ÖNSKA ER FRÅN AFRIKA

Njut av julefriden tillsammans med nära och kära. Njut också av den svenska julen med allt vad den innebär. Knäck, pepparkakor, gran, skinka osv.. Här känns julkänslan långt borta men vi gör vårt bästa! En minst sagt konstig jul men också spännande! Njut av julen så ska jag göra detsamma! Ta hand om varandra och ge varandra kärlek och värme. Många varma julhälsningar!
Love M.

Söndag

"Vi vill säga tack, vi vill ge dig ära och pris.
Det är så det ska vara, och evigt förbli."

Jesus thanda wena

Igår var det dags igen för ett av mina alla läkarbesök. Det 7e i ordningen. Denna gång för min hy som varit hemskt i princin hela tiden under min vistelse här. Haft problem med exsem och allergi. Nu kom det till en punkt då det var ohållbart där jag inte sover om nätterna för att kliar stora sår i nacke, ansikte och på handen. Svårt att jobba då barnen är överallt och då jag har stora öppna sår. Besökte en ny doktor som lev förtvivlad när han såg mig. Han sa b.la att det såg ut som jag blivit attackerad när han såg min nacke och han sa även att jag aldrig kommer träffa en man när jag ser ut såhär.. han ville gärna hjälpa mig och skrev ut två olika tabletter och en salva. Gosh, allt verkar hända mig. Tur att jag kan ta det bra och med en nypa salt.
 
Blev alltså inget jobb igår. Åkte istället med Maria till Port Shepstone hospital där vi har en flicka inlaggd. Vi åkte dit för att lämna lite personliga saker. Detta är en tjej som skulle visas på tv då det pratas om hiv/aids smittade barn. Hon är 10 år men är smal som en sticka, ansiktet är insjunket och man är rädd att hon ska gå av. Hon har varit här på POR en kortare tid, hon var jätte sjuk när hon kom in och har inte blivit något bättre. Där i sjukhussängen såg hon sjukare ut än någonsin och hon såg nästan ut som en bebis. Livsgnistan finns inte där och hon har tappat hoppet om en ljus framtid. Vad kan man göra för ett barn som har gett upp? Vi stod vi hennes säng och bad! Jag kunde inte stoppa tåren som rann för min kind. Som Maria sa, om hon har gett upp så hoppas vi att allt går fort. Det är svårt att stå brevid och inte kunna göra något, att vara så hjälplös inför ett barn som inte har något kvar. Vi får uppleva den riktigt hemska verkligheten och där man många gånger känner sig helt hjälplös inför vad man står framför. Jag vill ge tillbaka livsgnistan och hoppet till den här tjejen! Jag vill hjälpa henne, jag vill inte se henne ge upp och jag vill inte vara med om hennes död. Men ibland kanske vissa saker är ofrånkomliga. Jag forstätter be och ger inte upp om henne! Mitt hopp är så långt ifrån borta det kan vara! Jesus thanda wena (Jesus älskar dig)

I ett försök till julkänsla här i värmen hade vi igår kväll en julbaks kväll hos Maria och A-K. Det var julmusik, julbelysning, knäck, kola, kokostoppar, chokladfondue, te och mys. Sockerkick kallar vi det! Äntligen fick jag min knäck, nu är jag nöjd!

Idag har jag jobbat 06-18, har på South Coast mall med de äldre killarna för att köpa kläder. De har fått R100 var som de får  välja kläder och skor för. Jag fick även på mitt uppdrag att välja kläder till sju yngre barn på nurseryt. Utmattande men kul. Mitt i allt när jag kör alla fram och tillbaka blir det problem med bilen, en lampa lyser och då jag inte vet vad den betyder ringer jag Jonas som är bra på bilar, han vet inte vad felet är så ringer Mani som är ansvarig för bilarna här på POR, vi kollar vatten och olja och ser då att det inte finns någon olja. Lampan slutar inte lysa även då vi fyllt på oljan men allt gick bra och vi blev inte strandsatta! Bilar ska bara fungera, inte strula! (jag måste lära mig mer om bilar, man kan ändå ta instruktioner över telefon! haha)
Ikväll blir det en lugn kväll!! 

Tills vi hörs igen
Love M.  

  

Fredag

Det har hänt en del sedan sist...
En bankomat har b.la ätit upp mitt kort. Frustrerande att man inte kan göra något! Man sätter in kortet och då går automaten sönder och det finns inget nummer att ringa! Några poliser kommer förbi och deras reaktion är HAYBO. (som kan betyda lite allt möjligt men något i stil med oj.) Tur att tekniken fungerar så man kan ringa pappa i Sverige som kan spärra kortet. Nu får jag leva utan pengar tills mamma och pappa kommer ner!

Jag börjar mig alltmer bekväm med jobbrutiner och relationen till personal och barn. Efter incidenten var jag nere, men efter samtal känns det bättre och jag har börjat kunna bearbeta det själv. Jag jobbar fortfarande med barnet som det gäller men det fungerar bra och även han har lugnat sig. Hade möte igår med Maria, vår chef och hon hade även bjudit in en socialarbetare som pratade om hur barnen kan reagera mot oss och hur då vi ska agera. De flesta av barnen här har blivit sexuellt utnyttjade på något sätt och någon form av reaktion kan alltid väntas, och dte är då inte konstigt om vi kommer ivägen.

Idag den 18december är pappa Pelles dag. Så därför vill jag skicka massvis med grattiskramar från Sydafrika! Vi ses snart igen. Tur att skype finns så jag kan ringa och gratta dig!! Hoppas du får en bra dag och blir gratulerad!

Tills vi hörs igen
Love M.  

sol sol sol

Igår stod jag och pratade med en av de äldre killarna, han är tolv-tretton, vi stod och kollade på morgondagens (dagens) schema där det stod Manaba tidal pool (beach.) Han sa att han skulle be för morgondagen och att det skulle bli sol, om alla gör det måste det bli sol! Idag när klockan ringde och jag sömndrucket tittade ut så lyste solen! Lycka! Stranden blir äntligen av!! Det är så kul att få se barnen utanför POR och de var så lyckliga!! Det blåste och var sådär lagom varmt. Dock är detta Afrika och jag kan bli fustrerad av en dålig planering och dålig struktur, men kanske bra för mig? Att lära mig att ta saker som det kommer och släppa lite kontroll. Det blev inget bad för mig men barnen badade glatt! En lyckad dag!
 
Nu på eftermiddagen åkte Emilie mot Durban för att åka vidare till PE (Port Elisabeth) och Jefferys bay för en veckas semester. Skönt. Jag ser fram emot mitt Sverige besök, nämligen från mamma, pappa och joel. Om en vecka lämnar de Sverige för varmare breddgrader och den 27dec kommer de till mig i Margate. Senare, den 1 januari får jag 9 dagars ledighet och vi åker då till PE och bilar mot Kapstaden! åh vad jag ser fram emot det!

Ikväll blir det Mardi Gras, en marknad här i Margate. Det sker under lov och nu under sommarlovet är det en gång i veckan, har aldrig varit där så det ska bli kul! Förhoppningsvis blir lite julklappar inköpta!

Önskar er en fin tisdagskväll hemma i vintersverige.
Hälsningar från sommarsydafrika.
Tills vi hörs igen, 
Love M.   

Lucia & ansiktsmasker

Vissa saker försvinner inte bara.. Därför är det skönt att det kommer upp till ytan och att det bearbetas. Idag har jag fått prata med min chef, eller mer hon som är ansvarig för volontärerna. Hon var gullig, hjälpsam och förstående, jag fick berätta och vi bad tillsammans. Senare fick jag även pratat av mig med en annan tjej, vet inte om hon är utbildad psykolog, eller något liknande. Det är skönt att prata med någon som förstår, svårt att prata med folk hemma då det inte finns saker att relatera till i de flesta fall. De flesta barn här har blivit utsatta för övergrepp, fysiska, psykiska eller sexuella vilket innebär att man kan nästan räkna med någon form av sån här reaktion från alla barn.

Idag hade vi vårt luciafirande. Vi intog matsalen med levande ljus och med svensk sång. Alla satt facinerade av detta så annorlunda upptåg. Vi delade ut pepparkakor som blivit mjuka i den afrikanska värmen. Det är inte ofta man får se lucia med släptåg i flipflop. Vi hade en del support från svenskar, dels de som jobbar här och ett gäng som var på besök från b.la läkarmissionen. De blev en väldig kontrast till den vardagliga devotion med stark afrikansk sång till våran sjöngsjunga lucia sång. Barnen var lite konfunderade då vi inte såg ut som vanligt och var lite misstänksamma efteråt, men annars fick vi mycket komplimanger från personalen.
  Det är nu sommarlov här vilket innebär att skolan är stängd, vi har då ett speciellt "holiday program", idag stod på schemat att göra ansiktsmasker och senare att ha uppträdanden i form av dans och sång. En rolig dag! Roligt med lite omväxling!!
  Ikväll ska vi ha vårt svenska julbak. Åh, gott med pepparkakor, julkola, lussebullar och knäck. Konstigt dock att det är varmt ute. Man får lite lite julmys på kvällarna då det är mörkt, men annars är det dåligt med julkänsla.

Tills vi hörs igen
Love M.




Inte som vanliga barn.

Det man fått sagt till sig är att behandla dessa barn som helt vanliga barn. Oftast går det bra. Man kommer in i en vardag och många gånger kan det kännas att jobba med barn hemma, de är ju vanliga barn men skillnaden är att de bär mycket i baggaget. De är lika glada, spralliga, högljudda, roliga och busiga som barn hemma och det är lätt att glömma vad de faktiskt varit med om. Det är när saker händer som man hinner stanna upp och tänka. Man har hört historier om barn som utagerat sig mot personal och volontärer, men att det ska hända en själv har känts långt borta. Nu har det hänt en situation som gjorde mig chockad och ledsen. När det handlar om ett barn som är 3 år och som gör en sexuellanspelning mot mig gör det ont i hjärtat. En treåring ska bara vara ett barn, det ska inte vara medveten om annat. Jag är förvånad över min reaktion, det tog ett tag innan jag insåg att det är pga. av detta jag känner mig ur balans, jag känner mig ledsen, gråter mycket och har svårt att sova. Jag tror det är anledningen till att jag skriver, jag behöver skriva av mig!  Jag har människor att prata med och som lyssnar, människor som varit med när andra saker pågått. Har jag klarat mig igenom sjukdom så klarar jag detta men händelser som denna gör att man verkligen får perspektiv på allting i ens värld. Min önskan är att ni ska be för detta. Be för att jag ska kunna bearbeta det på ett bra sätt och få ge glädje och kärlek till detta barn utan att jag ska behöva känna mig obekväm i dess närhet. Och viktigast, be för barnet och för alla barn här på POR. De behöver så mycket och ibland är det man själv gör inte gott nog, det vi kan göra är att visa kärlek och visa dem Gud och att det finns hopp om en ljus framtid och ett bra liv.

”Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er.
Inte ger jag er en sådan frid som världen ger.
Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa.”

    -Joh 14:27

Tills vi hörs igen
Love M.    

Fredag

Igår var det vila när en rejäl förskylning slagit till. Jag är inte ett dugg förvånad då man jämt och ständigt har snorande barn upp i ansiktet. Idag var jag tillbaka, dock inte med 100 % men jag var tillbaka. Idag var det graduationdag för barnen så en liten cermoni hölls imorse. Så fina var de! Fick diplom och choklad och senare gick vi till skolan där det var lite party, nu är det sommarlov!!

Det blir en ledig helg men öppna planer. Helgen är 100 % diffus, så blir det ofta när man befinner sig i Afrika. Jag tror jag börjar vänja mig vid att inte alltid ha full koll på läget. Om ändå solen kunde lysa med varma strålar så skulle jag bli överlycklig!! 
  Att skype samtal kan göra en så glad! Att få prata med en vän som jag inte pratat med sen jag åkte hemifrån gjorde min kväll. Tack vännen! Jag har haft några dagar av extra saknad och tankarna är många angående hemresan. Dagen närmar sig då jag måste boka om min flygbiljett, för det är ett som är säkert, det ska jag göra. Men frågan är, när ska jag istället åka hem? (kanske mer, hur länge räcker pengarna? haha.)

Jag saknar er där hemma. Men vi ses snart igen!
Tills vi hörs igen
Love M.

The volunteers goes 70's!

Bilder från onsdagens party.
Galen dag, mycket dans och mycket skratt! 
Tack alla!! 









70 tals disco, oj vad det svängde!

"9/12 70's disco. End of the year party. 10-14"
En dag vi alla sett fram emot, årets personalfest. Vi har letat kläder och vi har laddat. En jätte förskylning kunde inte stoppa mig idag, en tablett så fick det gå. Med min nyinköpta senapsgula stickade polo klänning var jag redo. Med smink på plats och hårbandet i håret. Volontärerna slog klackarna i taket, och oj vad svängigt det blev. Något sådant disco skulle inte äga rum på svensk mark, en hel personalgrupp som svängde, utan alkohol. Det glädjer mig att folk vågar bjuda på sig själva, med dans och kareoke osv. Dock valde jag inte dagens bästa kläder med stickad klänning i Afrika, nu pratar vi mycket svett! Men vad gör det, vi alla hade ett jätte kul disco!! Förövringt vann "volontärerna" pris för bästa dansare, vi utmärkte oss. Ska försöka få upp någon bild i dagarna. 
 
  Nu är jag dunder förskyld med täppt nästa, huvudvärk och halsont. Det blir nog en dag i sängen imorgon. Det har också hänt en del incidenter med barnen eller mer spesifikt ett barn vilket har påverkat mig negativt. Man inser då att man faktiskt inte jobbar med vanliga barn och inte heller alltid kan behandla dem som det. Ska försöka få någon att prata med imorgon för det är tugnt att bära svåra saker själv plus att vad gäller barnet behöver det komma fram!

Det är lala time för mig nu när klockan är 9 i Sydafrika. Sov gott kära vänner.
Tills vi hörs igen
Love M.     

Outreach

Bifogar här ett brev som gäller en outreach vi ska göra. Vi behöver samla in pengar och detta brev har gått till olika församlingar hemma i Sverige, jag lägger upp det här i fall någon privatperson vill skänka pengar. Om ni vill så kontakta mig på [email protected]


"Hej.
Den 25 december planerar vi att göra en outreach, vi kommer att åka till en Community här i närheten för att dela ut julklappar till barnen. Vi vill göra något för andra behövande då barnen här på Place of Restoration får mycket uppmärksamhet kring jul i form av donationer från företag och liknande. Byn vi ska åka till heter Kwa-Nositha, i talspråk bara Nositha. Nositha ligger 10km från Margate och har 400-500 hushåll med ca 4000 invånare.  Människorna i Nositha lever under enkla förhållanden utan el och vatten. En vanlig månadsinkomst ligger på ca R500 vilket är ungefär detsamma i kronor. Marken ägs av byns chef som har stort inflytande. Många är utan utbildning och möjligheterna till ett bättre liv är mycket begränsade. Det är så mycket som 50 % i Nositha som är HIV positiva och stor del av dessa är just nu döende i AIDS.

Det finns ca 500 barn i åldern upp till 12 år där vi har valt att sätta vår gräns för att det ska vara rimligt. De paketen vi ska dela ut kommer att kosta 25-30kr/paket och kommer innehålla kritor, målarblock, godis. Ett innehåll som passar alla åldrar och både tjejer och killar. Vi kommer att försöka göra det under strukturerande former då vi kommer hålla till i deras Community hall.
  Att göra något sådant här kräver som ni alla förstår pengar, ju mer vi samlar in desto mer kan vi ge. Att få vara med och ge till människor som behöver är ovärderligt.

 ”Då skall konungen svara dem: Amen säger jag er:
Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni också gjort mot mig.”
Matt 25:40

Ett stort tack och Guds rika välsignelse.
Maja Fast  




Tack för visat intresse! 
Tills vi hörs igen.
Love M.       

Bilder från ridtur

Jag bjuder idag på bilder från vår helg i Lesotho och Underberg, denna gång från vår ridtur upp till 1.800m. En go dag hade vi! Jonas gjorde premiär på hästryggen vilket han gjorde med bravur. Starten blev en ofrivillig galopp men han blev inte avskräckt utan fortsatte i de två timmar vi var ute. Härligt att vara tillbaka på hästryggen!





Juletider

Det har varit en lång vecka, sju dagars jobb i ett sträck. Skönt att ha måndagen ledigt! Men jag är så tacksam över att jag får må bra och att jag får jobba med barnen igen. Det negativa med att inte jobbat på ett tag är att alla barnen testar mina gränser, igen... Det är tålamodsprövande kan jag lova!! Vad gör man när vissa barn inte kan engelska? Jag kan bli galen då barnen slåss, sparkas och spottas, men det är skönt att vissa inte heller lyssnar på personalen... Då kanske det inte är jag som gör fel! Jag har alltid trott att jag är bra med barn, men de dagarna då allt går emot så börjar jag undra... Jag behöver mer tålamod!!
  Men så kommer de där fina stunderna med barnen som gör att man bara blir lycklig. De gör mig rörd av att de är så fina! Gosh. De är verkligen mina förebilder, de är så tacksamma och de blir glada för småsaker. Något vi tappat lite i västvärlden.

Det är juletider över hela jorden, men att en jul kan se så olik ut en annan. Från kyla till värme, från snö till grönska. Det är spännande att få uppleva en grön, varm jul på andra sidan jorden. Vi gör vårt bästa med att dekorera men det är svårt. När det hängs upp apelsiner med nejlikor som sedan efter några dagar måste tas ned för att de är ruttna. hum. Det är definitivt inte som hemma. Men som tur är har vi Sunes jul som vi följer varje dag och jag fick nyss ett paket från mami med juleskum, tack!! Favoriter! Idag är också värmen här, solen lyser inte med luftfuktigheten börjar nu komma, när man vaknar svettig är det definitivt påväg! Tack, jag vill ha lite värme efter allt grått väder!!

Tack igen för allt stöd hemifrån! Tack för fina kommentarer och uppmuntringar. Det är guld värt.

Tills vi hörs igen
Love M.


 


   

Torsdag



"Vi har alla något att lära av vädret.
Det låter sig aldrig beröras av folkets kritik."

Lesotho bilder












Skrattande barn

Idag var det min och Emilies tur att ha hand om toddlerschool. Våra planer var att göra varsin drake och sedan gå ut och flyga med dem. När det gäller Afrika är det som vanligt ganska rörigt och ljudvolymen är hög, men jag har börjat vänja mig. Med det perspektivet i ryggen gick det bra. När det regnar eller är "kallt" (18-20grader) är det innelek som gäller, man vill inte att barnen ska bli sjuka. Lite duggregn toppade inte oss från att dra ut alla barnen på en springtur med våra nytillverkade drakar. Succé!!
  Jag kan bara sitta och iakta barnen, det ger mycket goda skratt! Att se barnen glada och att skratta från hjärtat gör mig bara lycklig!! Alla barn har sina personligheter och alla är goa på sitt sätt, jag skulle säga att favoriterna blir bara fler och fler!!

Dags för en promenad i regnet, och som vi säger i Sverige; det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Ett uttryck som inte finns här!! Regnkläder och stövlar till barnen? Ja tack.

Allt har sin tid. Jag saknar er där hemma men jag är inte klar här. Jag vet ännu inte hur länge jag ska stanna men när träden blir gröna igen och när solen lyser med varma strålar, då kommer jag hem!

Tills vi hörs igen
Love M.   
RSS 2.0