NU!

Jag saknar Sydafrika, jag saknar Kapstaden, jag saknar solen, jag saknar bad, jag vill ha sommar, NU!!

Love M.

Helgens festligheter

I helgen har det varit festligheter, utan dess like!! Men man fyller bara 50 en gång i livet. Denna gång var det mammas tur. Vi firade på lördagen med att gå ut och äta med familjen! Söndagen var också morsdag, blev lunch på Nimbus, Öckerö. Sedan tog vi, jag, mormor, moster och kusin mamma till Liseberg. Utan att hon hade den blekaste vart vi skulle, såklart! Fyller man 50 så gör man! Mot Liserberg och en härlig femkamp, blev även åk i balder och en tur i höjdskräcken för mamma och Amanda. Mamma var en värdig vinner av femkampen! Vi deltog i en Salsakurs, kul!!
Några bilder från helgen. 

Love M.


   

 
 
 
 

Kusin Amanda, moster Karin, mormor Anita, mamma Kicki och jag.

Citat.

"Maja, du är lika snygg som en kalkon."
- Elev på särskolan

English on fridays

Kevin, this is for you. We had a deal that I should write in English, not all the time but every friday. (I guess it's going to be more swenglish but I hope everyone can understand me!)

It's raining outside (and it's cold!! what happend to the spring?), I've been to the worst doctor ever and my mood is not in a good friday mood. I take a look at pictures from SouthAfrica and I realize how much I miss everyone!! Kids, my man Ryan, friends, my "mom" and my "sister", and just the hole country Can't you all come to Sweden? Bring SA to Sweden! Mabey I can find a last minute ticket and just go, like, right now? But then I remember, no money..

Swedish lovely flowers from our garden is standing on my table. It smells swedish spring! When I think about it I really love swedish spring!! Im trying to enjoy Sweden even thou I miss SA. Take care my lovley friends!! 

Love M. 

   


Me and my mom!

Mbali, blomma.

Maja "Mbali" Fast. Mbali är Zulu och betyder blomma. Jag tänkte ta mitt namn till nya nivåer.
This is why they call me Mbali. Många skratt!!  

Love M.
    



Tack för skype.

Två av de bästa.
Åh vad jag tycker om er.
TACK för skype, billigt, bra, bättre, bäst. 

Love M. 

 

Jag kan inte sluta...

Jag kan inte sluta tänka, inte sluta drömma och inte sluta prata om... afrika. Jag kan inte. Jag vill nog för den delen inte heller. Jag blir matt på alla i-lands problem här hemma, jag vill inte stressa, inte springa till allt. Jag vill ta dagen som den kommer, och jag gör mitt bästa! (något som jag idag saknar lite extra är litchvatten och chutney chips. ge mig, tack!) 

akuten, mask, akuten, magen, test, vänta på svar, vårdcentral, kolla allergier. Vänta på svar? Nu ska jag bli frisk, punkt!

Love M.

Idag längtar jag sådär lite extra!

Idag längtar jag sådär lite extra, efter alla barn och alla fina människor.
Jag längtar till Sydafrika, jag lämnade en del av mit hjärta där, jag saknar den delen av mitt hjärta lite extra idag.  

Jag kom på mig själv idag att så fort någon går förbi med ett svart barn ler jag sådär extra stort, ett såndär fånigt leende. Folk måste tro att jag är knäpp. Jag kan bara inte hjälpa det, och jag bryr mig faktiskt ärligt inte heller. De är fina och påminner så mycket om mina barn på Place of Restoration. Att tänka på dem gör mig varm i hjärtat!!

Saknar också min man idag... nu är det faktiskt snart dags att komma hit!! 

Idag längtar jag sådär lite extra, sådär lite extra till Afrika... 

Love M.    

Söndag



I have discovered the secret that after climbing a great hill,
one only finds there are many more hills to climb.

- Nelson Mandela 

Hej sommar, välkommen.

Hej sol, hej värme, hej klippor och hej bad. Hej svensk sommar, välkommen!
Årets första svenska bad, och jag är ärlig när jag säger att det inte bara var hemsk utan faktiskt ganska skönt, uppfriskande men skönt. Jag älskar svensk sommar, jag älskar att ligga på klipporna, lyssna tilll havet. Slippa sanden som tar sig in överallt, och de sydafrikanska jätte vågorna som drar med dig är inget jag saknar just nu. 
Så sol, fortsätt lys!! 

"Jag glädjer mig i dig!" 

Love M.









jag älskar dig, jag älskar oss.

Tack för dig Fia. Tack för fredagsmys!

MWAH!  




Syskonen fast i Sydafrika

Hittade en gamal bild från när familjen var och hälsade på mig i Sydafrika.

Vårsol och vårblommor

Borta bra med hemma bäst?



Att köpa saker för pengar man inte har.

Att köpa saker för pengar man inte har, men hur åker man till Gekås, Ullared utan att spendera pengar? Det går inte att inte köpa något. Tyvärr? Fast jag är glad ändå, jag fick fina saker, och jag fick sponsring på välbehövliga saker såsom trosor och strumpor då jag slängt det mesta i Afrika. (pga. missfärgning, övervikt osv.) En dag på Gekås är som en dags jobb, men det extremt kul jobb!! :)  

Jag vill också idag säga tack till alla fantastiska människor jag har i mitt liv!! Guldkorn som förgyller tillvaron, jag är glad att träffa er alla igen!!

Mwah.
Love M.

Varnar känsliga läsare för otäck bild.

Jag är inte ensam, jag är två. Jag har en (oinbjuden) vän som äter av mig och som bor under mitt skin. Jag tycket inte han/hon är värd att nämnas mitt namn! Vi kallar den kort och gott; masken, masken som bor under huden på min lilltå. Det kliar som sjutton!! Men nu ska den dö, med tabletter som inte alla läkare får skriva ut (bara de på infektionskliniken på östra). Den kommer troligen från sand, kanske från Mozambique, eller Sydafrika, ingen vet. Det är också svårt att fråga den. Ett mera fint namn på denna varelse är Hakmask. Jag säger bara usch, men just nu skrattar jag mest åt det.

Här är en bild på min tå, med masken.

Tills vi hörs igen
Love M.

Krugerparken

En härlig mix från dagarna i Krugerparken. Titta och njuut!




vilken härlig dag!

Jag har spenderat större delen av dagen på altanen, i bikini dessutom! Inte alls kallt, snarare lite svettigt. Jag njuter nu av vårsolen, dock mindre av alla pollen som sätter stopp för många utomhusaktiviteter. Åh. 
  Jag har varit hemma i mer än vecka, jag tar en dag i sänder och försöker vänja mig vid att vara på svensk mark igen. Ikväll blir det en tur in till staden, Göteborg. Ska göra något så svenskt som att fika, fikan blir med goa Lisa, ska sedan gå mot smyrna och en (förhoppningsvis) svängig gospelkonsert!

Tills vi hörs igen
Love M.


Jag är lättad, jag är blond igen!!

Mozambique

Första natten i Mozambique spenderades i huvudstaden Maputo. Vi kom vilse i mörkret och vi förstog knappt någonting då alla pratade portugisiska. Men till slut fann vi vårt backpacker för natten!! På morgonen drog vi norr ut, åkte två timmar till ett litet ställe som heter Beline där vi hittade ett boende med lägenhet. Perfekt. Blev att vi stannade där hela veckan vilket var bra då vi var i skydd undan mygg och malaria. Vi hade tyvärr otur med vädret i Mozambique, vi som hade i tanke att mest sola och bada, men icke, mycket bohnanza spel blev det. Men några dagar hade vi fint och en dag åkte vi ut till havet. Man måste nämligen ta en  båt ut över den lagun som Beline ligger vid, en fantastisk dag, de badbilder som kommer är ute vid havet och från båttturen! Mozambique är ett mycket fattigt land och det är mycket spår från kriget som varit. Det var konstigt öde och många hus låg övergivna, men också så vackert. Jag gillade Mozambique trots att vi hade otur med vädret!!
Titta och njut!!

Tills vi hörs igen
Love M.

































Jag håller mig sysselsatt

Jag håller mig sysselsatt samtidigt som jag håller mig här hemma på min ö. Ni som inte tror man kan hålla sig sysselsatt här har fel fel fel. Det är SÅ många jag träffa nu när jag är hemma igen, och så många som vill träffa  mig. (hoppas jag i alla fall!) Det kanske inte är enda anledningen till att jag håller mig sysselsatt... Jag har så mycket känslor på insidan, för mycket för att riktigt kunna hantera det, jag tar lite i sänder. Jag tar in några svenska saker om dagen. Jag har hunnit vänja mig vid svensk vatten, åh hjälp vad gott det är. Jag dricker i mängder!!! För att inte tala om svensk mat, nyttigt, utan socker och lite tillsattser!

Jag saknar barnen mest av allt. De afrikanska barnen äger mitt hjärta! Att sitta här och titta på bilder och filmer gör mig alldeles varm i hjärtat, jag älskar dem!!!

Tills vi hörs igen
Love M.  

Är det detta som kallas kulturkrock?

Jag lyssnar efter råttor, jag tittar efter kackerlackor på toaletten och jag tycker det är konstigt att prata svenska med bebisar och barn. Är det detta som kallas kulturkrock? Jag intalar mig att jag ÄR i Sverige, här finns inga kackerlackor, råttor har inte vi i vårt hus och barnen förstår faktiskt svenska. Jag undrar bara när jag på riktigt ska känna "svensk" igen. På planet hem igår insåg jag att när jag satt och lyssnade till tre tjejersmodeprat "men tänk på barnen i Afrika!!!". Det är svårt för mig att förstå allt det materilla efter nio månader i Afrika. Det är till och med jobbigt att komma hem till. Jag vill bevara det afrikanska lugnet, den afrikanska tiden och den afrikanska strukturen. (eller vilken struktur?) Jag vill ta Afrika till Sverige, och jag gör så gott jag kan, jag börjar så smått i mitt rum. Målningen sitter på väggen, skålen står på bokhyllan och de afrikanska små trä statyerna är på plats. En bit på väg?
 


"Din trofasta kärlek aldrig mig lämnar,
din barmhärtighet den kan aldrig ta slut,
den är ny varje morgon, ny varje morgon.
Stor är din trofasthet min Gud stor är din trofasthet."

Tills vi hörs igen
Love M.

Swaziland

Efter Drakensberg bar det av mot Swaziland. Det var Ryans första gång utomlands och hans nyaskapade pass kom väl till hands.




Ryan "smart kille" Bahlmann låste in våra bilnycklar i vår älskade Tazz. Efter många gångers försök kommer polisen till hjälp. TACK vänliga poliser att ni hjälpte oss göra inbrott i vår egen bil!!


Vi  hittade inte vårt boende så vi stannade och frågade poliser om hjälp. De var vänliga och beskrev vägen, ändå körde vi fel. Kom tillbaka till samma poliser som denna gång bestämde sig för att ge oss en eskort. Vi skojade om att de skulle sätta på blåljuset vilket de också gjorde, sedan körde de oss fram till dörren. Tack snälla snälla poliser!!!




tönt1 och tönt 2
vi skulle rida. alla tre var lite nervösa!



!
En härlig upplevelse!!! Var ute i två timmar. Plockade guava från träden, exotiskt? Javisst. Red genom sockerrörsfält och över annanas plantage. Wow.

Drakensberg - Sydafrika

Kommer framöver lägga upp bilder från hela vår femveckors resa. Titta och njut av allt det vackra vi fick se!! Börjar med Drakensberg.


Ryan som fixar sockerrör till mig och Lina






Lina & Jag





hej svearike

Igår em. satte jag fötterna på svensk mark igen, en konstig känsla. På flygplatsen möttes jag av många välbekanta ansikten med ballonger, tutor och blommor. Går det att INTE gråta då? Nej. Ett känslosamt möte, så kul att träffa alla igen, tack för att ni kom och mötte mig! Framförallt gillade jag Alexanders (5år)kommentar
-maja, har du haft det bra i sydafrika?

Jag har haft det jätte jätte bra!!! Jag saknar Afrika och dess människor redan, jag tror jag lämnade en stor del av mitt hjärta där nere. Kulturkrockarna är många, än så länge har inte så många mött mig, men en del. Plötsligt kör man på höger sida av vägen igen( tur att jag var nästan ensam på vägen!!), folk pratar bara om mode och kläder, (vad hände med barnen i afrika?), mer kommer det bli!! Allt är sig likt, men jag kommer tillbaka som någon annan. Jag skulle kunna prata om Arika varje sekund av varje dag, var förbredda, ni kommer inte gilla mig efter ett tag! Men som jag sagt innan, Afrika äger mitt hjärta och speciellt de svarta barnen. I'll be back.

Men tills vidare, jag är hemma och jag vill mer än gärna träffa er alla!!!
Love M.

Bild - Camps Bay

RSS 2.0