"Shaya me!"

Inlagget skrivet fredag 18sep.

Igar fick jag mojlighet att aka med socialarbetare Kirsty och sjukskoterskan Caroline pa en utflyckt. Har pa POR har vi just nu tre barn med funktionshinder och vi skulle aka till en man som skulle visa oss olika ovningar och liknande som vi ska gora med barnen. Det var alltsa jag, Kirsty, Caroline, tre barn och tva keyworkers och vi akte mot ett mal som lag tva och en halv timme bort. Vi akte inat landet och in mot bergen, Sydafrika ar verkligen jatte vackert och har ett skiftande landskap! Vi kom till en mycket litet stalle och till en Primary school dar dom hade en liten oppen klinik eller liknande och just igar var det en dag for mammor som hade barn med funktionshinder. Det var kul att fa aka med och fa se hur allt fungerar och speciellt se hur socialarbetarna jobbar. Vi var ocksa dar for att traffa en kvinna som ar mer specialiserad pa placering av barn med funktionshinder. POR ar ett "place of saftey" och en plats dar barnen ska vara under tiden processen om placering ar igang, antingen med fosterfamilj eller biologisk familj. Med de har tre barnen har varit har lange, de tva aldsta ar runt 6-7 ar och har varit har sedan de var nagot ar och den yngst har varit har nagot eller nagra ar. Det ar svart att fa placering i fosterfamilj for dessa barn och nagra biologiska slaktingar finns inte. De gr det annu svarare da det inte finns mangra bra stallen att placera barn med funktionshinder. Men det varen intressant dag med mycket bilakande!

Det ar fredag och alla barnen har varit uppspelta hela dagen! Leken i toddlerschool blev en timme av mycket skratt da en av barnen skrattade sa han kiknade nar jag putte honom lite latt, eller putte mer petade. "Shaya me!!" vilket betyder, "sla mig!"
   Idag har ocksa tva syskon akt harifran, den yngsta var en favorit inne pa nurseryt. Det har akt 9 barn sedan jag kom hit for sju veckor sedan. Det ar kul att se att arbetet fungerar och barnen ar sa glada nar de far "aka hem". Det galler bara for oss att inte fasta oss vid barnen for mycket. 

Nu ikvall har vi bjudit in de yngsta av de aldsta barnen for en kvall i volontarhuset. Nar det berattades vilka barn som skulle fa komma var barnen spanda. Nar namnen ropades upp sag de ut som om e vunnit hogsta vinsten pa lotto! Ikvall blir det 6 tjejer i aldrarna 6-12, vi ska baka pizza och ha en go kvall. Ska bli kul att lara kanna de battre.

Tills vi hors igen
Love M.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0