Bröllopstankar - inspiration

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1195394/images/2012/pic_200622109.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1195394/images/2012/pic_200622117.jpg" class="image">

Patience.

Getting ready for Africa!

Kvällspromenad

Bröllopstankar - frisyr

Jag måste säga att jag är lite allergisk mot den typiska 'bröllopsfrisyren'. Där det är lockat, lite uppsatt och lite hängande. Samma som att jag är lite allergisk mot vita bröllopsskor, därför ska jag ha starkt rosa skor! Yay. SÅ någon klassisk bröllopsfrisyr blir det inte... Det passar inte mig.
Flätor är lite min grej tror jag, älskar det! Önskar dock att jag hade inte tjockare och längre hår, men det finns alltid löshår man kan använda.
Blir nog något som på bilderna nedan, någon eller några blommor i är också fiiint!! :)

Love



 

Bröllopstankar - blommor

Söker inspiration!!
Inspiration till blommor, vad jag ska ha för bukett, dekoration på borden och dekoration i kapellet under vigseln. Mycket tankar, men har nog ett hum om hur jag vill ha det. Då var nästa steg att tänka färg, och vilken typ av blommor. Jag som inte kan något om blommor?! Vad de heter och sådär...
Sparar massa bilder jag gillar, så blir det nog bra i slutändan.

Love








Bröllopshemsida.

Uppdaterad!!!
http://www.ewedding.com/sites/ryanandmaja/

Nya situationer och nya människor.

Det är så skönt att i nya situationer få vara mig själv, den jag vill vara. Det blir lätt annars att gamla saker och händelser kommer emellan, man fastnar i mönster. Är på ett visst sätt för det har alltis varit så. Det är skönt att i nya situationer med nya människor kunna fokusera på mig, hur jag mår och vill vara. Att slippa tänka, slippa tänka på att människor dömmer utifrån händelser som varit.
Det är så stor skillnad på nu och för några år sedan, jag tänker inte längre på vad alla andra tycker och tänker om mig. Jag vågar klä mig som jag vill, mjukisar de dagar jag känner för det, utan smink när jag inte orkar. Jag tror jag lär mig mer och mer att se mig själv för den jag är, då är det också lättare för andra att se mig för den jag verkligen är.
Inget fake.
Ryan har hjälp mig mycket på vägen, hjälpt mig att lära mig att börja tycka om mig själv.


Love

Friendship.

"A friend is one who knows you and loves you just the same."

 

F A I T H

Första dejten om igen?

Jag tror det till viss del är bra att vara ifrån varandra. I lagom mängd. Det ger ett störra djup i en relation, man får känna att man saknar varandra och man får se relationen i nya perspektiv. Klarar man igenom perioder ifrån varandra så växer relationen starkare, det har jag själv fått uppleva. Det är häftigt.
Men det får inte heller gå för lång tid, som det har gjort för oss nu. Vi har snart varit ifrån varandra tre månader, vilket är låång tid. Man vet att det gått för lång tid när man inte ens kommer ihåg hur det är att pussa sin fästman, eller hur det är att hålla honom i handen, eller när man inte kommer ihåg hur han luktar. På något vis känns det lite pirrigt och som om att vi ska ses för första gången. Fjärilar i magen, och det låter så konstigt, för om två månader ska vi gifta oss!!!

Det är drygt en vecka kvar tills jag åker, folk försöker peppa, och jag vet att det inte är långt kvar. Men den sista veckan är värst, tiden kan inte gå långsamare. Jag räknar ner på alla sätt, dagar, jobbdagar, träningspass osv. Dock ser jag inte fram emot mötet på flygplatsen, brukar bara bli så konstigt... Inte alls den romantiska föreställningen folk har.. Det brukar bli bra efter ett tag när vi landat i att vi faktiskt är tillsammans igen.

Så är det just nu.
Fokus på nästa torsdag då jag åker. Det är nästan som om jag är i min egna lilla värld. Ni får ha överseende med det vänner.

Love

Fint pyssel.

Det gör mig tårögd.

Jag tycker det är så fint, att vi alla tillhör samma far.
Under nattvard, ljuständning och bön idag på gudtjänsten så är det två äldre damer, så går i arm i arm fram att ta emot Herrens välsignelse och tända var sitt ljus. Den ena hjälper den andra, båda börjar bli gamla men de rår om varandra. De får hjälp med att tända ljus och sedan ber de sina böner för att sedan hjälpa varandra tillbaka till bänken.
Jag blir rörd till tårar, det är så fint.
Att vi alla tillhör samma far, att vi får be för varandra, finnas där för varandra och hjälpa varandra.

Det jag mer blir tårögd av är barnen. En liten kille, nära vän till mig och familjen, en charmig 6 åring står framför mig när vi går för att ta nattvarden. Han får brödet och vinet, sedan går han och tänder ett ljus, knäpper sina händer och ber Gud som haver.

"Även om inte du tror på Gud,
 så tror Gud på DIG!"


Love
Maja

The Lords is our shepherd.

Jag vill lyssna till hans röst,

jag vill följa honom.

Han leder mig på rätta vägar,
 
han ger mig ny kraft.
 
Han är med mig på alla mina vägar.

Wouldn't change it, it's my life now.

Jag vet att jag ofta pratar om kulturkrockar, och om hut jobbigt det är. Inte minst inför bröllopet. Visst är det jobbigt, det ska jag inte förneka. Men det är mitt liv nu, och jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt! Jag kan inte tänka mig ett liv utan alla små problem som uppstår då vi kommer från olika länder och världsdelar.
Ibland måste jag bara få prata av mig.

Jag och Ryan måste hela tiden hitta vägar tillsammans, hur vill vi leva vårt liv?! Vi har olika saker med oss i bagaget, olika perspektiv från våra länder och föräldrar. Vi måste i slutändan hitta en väg som passar oss, kompromissa och hitta lösningar på hur vi vill ha det. Jag är säker på att det hela tiden kommer att komma upp nya saker, varje gång vi startar en ny livs fas. Vi har kommit såhär långt, så det är inget som stoppar oss. Det är du och jag. Det bästa är ändå, vi har Herren på vår sida.

Love

Ta hand om hela dig!

It's all in your head.

Allt sitter i huvudet!!
Det är inte bara kroppen som blir starkare utan träning utan du blir även starkare mentalt. Det är häftigt att se, jag har nog aldrig kommit till denna punkt av träning innan. Idag kan jag pusha mig själv mycket hårdare än för t.ex en månad sedan. Allt sitter i huvudet, det är vilja, och det är lättare att fokusera och bara köra. Det finns en gräns mellan att pusha sig själv för att man måste och för att man vill. Jag har kommit över gränsen och vill pusha mig själv för att jag vill! Jag börjar se resultat och då blir jag ännu mer motiverad. 

Jag vill kunna motivera andra! Att ni, vänner ska få känna detta! Det är så härligt. Alla skulle må bättre av att vara hälsosamma, äta rätt och röra på sig. 

Love
Maja 

Long hair.

Train hard.

Jag är trött på att vara smal.

Det kanske låter konstigt, jag vet. Jag vill inte bara vara smal, jag vill börja få muskler, bli vältränad!!!
Jag jobbat på det, tycker det går ganska bra! Inget som sker över en natt tyvärr, mycket hårt arbete. Hade en kanon session på gymmet, hög puls, mycket svett och tyngre vikter. (Även om jag fortfarande är svag!!)

Love!

Pyssel-inspiration!

Lord, have your way.



Search my heart and search my soul
theres nothing else that I i want more.

Shine your light
and show your face
in my life.
Lord have your way

Hear my cry and hear my prayer,
draw me close i know your name. 
Give me strength and give me grace, 
to walk with you.
Lord all my days

Lord I want to follow you.
Without you I am nothing.  
 


Det kommer närmare och närmare, men på något sätt går allting mer och mer långsamt...

Om 18 dagar ses vi igen älskling!


Personlig tränare.

Har ett litet projekt på gång, så spännande!
Jag ska få testa på hur jag är som personlig tränare, och samtidigt få hjälpa att peppa till en hälsosam livsstil och viktnedgång. Jag vill lära mig så mycket mer, jag antar att jag kommer lära mig mer under tidens gång. Jag har nu läst en kurs i psykologikurs där vi pratat mycket om motivation osv. Kan vara nyttigt.
Någon som har tips på matvanor om man vill gå ner i vikt? (Tror inte riktigt på dieter, utan på träning. Men samtidigt måste man bryta dåliga vanor, mycket socker t.ex.)

Jag vill motivera alla till en sund och aktiv livsstil!!

Love

Trötthet och tårar.

Trötthet!!
Trötthet gör allting värre.
Jag saknar Ryan som det är. Idag rinner tårarna för att han inte är här.
Idag är inte läge att pressa mig, istället tar jag hand om hela mig!!

Om ändå Ryan var här..
Jag saknar dig älskling!!!

Love

Möhippan.

Min MÖHIPPA.

Jag är helt slut!!! De kidnappade min igår på väg till träningen, sen dess har jag varit nervös.. Jag har bävat för detta!! Jag inser mer och mer hur mycket kontrollfreak jag är! Gillar ute sådana överraskningar eller utsättas för jobbiga saker..
Jag är glad att det är över...
Haha. Men hade samtidigt kul under det mesta av dagen. Allt var inte super jobbigt!

Love

Noll på kontot.

Men jag är glad!! :)
Nu bokat Ryans biljett till Sverige i sommar 10 juli - 10 augusti.
Sedan har jag även bokat våran bröllopsresa, Viktoriafallen. Can't wait for that week!!!

Nu är det 'bara' två flygbiljetter till jag behöver betala.. Min ner i augusti och Ryans hit i januari. Jag funderar för mig själv, tänk om vi bott på ett ställe, tänkt så mycket pengar vi skulle haft!!!
Ska nog försöka inte resa nästa år!!!

Love

Faithful.


"Be faithful in small things because it is in them that your strength lies." 

Varma minnen.

"Jag får mer och mer hjärta för Afrika för var dag som går!"

Så skrev jag nerifrån Afrika för drygt två år sedan. Jag sitter och läser gamla inlägg från min tid som volontär i Sydafrika. När jag skrev detta så visste jag inte att Sydafrika skulle bli mitt andra hem. Det känns som om det var så nyss, samtidigt som det har hänt så mycket i mitt liv sedan dess. 

Mitt minne uppfriskas när jag läser vidare, det var en fantastisk tid, och jag saknar ofta 'mina' barn, men det var även en prövande tid. Det var en tid då jag växte oerhört som person och i min relation till Gud. Jag fick prövningar jag tidigare kanske inte trott att jag skulle klara, men Gud visste vad jag skulle klara. Barnen lärde mig så mycket om livet, det är jag evigt tacksam för. Afrika är en stor del av mitt liv, en del av mitt hjärta kommer alltid vara där. Och tänk, snart gifter jag mig med en Sydafrikan. 
Livet blir inte alltid som vi tänkt oss, mitt liv har blivit så långt ifrån vad jag hade tänkt mig som man kan komma. Men jag är tacksam att Gud inte lyssnade på den där bönen om att jag inte skulle träffa någon kille i SA, för titta så bra det blev! 

Love! 


Framtidsförvirring?

Jag sitter nu och ska söka till utbildningar.
Jag ställer mig frågan, vad vill jag egentligen? Vad känns bäst? Vad kommer bli bäst? Vart kommer jag in? Är det socionom, sjuksköterska, globala studier, dietist osv. Lite olika vägar att gå, men alla mot att hjälpa människor på något sätt. Jag är förvirrad, inget egentligen som jag är mer säker på än något annat..
Jag ber om vägledning, jag söker allt, i en ordning som känns bra, så får vi se. Jag hoppas det klarnar.
Jag tänker också såhär, sjuksköterska är inget jag haft i tanke innan men något som vuxit fram, nu hör jag många som rekomenderar det och som också säger att jag skulle passa som sjuksköterska. Hur ställer jag mig till det nu? Det är kanske inte det jag helst vill, men det känns som om jag blir pushad åt det hållet, är det Gud's sätt att visa att det är det jag ska göra? Ingen fråga jag kan svara på.
Han vet vad som är bäst för mig, så, jag kör på det du vill Herre.
Nu var det sagt, det ligger i hans hand!!!


Love!

Amazing artist!

Happy Easter!

Så var det påskafton igen, och vilken mysig dag det blev!
En dag i all enkelhet, utan stress och parmiddagar.
Kristin kom ut, vi gick ner till havet, satte oss i lä, pratade och solade. Förflyttade oss sedan till balkong för mer sol. Vi gjorde an kycklingpaj á la Kristin och Maja. Så gott!!
Vi gick ner tidigt till påskefyrn och fick se en fin himmel och ett stilla hav, vackert.
God is an amazing artist!

Tack för en kvalitéts dag goa Kristin!!! Vi ses i sommar! :)

Love!





















Stay cool.

Bröllopspar.

Step out of your comfort zone.

Hittade denna bilden i fitness sammanhang, men vill föra in den i vårt kristna liv, i vårt liv med Jesus.
Vi behöver komma ut ut vår cirkel där vi vet och kan allt! Jesus utmanar oss, han kommer leda oss till situationer utanför den cirkeln, och vågar vi lita fullt på honom så kommer det hända grejer!! Jag har sett det i mitt eget liv många gånger. Har man en gång tagit steget så vill man göra det igen, även om det alltid är lite läskigt att ta ett steg mot något man är helt ovetandes om.
Lita på Gud, han är alltid med!!

Love

H e a l t h .

Sömnlös natt.

Det har nog aldrig hänt, att jag legat klarvaken i sängen så länge. Med världens huvudvärk, kände av stressen, men vad är jag stressad för? Det vet jag inte. Tittade på tv, läste och vid två drack jag lite blåbärssoppa, tog en huvudvärkstablett (som fick mig att slappna av) och satte på lovsång. Någonstans därefter somnade jag till slut.. 05:35 ringde klockan, jag insåg att det inte finns en chans att jag kan jobba efter att ha sovit 3 timmar. Men jag hade vaknat och var igen klarvaken, och det var ljust i rummet.. Tog en tablett som ska lindra stress och ångest, hängde en filt över fönstret och med ögonmasken på somnade jag efter ett tag. Vaknade strax efter 13, skönt! Men det blir en konstig dag när man äter frukost halv två på dagen.. Jag tänker försöka ta mig till gymmet snart, få ut mig lite stress, vill kunna sova inatt, och vill kunna jobba imorgon!!!

#sömnlösnatt

Love

Kämpa våren!

Klänningspanik?

Jag har letat, oj som jag letat!
Tärneklänningar till bröllopet... Beställde hem några, ingen passade.
Idag har jag ännu en gång beställt några, denna gång 9st!!!!!
Nu måste väl någon passa och vara fin. Håll tummarna, de kommer om några dagar.

Hoppas också Amanda och Hannah gillar vad jag valt, fast i och för sig, det är vårt bröllop. ;)  

Love!

Yay!

Nu är dessa läckra skor beställda!!!


Söndagsbesök!

Run to the hills.

Tog mig en löprunda i solskenet idag. Det var dö jobbigt!!!! Det gick långsamt, men det viktigaste var att jag kom ut. Visst har jag tränat ganska mycket på gymmet, men löpning är speciellt. Vill komma igång med löpningen!

Allt slit, all energin jag lagt på träningen börjar nu visa sig. Hurra. Fått förra kommentarer om att jag ser smalare ut. Gått ner i vikt har jag inte gjort, men blivit lite mer tight förhoppningsvis! :) Jag jobbar vidare!!

Love

Lördagspromenad.

Ngiyakhumbula iAfrica.


Miss your kisses.

Wedding night mare.

Hjäälp!
Vaknade upp i lite smått panik över dröm om bröllopet. Allt gick fel. Det såg så bra ut, men när dagen väl kom så visste vi inte vem som skulle viga oss, fick inte tag i Ryan, hade inga skor eller blommor. När jag skulle gå in fanns inte pappa där utan mamma fick gå i hand ställe. Hela vigselcermonin var kaos... Hade aldrig sett mannen som skulle viga oss, det var konstiga 'uppträdande' osv. Ungefär där jag vaknade upp...
Well. Det kommer inte hända oss!!!

Looove

Earth hour.

Igår kväll kom Fransesca ut till ön för lite lördagsmys. Vi tänkte ljus och släkte ner, det var earth hour för er som kanske missade detta. Åt gott och mycket fika och djupa livsfrågor.
Lite bröllopsprat och planerande hann vi också med. Tack!

Love

RSS 2.0