I want one!

Seasons of love

How do you measure a year?!
Det har varit ett väldigt händelserikt år, fyllt med både glädje och sorg.
Det största som hände var att jag gifte mig med mon bästa vän, vi har nu redan varit gifta i 6 mån. Det har varit ett år fyllt av kärlek! De tre senaste månaderna har jag fått ge och uppleva en ny kärlek genom att jag fick hjälpa mon vän Zilungile. Under de tuffa stunderna under året har vi stått tillsammans, i bön och stöd.
We measure the year in love!

Vi ser nu fram emot ett nytt år, fullt med så mycket spännande! Vi hoppas att ni finna med i våra liv de kommande året, och även efter det!!!


Love

Nu startar den riktiga resan!

Efter 40 timmar av resande är vi äntligen på svensk mark, och det känns så bra. Så mycket att se fram emot.. Vi är helt slut men har redan provkört vår nya bil. Yeah!
Är hemma på Björkö i drygt en vecka innan vi flyttar!


Love
Maja

God Jul

Här är idag en vanlig dag, de flesta jobbar. Imorgon firar vi här!

Beach

Drama på stranden.

I lördags hade vi en heldag på stranden. Sååå skönt, men sååå varmt!
Vi fick se en kille stjäla flera väskor från en familj som låg bredvid oss. Alla var och badade och hade lämnat sina väskor. Vi ser en svart man lunka iväg med väskor och en vit äldre man som skriker 'thief!!!' Två yngre vältränade killar springer efter. De gick tillbaka sina väskor och vi vet inte vad som hände med killen som stal.
Drama!!

Love

Vi är redo att röra oss mot kallare breddgrader.

Vi är så spända, glada, och så redo att flytta till Sverige.
Allt som väntar där på oss, lägenhet bil, studier och jobb. Om en vecka lämnar vi kusten för att på fredagmorgon flyga mot kallare bredgrader. Men vi blir aldrig aldrig redo att säga hejdå, till Ryans familj, som idag också är min familj. Det jobbigaste är att vi inte vet när vi ses igen. Att säga hejdå till syskonbarnen är nog jobbigast. Jag som brukar smita från hejdå... Väntar en del tårar nästa torsdag... Men det måste hända. Vi tror att Gud vill ha oss i Sverige ett tag framöver. Och det bästa är, Gud är på vår sida! Med honom är vi starka
 
Vi ses om drygt en vecka vänner.
Love
Mr & Mrs
Bahlmann
 

SA

Sydafrika, ett land med så mycket potential! Ett vackert land som har det mesta, ett måste för er som inte varit här.
Men det är också ett land med mycket ilska, bitterhet och fattigdom. Saker man inte ser som turist. Häromdagen blev en kille som jobbar för Ryans föräldrar knivhuggen, och dog dagen därpå. Han hette Aphiwen och hade jobbat för familjen över 5 år, han var tydligen en av de bästa. Det var inte bara Aphiwe som blev knivhuggen utan även 7 andra människor. Totalt dog fyra. Allt detta utspelade sig i en bar. Jag lär mig mer om den svarta kulturen, saker som får mitt hjärta att stanna. Att döda för pengar, få hämnd eller att många alltid bär kniv. Igår berättade Ryan att en av killarna som han jobbade med nästan knivhögg en kund som stal en jacka och nekade. Slag och hotfulla ord innan han fram kniven. Allt en armslängds avstånd från Ryan.
Jag blir mörkrädd.
Nu vill brodern till Aphiwe, killen som dog, döda han/hon som gjorde det eller dennes bror, så att personen ska känna samma smärta.
När ska detta sluta? All denna ilska, som inte blir mindre av all alkohol.


Be för SA!

Love

First car!

Allt faller på plats.

Allt faller på plats!
Under en vecka så har allt blivit klart med vår lägenhet i jkpg, pappa har köpt oss en bil som nu står hemma och jag har kommit in på mina studier. För mig är detta mer tecken på att det är där Gud vill ha oss.
Yeah. Can't wait to start life in Sweden.

Love

Today's frustration.

"I cleaned earlier today, sorry you missed it."

Städa är min nya hobby, känns som det är allt jag gör. Det finns alltid någon smuts att torka bort. Nu med värmen kommer mera mögel och kryp!
Längtar till att städa en gång i veckan...


Love
Maja

A f r i c a

Jag blir alltid förvånad över saker, små som stora. Nästan alla som jobbar för Ryans föräldrar har fler än tre barn, alla med olika kvinnor. Och många kvinnor har barn med olika män. Hur tänker de? Tänker de ens?

En annan sak som förvånar är hur vanligt och accepterat det är att röka marijuana. Ingen som håller det hemligt, och för R10 får man en liten påse som räcker till två joints.

För mig är allt detta så nytt... En helt ny värld. Så mycket negativa saker som ligger under ytan.

Love
Maja

Mr and Mrs

Vi har varit gifta mer än 5 månader. Tiden flyger iväg!

Its us

RSS 2.0