Photo

Photos

Igår hade jag och Rebecka en photosession på stranden. Här kommer några av bilderna!

Semester

Ni kanske undrar vart jag håller hus, varför jag inte skriver och om jag mår bra. Jag mår jätte bra!! Jag har semester just nu! Kom hem igår från några dagar hos släktingar i Pretoria. Det var skönt att komma bort och det var kul att se något annat, tyvärr krånglade min mage!! Det är konstigt att luften kan skilja så mycket, från Pretoria med en behaglig värme där man också kunde sova om nätterna till Margate där det bara finns två ord; luftfuktighet och svett!! Här är det också svårt att sova om natten, även om fläkten är igång svettas jag.
  Imorgon drar vi, ett gäng iväg in mot vackra Drakensberg för att vandra. Det blir att leva enkelt med ena natten i tält och andra natten i en bokad grotta. En helg jag verkligen ser fram emot!! Jag älskar Drakensberg.

En kort uppdatering. Det kommer mera en annan dag!
Tills vi hörs igen
Love M.  

Psaltaren 91:11

Hjärtat speglar människan

”Som ansiktet speglar sig i vattnet, så speglar hjärtat människan.”
Ords 27:19

Är hjärtat fyllt av kärlek så är det också det som kommer ut, är hjärtat fyllt av hat är det hat som kommer ut. Vad vill vi att våra hjärtan ska fyllas av? Jag tror vi alla vet vad vi vill sträva efter och vad vi fylla våra hjärtan med, men frågan är hur vi fyller våra hjärtan? Överallt möter jag människor som inspirerar, människor vars hjärtan är fyllda av kärlek, Guds kärlek.

De senaste dagarna har jag saknat min familj och mina vänner extra mycket. Jag tänker mycket på er. Ändå tar det emot att tänka på dagen då jag åker till Sverige igen. Efter snart 7 månader på andra sidan jorden har man ett nytt liv här. Att lämna känns plötsligt jätte svårt. Jag som inte gillar farväl, och hur ska man säga hejdå till människor man aldrig kommer träffa igen? Mitt hjärta för Sydafrika växer för var dag som går. Det finns beslut att fatta, vissa små andra stora. Hur ska man veta vad som är rätt? Jag vill lära mig att mer och mer lite på Gud och att lära mig att ta tid, stanna upp och lyssna. Vad är min kallelse? Men som det står i bibeln, Gud låter oss bara se en del av den stora plan han har för våra liv. Saker jag trodde jag ville eller trodde Gud ville, bleknar mer och mer. Ibland känns det som om ju mer man läser, ju närmre man kommer, desto mindre förstår man.
  Vi människor vill ha kontroll, vi vill ha koll på vad som ska hända, vi tror att vi vet vad som är bäst för oss. Men ju mer vi ger av oss själva till Gud, ju mer märker vi att vi inte klarar oss själva.
 Jag tackar Gud för människor med hjärtan fyllda av hans kärlek, människor som inspirerar!!

Livet flyter på och jag försöker ta vara på dagarna så gott det går. Men det är något jag måste kämpa med jämt, att ta vara på dagen. En dags jobb kvar innan jag får semester, ska bli skönt att komma iväg lite. Ska på lördag åka mot Jo’burg och Pretoria för att besöka släktingar, något jag ser fram emot! Ska stanna där tills onsdag då jag åker tillbaka till Margate. Nästa fredag åker vi, ett gäng över helgen in till Drakensberg! Sydafrika, vackra land. Kan man få nog?





Tills vi hörs igen
Love M.      

Ny mail

Hej vänner.
Vill meddela att jag har ny mailadress då min gamla krånglat.
[email protected]
Maila dit nu framöver!!

Tills vi hörs igen
Love M.

När tiden är knapp

Tid är något att vara rädd om, tid är något att ta tillvara på. Det är alltid när tiden är knappt som man önksar om mer tid. Tiden är inte slut ännu och allt kan hända. Jag ska försöka ta tillvara på tiden så gott det går. Om saker är Guds vilja så kommer det hända även om tiden är knapp. 
 
Har mycket att se fram emot! Först ut, Jo'burg och Pretoria för att besöka släktingar. Åker nu på lördag och kommer tillbaka nästa onsdag. Efter det ser det ut som om ett gäng åker till Drakensberg för att vandra. Ser fram emot en veckas ledighet! Även om jag kommer sakna barnen mycket!!

En intensiv och en mycket bra helg. I fredags fick vi en ny familjemedlem till huset, Per Leandersson. En kille som kommer passa bra in i huset! Lördagen blev trots regn en tur till stranden, vi (i alla fall jag) var glada för lite svalare väder. Denna värmen kan göra mig galen emellanåt! Kvällen blev en bring and braaii hos Bahlmans, en mysig kväll med mycket skratt! Tack vänner. Igår var vi i kyrkan på morgonen där de b.la bad för oss volontärer. Alla hjärtans dag till ära åkte vi till bion för att se "valentines day" och efter det äta en bit mat. Tack för en härlig alla hjärtans dag. Alla hjärtans dag är kärlekens dag och jag saknade er där hemma, familj och vänner. Ni finns i tankar och böner! 
  Idag sitter jag här och jag jobbar inte. Vi har en mystiskt magbakterie som drabbat nästan alla volontärer nu. Men jag har varit med om värre!

En bibelvers som är en favorit och som alltid kommer tillbaka.

"Sök först hans rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också.
Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer.
Var dag har nog av sin egen plåga. "

 - Matt 6:33-34

Tills vi hörs igen.
Love M.

Lördagkväll

En lördagskväll hos Bahlmans.



Allt händer

Allt händer verkligen mig.. Åh. Jag kan inte logga in på min hotmail, fråga mig inte varför. Så vill ni kontakta mig kommentera här, skriv på facebook. Idag dog också min mobil, värdelöst!! Det första jag ska göra efter jobbet imorgon blir att köpa en ny mobil, finns för 150kr. Bara så irriterande att alla nummer ligger på telefonen!!! Jag blir galen!! I-lands problem, javisst. Det är en värdslig sak, men just idag när jag behövde den extra. Andas Maja, andas!! 

För att ta det positiva så gick simskola helt över förväntan!! Så kul! Barnen är helt fantastiska, lyssnade och skötte sig. Jag älskar dem! Jag älskar att bara få helhjärtat skratta tillsammans med barnen. gosh vad jag kommer sakna dem. Trivs med mitt nya schema men inte van vid långa dagar så är trött. Kan berätta senare mer vad jag gör, men simskola är en sak!

För att lugna mig lite lägge rjag upp en bild på en söt kille!!! mums.
Vi fick också in en ny bebis idag som är 3 veckor, jag har nog aldrig hållit i en sådan liten bebis!! Såg helt nyfödd ut. Hur kan man överge en sådan bebis? Är och kommer alltid för mig att vara ett stort mysterium. Jag vill hämta honom och bara hålla honom. Det ska jag göra imorgon!!


 

Tills vi hörs igen
Love M.

Torsdag

Det är torsdag och jag ska börja Majas afrikanska simskola. Håll tummarna!!!

Onsdag

"Able to follow without distraction our hearts' desire to know God
- that's what causes more transformation than any list of rules found in religion."


Visdomsord från en släkting. Får tala för dagen!
Just nu har jag en lugn kväll med skypesamtal och en choklad.
Tack igen för skype!! (och choklad!)

Tills vi hörs igen
Love M.

Stranden!!

Hallelujah - Amen!

Jag får mer och mer hjärta för Afrika för var dag som går! Idag har jag gått i tankar; när kan jag åka tillbaka? Vad skulle jag göra om jag åker tillbaka? Hur ska jag få pengar att komma hit igen? Det kommer vara svårt att lämna, inte bara barnen utan alla människor! Det blir att man har ett helt liv hör nere med jobb, vänner osv. såklart blir det konstigt att bara lämna alltihop! Har haft en jätte go helg med sol, strand, bad och SVETT!! Här finns värme så det räcker och blir över. Vi har också fått tre nya familjemedlemmar som nu börjar vänja sig vid tanken av att de faktiskt befinner sig i Afrika. Vi väntar på ännu en medlem som kommer på fredag. Konstigt nog känns det ändå naturligt att vår familj skiftar, att människor kommer och går. I lördags träffade vi vänner och hade en UNO kväll och igår hade vi en go dag på stranden!

Jag är så tacksam att jag får ha så fina människor runt omkring som bryr sig och som är så inspirerande!! Jag tackar Gud var dag för alla jag får möta och allt jag får vara med om!! Lägger upp några bilder från gårdagen på stranden! Titta och njut från ett vintrigt Sverige. Kan ju dock meddela att sömn blir det inte mycket av så länge denna värm är här. Gosh!  
 

Idag var toddlarna som är 2-3 till typ 5 ute och lekte med vatten. Helt plötsligt skriker ett barn ”HALLELUJAH!!” varpå alla andra barnen svarar i kör ”AMEN!!!”. Så fin och så roliga!!

 

Tills vi hörs igen
Love M.

Älskar dem!

Jag kan helt från botten av mitt hjärta säga att jag älskar mina barn!! Hur ska jag klara mig utan dem? De ger glädje och kärlek och är bara så vackra!! (jag tror jag stannar i afrika!!) Tyvärr får jag inte lägga upp bilder på ansikten men jag dör vilka bilder jag fick idag! Och så återvände även fotolusten som inte funnits på ett tag.

Tills vi hörs igen
Love M.
 

tjejmys

Igår hade vi en tjejkväll och hejdå kväll fär Emilie som åker hem imorgon. Vi gjorde pizza, ansiktsmasker och hade en mysig kväll!! Tack för det tjejer!!
Några bilder från gårdagen!
(Vill också bara säga, hurra. För nu har jag någon att resa med!!)


Tills vi hörs igen
Love M.










"Ngiyabonga Baba"

Hej vänner!!
Idag har jag en ledig dag, väldigt skönt!! Jag mår bra och har precis jobbat min sista helg med barnen. Jag ska inte åka hem, nej inte än. Men jag ska byta arbetstider och arbetsuppgifter vilket gör att jag kommer vara ledig varje helg. Idag är det mulet och vi har bestämt att åka till Shelly center för att shoppa och ikväll blir det en tjejkväll som också blir hejdå kväll för Emilie som på onsdag åker mot Sverige. Mycket att se fram emot!! Måste också säga att jag gillar Afrika mer och mer, jag vill inte åka tillaka till Sverige!! (men vänner, jag kommer hem, jag har min biljett...)  
 
"Ngiyabonga Baba"
    (tack fader.)

Tills vi hörs igen
Love M. 



 

RSS 2.0