"Gör allting i kärlek"

Mer uppskattning. Älska din nästa. Visa vad dina nära betyder. Mer komplimanger!! Vi borde alla bli bättre på berömma och uppmuntra. Att när vi tänker bra och fina saker om någon säga det till dem. Fina ord från andra människor ekar i oändlighet och vi behöver alla höra dem ibland. Det ligger stor vikt i att älska sig själv men även i att älska sin nästa.
Tills vi hörs igen
Love M.

"Gör allting i kärlek "
1 kor 16:14


Ett kärt återseende

Idag var en glad dag, på många sätt. Solen lyser fortfarande och värmen är som den ska vara en riktig sommardag. Det var också en dag för ett kärt återseende, jag fick träffa min fina Bella igen! Vilken lycka. Med scones, skorpor, kex och en termos te fick vi en fin kvällsfika nere vid havet. Många skratt och redan många goa minnen. Tack för en go kväll. Vi ses snart igen!

Tills vi hörs igen
Love M.




Sommar & sol, havet och vinden och doft av kaprifol.

"Sommar, sommar & sol, havet och vinden och doft av kaprifol.
 Sommar, sommar och sol, en himmel så blå som viol!"


När sommaren är som bäst! Vi försöker att inte jobba ihjäl oss där nere på bryggor och klippor med vår simskola. Att få jobba med barn vid havet i strålande sol kan vara det bästa. Vi ber och håller tummarna för att vädret håller i sig under alla tre veckor simskolan är igång. Att bli solbränd på jobbet ger vi tummen upp!! Västkusten är mitt paradis på jorden.

Tills vi hörs igen
Love M 

Två simlärare

Solen skiner, temperaturen i vattnet stiger, och simskolan är igång! Efter inskrivningen idag är vi simlärare (jag och Ebba) mycket positiva. 38 barn är anmälda. Vilken rolig simskola vi har framför oss! Vad för jobb passar bättre? Jobba med barn ute  i solen, fint säger jag. Dock gör solen oss matta och det blir en tidig kväll ikväll! Imorgon börjar det på riktigt...
"Två sombrända simlärare på en vespa med undervisningsmaterial i händerna; AAAAAAH! (vi ser tre hål på stigen) dunk dunk dunk." Haha.
 Ni är alla välkomna till Maja & Ebbas simskola på Björkö för att ta simborgarmärket!

5 saker man blir glad av:
Att skratta så mycket att det gör ont i magen
Att ha någon som talar om att du är underbar
Att gunga riktigt högt
Att se dina vänner le och skratta
Att råka höra någon talar gott om dig

Tills vi hörs igen
Love

Midsommar, genuin glädje.

Finbesök från Habo sådär dan innan midsommar, ajjemän. Tanya tog med sig sina tjejer Louise och Francin för att på Björkö och västkusten fira midsommar. Fyra flickor, blommor och kransar, solen som skiner, en genuin midsommar. Med knytning av kransar, genuin glädje och en fotosession blev det en kanondag! För att inte tala om all den mat vi hade som också konstig nog nästan tog slut. Det goda i livet kan man aldrig få nog av. En del bilder på oss blomsterflickor. Alla är dock inte tagna av mig utan denna gång är det Tanya som fick den stora äran att fota. Tack för en fin och go midsommar!

Tills vi hörs igen
Love M.  







  








Tid

Ibland känns det som om tiden står still, ibland flyger dagarna förbi. Ibland finns det mycket tid och ibland är tid en bristvara. Här passerar dagarna i ett högt tempo, mycket ska hinnas med och min tid har plötsligt blivit en bristvara. Jag insåg idag att det var mer än en månad sedan vi slutade i Sigtuna och idag är det också sex veckor tills jag åker. Framför mig ligger tre veckors jobb och däremellan ska det hinnas med allt övrigt. Min önskan är att kunna ta vara på tiden, att kunna göra varje dag minnesvärd.

"Tänk dig en bank som varje morgon sätter in 86 400 kronor på ditt bankkonto och som varje kväll tar tillbaka de pengar som du inte använt. Vad skulle du göra med pengarna? Använda så mycket som möjligt förstås! Nu är det så att du faktiskt har en sådan bank. Den kallas tiden. Varje morgon får du 86 400 sekunder att använda precis som du vill. Varje kväll är förslösad tid borta för alltid. det finns ingen möjlighet till kredit, det finns ingen möjlighet att spara inför framtiden. Använd därför din tid så klokt som möjligt. Njut av solnedgången tillsammans med en vän, lär dig något nytt, hjälp någon som har det svårt...Gör varje dag minnesvärd!"

Tills vi hörs igen
Love M.

Spikmattan

En stund av lugn och ro. En stund för vila och avslappning. En stund att låta tankarna fara iväg. En stund på spikmattan är allt för att magen ska må bra igen. Spikmattan, numera min bästa vän. Visst, det känns, men man somnar varje gång. Den är magisk. Kanske den någon dag lyfter och blir en flygande spikmatta. Jag håller mina tummar!

Det har varit en lång dag och mycket har blivit gjort. Skönt att få saker fixade när de ligger där och stressar. Fick också en fin eftermiddag med Andreas och ett dopp i havet med Ebba som avslutning. Inför simskolan nästa vecka var vi tvungna att testa våra nya våtdräkter. De fick tummen upp!
Krya på er vänner!

Tills vi hörs igen,
Love M.  




Lördag i Frillesås

En lördag i Frillesås, ett tjugoårskalas dock 4 månader för sent. Välkommen hem älskade Kajsa Bajsa. En go kväll med ett gott gäng, GOD mat och solsken. Framöver blir det mycket kvalitétstid för oss, Maja & Kajsa. Tack för dig min vän, glad att du är hemma i Göteborg igen även om det bara är för en kortare tid. 

Tills vi hörs igen
Love M.







Tid för omtanke

"När vi ser oss omkring inser vi,
hur mycket vi har att vara tacksamma över."

Vädret är grått och trist, utanför fönstret öser regnet ner som det gjort de senaste tjugofyra timmarna. En riktig sitta-inne-mysa-dricka-te-och-äta-gott dag. Det finns något fint med varje morgondag även då regnet öser ner på utsidan. Det fina med denna dag har varit kvalitétstid med Emelie. Vi har gjort precis som man ska göra en sånhär grå dag. Ätit mycket mat, druckit mycket te och umgåtts. Tack för dig!

Tills vi hörs igen,
Love M



"Frosseri"


"Frosseri"

Tema:
Åtrå
(Fotad analogt)

Avslut och med blicken mot nya äventyr

När det görs avslut påbörjas även något nytt. En skolavslutning, en sista dag på jobbet. Det blev rörande att säga hejdå till eleverna för de är ju ruskigt goa hela bunten! Såklart kommer jag sakna dem och jobbarkompisarna. Men jag har blicken framåt, blicken mot Sydafrika och 29e juli. Med spänning och förväntan längtar jag tills denna dag då det bär iväg mot nya äventyr. Det är dock ett stress moment med allt som ska fixas och göras inför. Papper ska fyllas i, visum ska sökas, vaccin ska tas, saker ska köpas och framförallt ska det hinnas med kvalitétstid med nära och kära. Jag har en önskan om att kunna ta vara på tiden innan jag åker, att jag ska kunna ta dagarna som de kommer och att göra det jag vill göra, träffa de jag vill träffa. Önskan om sol och varma dagar, önskan om svensk sommar på västkusten! För det är det bästa jag vet. 

Tills vi hörs igen,
Love M. 




Guldkorn

De finns där, i vått och i torrt. De är guldkorn som förgyller tillvaron. De får en att skratta och att må bra. Vänner, vad skulle jag gjort utan er? Att få kvalitéts tid tillsammans med sina favoriter är guld värt. Jag är tacksam för att jag får vara er vän. Tack för er kära vänner. Och inte bara de vänner som finns på bild här utan alla såklart!

Tills vi hörs igen,
Love M.


Rakhi


Maajsan


Bella


Tanya

After Work

En dejt, en mysstund, kvalitéts tid, kalla det vad du vill. Vi kallar det after work. En after work med den numera obligatoriska kladdkakan två systrar emellan. Värdefulla samtal och goa skratt. Du gör mig glad. Hennes namn är Sofia, Fia, Börjesson, kärt barn har många namn. Fia har varit min modell och här är några av bilderna. Titta och njut!

Tills vi hörs igen
Love M.  













Amanda

6 juni 2009
Modell: Kusin Amanda










Välkomnar mig till blogg världen.

Det skrivs och skrivs, det är en inne grej och i stort sett alla har en. Vem är jag att stå emot.
En blogg, ett liv, en vardag, många drömmar och lyckade fester. Jag föll inte och startade en blogg för att varje dag fota min utstyrsel eller berätta för världen vad jag åt till frukost. Utan min blogg kommer till största delen bestå foton, och då foton tagna av mig själv. Inte ett försök till att blotta allt vad jag har på mig, vad jag tänker och vad jag äter. Tanken bakom denna blogg är även att kunna skriva om upplevelser under mina månader i Sydafrika. Att släkt och vänner hemma i Sverige s
 
Jag vill skriva i mitt första inlägget och skicka många tusen tack till Joakim Andersson som hjälp mig med designen till denna nystartade blogg. Vad hade jag gjort annars, en borttappad själv när vi pratar datorer. Så tusen tack Joakim, jag har mycket att betala igen!

Tills vi hörs igen,
love M.
RSS 2.0