Outreach and beautiful places

I en kyrka har i narheten gor de outreaches varje lordag och igar fick vi mojlighet att folja med. Vi akte forst till en lokal klinik har i Margate dar de skulle testa barn och ungdomar for HIV. De hade ocksa nagon form av samtal med barnen sa att en oppen diskussion ska komma om hur det ar att leva med HIV/AIDS. Vi hade med oss chips och dricka till barnen och kyckling och bonor som de fick ta med till sina foraldrar. Det var forsta gangen kliniken ordnade denna form av besok sa det var tyvarr inte sa manga barn dar vilket gjorde att vi hade mycket kyckling kvar. Vi akte da till ett omrade nara dar vi bor faktiskt bara 2 km bort, ett omrade dar det bor omkring 7.000 manniskor och alla lever i mycket mycket enkla platskjul. Det ar sa konstigt att allt finns sa tatt inpa trots att Margate ar en lite finare turistort sa finns bara nagra km bort tusentalsmanniskor som knappt har mat for dagen. Till att borja med kom mammorna med sina barn, vi hade chips och dricka till barnen och kycklig till mammorna. I de har omradena kan de ingen engelska och det ar svart att kommunicera, men de vi akte med kunde prata Zulu och en kille var ocksa svart. De kom mer och mer folk da det spred sig att vi kom med gratis mat och senare kom mannen. Jag blev uppriktigt radd for mannen da de kom fulla och luktade ol. En del av dem var hotfulla och de ville bara ha mer. Vanligtvis ger de inte mat till mannen da de gar direkt och saljer det for att fa pengar till alkohol, de gav dem dock var sitt packer med fryst kycklig da det itne skulle uppsta brak. Det ar uppenbart att det ar kvinnorna tar han om familjerna. Det ar sa hemskt och sorgligt hur mycket alkohol forstor och speciellt i dessa omraden dar det verkar som om att det ar enda utvagen. Man inser ocksa hur mycket det faktiskt forstor hemma i vara lander men att dar ar det inte lika oppet. Jag blir bara mer och mer saker pa att inte dricka alkohol da vi maste vara bra fordebilder for de som faktiskt har problem. Och att man kan umgas och ha kul utan att allt ska kretsa kring alkohol. Det var en nyttig upplevelse och vi kommer definitivt aka med dem och gora outreach igen!

Eftermiddagen bar det ivag till Oribi George som ligger en halvtimmes bildfard harifran. Det blev att besoka Leopard rock och njuta av en fantastisk utsikt. Det blev att aka in till Lake Eland game reserv for att se lite djur, titta pa grottor och ga over en vinglig hang bro. Syd Afrika har makalost vackert och tyvarr gar det inte att fanga pa bild, det blir bara en hint av hur upplevelsen faktiskt var och hur vackert det egentligen ar. Det ar sa stort att besoka dessa platser att det ar svart aven for oss som ar har att ta in alla intryck.
 
Idag sondag var vi bjudna hem till Mara och Annakarin (Maria ar var chef och Annakarin ar en svensk tjej som ocksa jobbar har pa POR.) De bor 5 minuters gangvag harifran och de ville bjuda oss pa en valkomst lunch. Det bleven brie (barbeque) vilket ar typiskt for Sydafrika. Det ar kul att lara kanna alla battre och det var god mat!

De forsta 5 bilderna ar fran var outreach. Maste fa saga att morka manniskor ar sa vackra! och jag alskar hur de bar barnen pa ryggen. De tre sista bilderna ar fran var eftermiddag i Oribi George. Titta och njut.

Tills vi hors igen.
Love M.









 






Kommentarer
Mobbro Peter

Det var inte bara fotografering du lärde dig på foto-skolan, det märks att du även har koll på poseringen!

Läckra bilder och färger!

//Mobbro

2009-08-24 @ 13:50:16
"Karre"

Det är otroligt kul (och ibland även lite jobbigt) att läsa din blogg, Lät ju intressant det där med centret för funktionshinder (snacka om att man är yrkesskadad. Ha det gott och hoppas vi hörs någon dag på "Skype"

2009-09-20 @ 17:53:42


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0