Bakterier, och många av dem.

Men som tur är bara på papper!!
Ny kurs och det är dags att lära sig mikrobiologi. Bakterier, virus, vårdhygien, immunologi osv. Spännande. Men hur ska jag lära mig allt?! Detta är bara andra dagen och jag har redan sååå mycket anteckningar.

Imorgon kör vi tarmbakterier. Man blir ju nästan lite knäpp av att veta allt sånt här.. Haha.

Love

Vacker dag.

Varm i hjärtat.

Jag fick en fin kommentar från en person som jag varit i kontakt med i mitt före detta jobb.
 
"Det är snällt att du ber för henne.
Jag vet att du alltid tänker på andra, det gör dig till en fantastisk person i mina ögon.
Saknar att du inte jobbar hos mamma men är jätteglad för ditt nya liv med Ryan."

Blir varm i hjärtat av att höra detta från en person som inte är troende. Jag blir att folk får den bilden av mig, för det är det jag vill ska synas, att jag bryr mig om folk.
Gud, visa dig genom mig!

Love
Maja

Words from God.

Ibland kan jag bli rörd, rörd över att jag är speciell, att Gud har en stor plan för mitt liv.
Vi fick förbön igår Ryan och jag. Det är så häftigt att få ett ord bekräftat som jag fått innan. Som handlar om vad Gud har för plan för mitt/våra liv. Jag är tacksam att han vill använda lilla mig till något större, att få hjälpa andra människor. Något annat som var viktigt är att han nu förbereder mig på vad som komma skall, andligt, känslomässigt och yrkesmässigt. Jag börjar se och förstå saker som hänt, detta är bara en början till ett rikt liv.
Vi hoppas att allt vi gör ska ge ära till Herren, the Lord!

Tack Gud för att du har omsorg om mig!
Love


Picture, vättern från bilen!

Yesterday.

Vi hade en fin kväll igår med nya vänner. Vi är så tacksamma att vi funnit likasinnade människor här i stan. Igår bjöds det på anka, de, afrikanerna Ryan och hans nya vän Inya skulle lära oss hur man äter, ben och allt!
Sen blev det spontan afrikansk sång, lovsång och bön. Så härligt. Kvällar som igår ger styrka!

Love

Första tentan är skriven.

LÄTTNAD, sådan extrem lättnad.
Och det var ju inte så farligt. Det kändes bra och inte så svårt, någon fråga som jag var osäker på. På måndag kör vi på med nu kurs; medicinsk mikrobiologi!

Njöt av en fika med fina Pauline efter tentan.

Love

Tummen upp för mys!

https://cdn2.cdnme.se/1195394/6-3/pic_51253e47e087c30dfb1fa893.jpg" class="image">

Bibel

Välsignade!

Vi börjar landa här i stan, vilket känns bra. Vi har lärt känna härliga människor som inspirerar!
Vi har även blivit välsignade ekonomiskt, such a blessing.

Thank God for providing for us! ❤

Love

Första tentan är snart skriven.

På fredag skriver jag och mina klasskompisar vår första tenta.
Är jag nervös?!
JA!
Har liksom ingen aning hur den kommer se ut eller hur det fungerar. Vet knappt vart vi ska vara. Intro. till omvårdnad är en flummig kurs, så lite svårt att veta hur jag ska plugga. Men jag gör mitt bästa, önska mig lycka till!
Vill bara få det gjort nu!

Love

Never forget what you have.

Inspirerande samtal.

Vi har haft en sån härlig kväll, men härliga människor!
Det är så skönt att träffa människor som tänker likadant och som delar samma tro. Allt blir så naturligt! Det är naturligt att prata om livets prövningar, och motivera varandra. Är det inte fantastiskt! Det är så härligt, man växer. Ser fram emot fler naturliga samtal. Härligt också att börja lära känna folk och boka in att ses igen. Det är alltid lite läskigt att vara ny i en stad, innan man lär känna folk. Så vi är tacksamma.
Gud är god, blessed be his name!

Love
Maja

Söta brev på posten.

Today it's valentines!

Exakt tre år sedan är en dag jag aldrig glömmer, första kyssen med min Ryan. Jag kommer ihåg dagen väl, vi var på lucien beach i Sydafrika. Det har hänt så mycket sedan dess, idag är vi gifta! Yeah.
Idag har vi inte gjort något särskilt, kollat på många avsnitt av Grey's anatomy och myst, hela dagen.

Jag älskar dig Ryan, my hunk!


Love

L O V E

Prövningar

Prövningar är något vi alla går igenom, något som lär oss att hantera svåra situationer och får oss att växa som personer.

Det är så skönt att titta tillbaka när en prövning är över. Men usch vad jobbigt det är när man är mitt i en. Kan man inte få veta hur länge det ska pågå? Jag vet med mig att Gud inte låter mig gå igenom saker jag inte klarar av, och det är något han vill lära mig. Men det är en himla jobbig lektion. Jag hoppas denna/dessa prövningar snart är över!

Love
Maja

Z skickas hem.

Liten uppdatering.
Igår åkte Zilungile till sjukhuset där operationen skulle ske. Hon fick veta att först skulle det tas prover för att se hur allt låg till. Proverna var bra och vi förstod inte varför de var osäkra. Imorse berättade det att hon skulle bli hemskickad. Hennes hjärta fungerar bättre.
Jag gissar att handlar om att det är en riskfylld operation, och speciellt med tanke på Zilungiles alla tillstånd så vill man inte göra en operation om man inte måste. Vi fortsätter att be och litar på Gud.
Pengarna har kommit fram, hälften lades på presentkort på Pic and Pay, vilket innebär att det kommer gå till mat. Hon har inhandlat en del till sjukhusvistelsen som nu inte blir av. Livet är tufft då både Z och hennes man är sjuka, det är hennes man som står för pengarna, men han orkar inte riktigt lika mycket längre. De är samtidigt generösa och försöker dela alla pengar de tjänar med Zilungiles två barn.

Jag tänker väldigt ofta på Z och hennes situation, hon ligger mig varmt om hjärtat. Tack igen för allt stöd!

Love

Up to something.

Min framtid på bild.

Igår var min första dagen på en klinik. Kirurgen B på Ryhov. Det var en lärorik dag. Kläderna är inte de vackraste, men ändå himla sköna, det passar mig!

Nu vill jag lära mig allt och ser fram emot nästa långa praktik termin 3.

Love
Syster-Maja

En lång väg startar med ett steg.

Det är en lång väg tillbaka efter en utbrändhet. Som många av er vet har jag inte kunnat göra mycket under hösten, mest vilat och laddat om. Jag har tappat en stor passion, träningen! Jag inser vilken färskvara det är.
Nu blir det att börja helt på nytt, vilket är tungt. Men jag vet att jag kan, jag har varit på topp för mindre än ett år sedan.
Idag var första riktiga träningen, cykling på träningscykeln vi lånat av mamma och pappa. Jag insåg ganska fort att jag inte kan pusha mig så som jag är van vid. Jag vill vara på den säkra sidan och ta små steg. Jag blickar framåt, jag ser fram emot om några månader när min kropp (förhoppningsvis) kommer vara fit och mer hälsosam.
Dags att provträna på olika gym här i stan. Har två som jag väljer mellan, upp till bevis.

Håll tummarna för mig!

Kärlek!

Psalm 37

En fin helg.

Vi har haft besök av mamma och pappa. Vi har haft en bra helg.
We are so blessed!
Tack mamma och pappa för att ni skämmer bort oss.
Vi har fikat, fyndat på loppis, gått på stan, ätit god mat, spelat spel och gått på långpromenad!

Love

Lovely walk.

RSS 2.0