Lever vi enligt Gud's ord?

Vad innebär det egentligen att vara kristen, att vara född på nytt, att vara frälst?
Att välja att gå med Jesus är var och ens beslut, ett besut som kommer förändra mycket.

Jag tror inte vi svenskar som kallar oss kristna lever efter Gud's ord. Sverige är ett av världens sekulariserade länder, där allt ska vara bekvämt och passa alla. Vi tar bibeln, men istället för att leva efter Guds ord så vänder vi det till att passa oss, att passa in i dagens samhälle. Men vad innebär då egentligen att "vi inte tillhör denna världen" och ska vara annorlunda? Är vi annorlunda om vi lever som alla andra? Gud är densamme igår, idag och föralltid, hans ord förändras inte, hans löften höll då och håller idag, hans ord är de samma då som nu. Mycket står klart och tydligt i bibeln, hur vi ska leva, hur vi ska ta vårt kors och följa Jesus. Allt är inte bekvämt, men det mesta är tydligt. Varför vänder vi på det för att det ska passa alla? Det står även att vi kommer möta prövningar, bara för att vi valt att följa Jesus, även att vänner och familj kommer vända sig emot oss. Lever vi helhjärtat för Gud och lyssnar till hans ord? Eller tar vi helt enkelt bara hans ord och får det att passa in i våra liv? På så sätt behöver vi inte förändra våran livsstil, men vi tror vi lever en trygghet och att vi säkert kommer till himlen. Men krävs det inte mer? Att vara kristen innebär inte bara att man en gång tagit emot Jesus, utan att man också med sin mun uttalar att Jesus är Herren. Ett annat bibelord som fångade mig är Jakobsbrevet 4:4, där det handlar om att vi inte kan tjäna både världen och Gud. 
  Detta blir intressant då det är just detta vi gör, vi tar Gud och låter honom anpassa sig till våra liv och vårt samhälle, när det egetligen innebär att vi ska sätta Gud i första rummet, ta våra kors och följa honom. För vi är inte av denna värld, och vi kommer därför ses som annorlunda, men detta är inget som ska ses negativt. Vi är Guds barn!! Är inte det ett privilegium? Något vi ska vara stolta över och som vi vill att andra ska se? 

Mycket funderingar som är svåra att få ner på papper. 
Jag och Ryan, vill i vårt äktenskap leva efter Guds ord, att hela tiden gå tillbaka till bibeln för att söka hur vi ska leva. Jag tror att om vi följer Guds ord, och lever så som han har sagt så följer även hans välsignelse över våra liv, över vårat äktenskap, för visst är det det vi vill ha? Vi vill ha Guds välsignelse, inte människors välsignelse. 


Love Maja


 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0