Lucia & ansiktsmasker

Vissa saker försvinner inte bara.. Därför är det skönt att det kommer upp till ytan och att det bearbetas. Idag har jag fått prata med min chef, eller mer hon som är ansvarig för volontärerna. Hon var gullig, hjälpsam och förstående, jag fick berätta och vi bad tillsammans. Senare fick jag även pratat av mig med en annan tjej, vet inte om hon är utbildad psykolog, eller något liknande. Det är skönt att prata med någon som förstår, svårt att prata med folk hemma då det inte finns saker att relatera till i de flesta fall. De flesta barn här har blivit utsatta för övergrepp, fysiska, psykiska eller sexuella vilket innebär att man kan nästan räkna med någon form av sån här reaktion från alla barn.

Idag hade vi vårt luciafirande. Vi intog matsalen med levande ljus och med svensk sång. Alla satt facinerade av detta så annorlunda upptåg. Vi delade ut pepparkakor som blivit mjuka i den afrikanska värmen. Det är inte ofta man får se lucia med släptåg i flipflop. Vi hade en del support från svenskar, dels de som jobbar här och ett gäng som var på besök från b.la läkarmissionen. De blev en väldig kontrast till den vardagliga devotion med stark afrikansk sång till våran sjöngsjunga lucia sång. Barnen var lite konfunderade då vi inte såg ut som vanligt och var lite misstänksamma efteråt, men annars fick vi mycket komplimanger från personalen.
  Det är nu sommarlov här vilket innebär att skolan är stängd, vi har då ett speciellt "holiday program", idag stod på schemat att göra ansiktsmasker och senare att ha uppträdanden i form av dans och sång. En rolig dag! Roligt med lite omväxling!!
  Ikväll ska vi ha vårt svenska julbak. Åh, gott med pepparkakor, julkola, lussebullar och knäck. Konstigt dock att det är varmt ute. Man får lite lite julmys på kvällarna då det är mörkt, men annars är det dåligt med julkänsla.

Tills vi hörs igen
Love M.






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0