Härliga skratt

Konversation mellan två barn på förskolan. Tjejen som frågar killen är två år. Härliga skratt men goa barn! 

- har du en snopp?
- ja. det har du med.
- nej, det har jag inte! jag har bara en rumpa och en snippa.


Jag är frusen, jag hostar och snorar. Jag är jätte förskyld! Så dumt. Jobb imorgon igen, så därför tänker jag hoppa i säng nu. Kanske läsa lite först men min kropp eller inte bara den utan hela jag är i stort behov av sömn. Man kan ju hoppas att sömnen botar, det säkra är i alla fall att det inte blir värre. Imorgon när vi vaknar är det december, konstigt, vart har hela året tagit vägen?

Läste ett inlägg som jag skrev idag för ett år sedan, några rader från det inlägget:
"Att befinna sig i berjskedjan Drakensberg är en häftig känsla, att få åka upp genom bergen på skumpiga vägar för att sedan komma upp till toppen på 2.800m och åka in i Lesotho. Körde vidare och fick bl.a se när männen klippte får. Åkte vidare mot vårt lunchställe på 3.300 meter. WOW!! Där pratar vi utsikt. Så vackert!" 
Vilken helg vi hade där för ett år sedan. Jag längtar att få åka till den platsen igen, vackra vackra plats. Nu är det slut på tankar för idag.

Godnatt!
Love M.  

Längtan.

Jag tror det är bra att få längta, att få längta efter någon man tycker riktigt mycket om. Jag tror att en relation växer genom längtan. Att få längta efter någon som längtar efter mig är fint. När jag tänker på längtan tänker jag positiva tankar, det är något fint. Men ibland blir längtan för mycket, saknaden känns ibland svårt att hantera. Men jag vet att jag är inte den enda saknar och känner längtan, även han, ryan gör det. På två olika platser, två olika årstider, olika kontinenter och på var sin sida på jorden.. Det är klart jag längtar! Det är 16 dagar, det känns som en evighet, men när jag tänker efter så var det nyss över 40, så nog går tiden ändå även om det går långsamt. Mitt i all längtan kommer jag på mig själv att räkna ner på alla möjliga sätt, en del konstigare än andra. Han kommer om 16 dagar, han kommer innan nästa lön, han kommer efter tredje advent men innan fjärde, han kommer en dag efter lucia, han kommer innan jag får min nästa jobbiga vecka... Något måste man roa sig med medans man väntar! 

Det snöar ute och vinden blåser kall. Jag myser med mycket levande ljus, roiboos te och raggsockar. Jag gillar vintern, jag gillar att bara få anledning att mysa, att fika att umgås på ett helt annat sätt. Visst hade det också varit mysigt att ha någon att krama, men som sagt jag får vänta ytterligaresk 16 dagar. Sen så! Nu ska jag återgå till det pyssel jag höll på med tidigare. 

Var rädda om er!
Love Maja   

D I S C O !

Jag är bara lycklig i detta nu. Vilken härlig känsla, att komma hem från gymmet lycklig! Det var DISCO, det var dans, det var lampor, det var 70-tal och "drink" paus! Jag har alltid önskat att jag var bra på att dansa, kanske skulle jag kunna om jag bara dansade mycket, inte bra men i alla fall bli ok. I början är det lite stelt, vågar inte ta ut rörelser, kanske pga att jag inte vet hur jag ska göra. Det var rörigt och jag tänkte att detta hänger jag aldrig med på! Men sen så, efter några gånger, då satt allt utom en rörelse som alltid blev fel, men vadå jag hade jätte kul!! Vissa var även utklädda. Mer sådana extrapass, tack!!


Godnatt vänner!
M.

Dagar som går ganska fort.

Ännu en dag på dagis. En lång dag, men konstig nog går dagarna på dagis ganska fort. Många starka viljor och en del bråk, står där och försöker lösa konflikter. Kanske ska bli konflikthanterare? Fast det är nog inte min grej, någon blir alltid missnöjd. En dag på dagis innehåller också många skratt, de är så fina barnen. Idag var vi även ute och åkte pulka, åh vad kul. vad jag liksom tvungen att testa jag med, det var så länge sedan. Det sägs ju att man ska ha kvar barnet inom sig, mitt barn fick komma fram idag, for sure! Testade även skjärtlappen och rutchkanan. Härligt. 

Dags att åka för ett träningspass, "future disco". Ett special pass på gymmet. Kul, det stod att färgglada kläder ska på. Men jag längtar mest till efter träningen, då står en skype dejt med min kärlek på "to do" listan! 

Var rädda om er! 
Love M.  

Hur gör vi med blommorna?

Alla pratar i mun på varandra, den ene hör inte den andra och så kommer frågan än en gång upp "vilka dukar ska vi ha?" och "hur gör vi med blommorna?". Favorit kommentaren var "ska vi ha det så, för så har det varit i tjugo år!" Allt ska vara som vanligt och som det alltid har varit, punkt. Jag gillar det, och jag gillar er gamlingar i vår krets (vår kyrkgrupp)! Men effektivitet finns det inte tal om, snabba beslut fattas inte men det är kanske inte det allt handlar om slutändan, det handlar om att umgås och vara tillsammans. Vi åt en jätte god smörgåstårta, drack julmust och åt kaka, såhär en helt vanlig tisdagskväll. Till slut skrattade vi alla av trötthet och vi tog ett snabbt beslut om att inga fler beslut skulle fattas denna kväll.. Dags att gå hem. Men allt som skulle fixas blev fixat, det tog bara lång tid, men det är härligt! 

Nu är det dags att hoppa i säng, jobb imorgon igen. Jag är trött, men samtidigt så glad att jag får jobb i mängder! Jag måste vila i att allt faktiskt inte ligger i mina händer, och det kommer lösa sig även om det i stunden känns som en omöjlighet. 

Love M. 

"Herren är min herde,
 ingenting skall fattas mig.
 Han för mig i vall på gröna ängar,
 han låter mig vila vid lugna vatten.
 Han ger mig ny kraft
 och leder mig på rätta vägar,
 sitt namn till ära.
 Inte ens i den mörkaste dal
 fruktar jag något ont,
 ty du är med mig,
 din käpp och din stav gör mig trygg.
 Du dukar ett bord för mig
 i mina fienders åsyn,
 du smörjer mitt huvud med olja
 och fyller min bägare till brädden.
 Din godhet och nåd skall följa mig
 varje dag i mitt liv,
 och Herrens hus skall vara mitt hem
 så länge jag lever."
 
- psalm 23   

En evighet?

21 dagar, en evighet? Just nu känns det som en evighet. Visumet är klart, ingenting att oroa sig över, det är bara att vänta. Denna eviga väntan... Jag saknar dig, you make me happy when skies are gray..

Love M.


Vintage kväll!

Vilken härlig känsla, att komma hem med massor av nya kläder som man inte betalat för. Samtidigt som andra har fått nytta av kläder jag tröttnat på. Jag packade en papperspåse full med framförallt byxor, men också koftor och en del toppar och så åkte jag mot Alingsås där Lisa fixat detta event! Fyra vänner till Lisa kom, och de kom med stora fulla påsar, härligt! Vi fikade och sedan började vi. Det provandes, kändes på, provades igen, tittade... Vissa saker ville bara en person ha vilket resulterade i att den personen fick det plagget eller den saken, men vissa saker var det många som ville ha. Då blev det att förhandla! Kul kväll! Att bli av med allt man hade med sig och få med sig nya grejer hem!! Sjal, två par byxor, poncho, t-shirt, vit kofta, filmer, cd, plånbok m.m Tack Lisa för en rolig kväll!!

Love M.




handihand

25 days to go.

JAG VILL HA DEN 15 DEC!!!

Brrr..

Jag fryser!! Även fast jag nu varit hemma och inne i snart två timmar, och här hemma är det varmt! Sitter med mysbyxor, raggsockar, kofta och fleecefilt och har även druckit te! Gosh. Anledningen till denna frusenhet är att idag har jag varit och jobbat på dagis där det varit något fel på värmen så vi har haft 15 grader innomhus hela dagen. Kallt! Hur ska jag få upp värmen? Annars var dagen bra!

Var rädda om er!
Love M.

Du har gjort mig glad.

Låt mina fötter få gå, på vägar du vill jag ska vandra

Hela mitt liv jag tjäna dig och berätta om dig för andra

Jesus nu vill jag tacka dig för vad du har gjort för mig

Du har gjort mig glad, du har gett mig frid

Nu längtar jag så efter att göra någonting för dig.

du får mig att må bra.

En dag i Bizana

När jag var nere i Afrika senaste så åkte vi ut till en by kallad Bizana. Vi, eller jag testade på att jobba. Att sälja secon hand kläder. En varm dag men kul!















En dag enligt traditionen.

Överallt ser man folk med gula påsar, glada miner, tomma plånböcker, och ännu mera gula påsar...

... Vi befinner oss såklart i Ullared, på Ge-Kås, detta mecka för svenskarna, får speciellt säga de svenska kvinnorna. Män som stod och halvsov sågs lite varstans, en och annan arg man hördes också. Detta att åka till Ullared har blivit en sorts tradition för mig och Sofia. Jag gillar traditioner, speciellt sådana som en dag i Ullared. Dock blir inte plånboken lika glad, men ibland får den väl bjuda till lite. Trosor, BH och tandborste är ju faktiskt ett måste!! Och det som blev utöver det kan vi väl kalla en liten bonus? Ett är säkert, efter en dag som denna så är jag helt matt! Slocknade som ett ljus i bilen.

Nu: Te drickande, skype dejt, tv och senare sova. Jobbdag imorgon.

Love M.  

You are the way

"You are the way the truth and the life,
  we live by faith and not by sight for you."

Fröken Maja

"Jag är kär i mjölk" - Dagisbarn

Jag känner mig bättre till mods idag. De senaste dagarna har varit tunga pga jobbsituationen. Jag får inte mycket timmar längre och när jag väl är där känns det inte bra. Känner mig helt maktlös, jag kan inte bara gå för jag är så beroende av detta jobbet, måste ta det jag får, men jag gillar inte att gå dit och behöva må dåligt. Hur ska jag hitta en balans? Men imorse ringde de från dagis och ville att jag skulle jobba idag, JA sa jag och blev såkkart glad!! Under dagen frågade de även om jag vill jobba imorgon, ja tack! Det kanske löser sig ändå? Jag kan inte gå runt om oroa mig, jag måste lita på att Gud tar hand om situationen när vi lägger den i hans hand.

Jag har varit på dagis en dag innan idag och det var förra vecka. Idag gick det mycket bättre! Jag har hunnit lära mig namnen och kunde vara mer bestämd. Men det är svårt när barnen bråkar och man står där som fröken och ska lösa situationen, det blir ofta sura miner. Jag är nog ingen konfliktlösare, det är bara att konstatera. Det känns dock bra att bli kallad fröken, som alla de andra fröknarna. Barnen gör ingen skillnad. 

Jag fryser, jag är kall, hela kroppen är kall in till skelettet. Jag måste skaffa mig bra "jobba-på-dagis-kläder", framförallt skor, VARMA skor!! Var ute drygt två timmar nu på eftermiddagen och det kommer ta hela kvällen för mig att bli varm. Så nästa projekt är att leta efter varma varma skor som dessutom är billiga. Tips någon?! Många koppar te så jag någon gång blir varm igen. Imorgon tar jag med raggsockarna till dagis!! :) 

Var rädda om er!! 
M.     


En vit morgon.





I will believe

You are my light, you are my strength,
you are my rock, on you I stand.

I lift my vocie,
I raise my hands,
I lift my soul, with all I am.

In Christ forever I stand,
I will believe.
You are strong enough in my weakness,
God be lifted up and I will sing.
Lift your praises high,
Lord be magnified, you make all things new.
I will believe.

So hear this song, receive our praise.
You are our strength for all our days.
We lift you up, our voices high, in every storm let God arise.

Frustration

En lång dag, en trött dag, en dålig dag.
Jag vill bara gå och lägga mig och vakna upp till en bättre dag och att få må bättre.
Frustration är dagens ord! Vad gör man åt den känslan?! 

M. 


  

Fina vackra Fia

Gårdagen så blev det mys med Fia, och en efterlängtad photosession.
Här kommer ett smakprov!! Fina vackra Fia, tack för dig!! 

M.  




















onsdag

42 dagar6 veckor på dagen, alltså ska hela november passera och lite till innan jag får återse min man. Åh, vad jag längtar. Varför ska han bo borta i Afrika för? Just nu så är jag överlycklig för skype, det finns dock stunder då jag ogillar det starkt. Jag saknar att kunna vara spontan, att bara KUNNA bestämma sig för att ses. Jag vill att november ska flyga förbi, jag vill att det ska hända mycket, jobb och också mycket kul så att jag har något att göra och att tiden går fort. För visst går den fortare när man har roligt?
Idag har varit en lång dag, en dag bestående av:

Jobb. regn. halsont. te. apoteket.

sushi. svettningar. huvudvärk.

blod. saknad. vårrullar. te.

pappersarbete. skype dejt. 

Ebba. Amanda. äpplepaj. te. bonde söker fru.


Och nu, dags att hoppa i säng!
Jag hoppas jag mår bättre imorgon. 
Innan jag somnar blir det dagens kapitel i "The purpose driven life." 
Godnatt vänner!
M.  
 

Från smålands skogar.

Bella, denna fina tjej från smålands skogar kom för att hälsa på mig. Lycka? Ja. Efter att inte ha setts på mer än ett år var det härligt att återse denna härliga tjej. Prat, mys, te, bilder, uppdateringar, mycket godis, sömn, sovmorgon, promenader och photosession. Två goa dagar! Tack för att du kom fina Bella!! Här är lite bilder från dagen idag!

M.




























RSS 2.0